Læs også:

Close

NEWS: Robothund skal sikre afstand under corona-krisen

Nyheder  | 

Robothund skal sikre afstand under corona-krisen · Svenskere er tiltalt for bombe ved Skattestyrelsen · En revolution inden for fjernarbejde: I Danmark er virksomhedernes brug af VPN steget med 180 procent under den globale karantæne · Ny liste: Her er verdens mest populære ‘lockdown-sange’ · Pilgrim donerer 25 procent af deres omsætning til ‘Læger uden Grænser’ · Meyers: Åbner traktørsted i Fasangården i Frederiksberg Have · Polarluft har kurs mod Danmark · Illum genåbner efter flere måneders lockdown · Dagens billede: De kvindelige amerikanske fodboldspillere kæmper for samme økonomisk bonus som deres mandelige kolleger

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Robothund skal sikre afstand under corona-krisen

Flere steder i verden benytter man robotter til at hjælpe og sikre borgere og læger under corona-krisen. I Singapores største park skal en robot formet som en hund minde folk om, at de skal holde afstand til hinanden. Via lyde og advarsler er robotten med til sikre afstand mellem byens borgere – og dermed mindske smittespredningen af covid-19, skriver DR-Nyheder.

Det er ikke kun i Singapore, at robothunden bliver luftet. Det bliver den også på et hospital i Boston i USA. På hospitalet har man udstyret robothunden med en Ipad, så læger kan tale med patienter uden at udsætte sig selv for smitterisiko.

– Kameraerne vil ikke være i stand til at spore eller genkende specifikke personer, og ingen personlige dataer vil blive indsamlet, fastslår Singapores regering ifølge CNN. Dette oplyser Finans.

Under normale omstændigheder bruges den hundeformede robot til inspektioner på byggepladser og lignende, skriver Finas.

Læs også: NEWS: Populær app hjælper rekordmange danskere med rygestop

Svenskere er tiltalt for bombe ved Skattestyrelsen

I august sidste år sprang en bombe ved Skattestyrelsen i København. I går den 11. maj 2020, blev to svenskere tiltalt for at have stået bag bombesprængingen. De tiltalte er to mænd på henholdsvis 22 og 23 år. Dette oplyser Anklagemyndighederne i en pressemeddelse, skriver Jyllands-Posten.

Anklagemyndigheden mener, at sprængningen var en terrorlignende handling.

Læs også: NEWS: Bandekonflikten er blusset op under corona-krisen

En revolution inden for fjernarbejde: I Danmark er virksomhedernes brug af VPN steget med 180 procent under den globale karantæne

Data indsamlet af NordVPN Teams viser, en dramatisk stigning i virksomhedernes brug af VPN (Virtual Private Network) under covid-19-pandemien. Salget er steget med næsten 600 procent i nogle lande, og i Europa er brugen steget med over 200 procent. Når det gælder stigning i VPN-brug, er Danmark blandt de førende på europæisk niveau. Danmark har oplevet en udvikling på 180 procent, da virksomhederne forsøger at facilitere sikkert fjernarbejde. 

Pandemi har ændret den globale forretningsadfærd, og det viser sig, at medarbejdere arbejder online op til 38 procent længere. Ligeledes er desktop forbruget steget med 92 procent og er meget højere end selve mobilbrug, der er på omkring 31 procent. Dette viser data fra NordVPN Teams.

business, computer, laptop, macbook, apple, download, downloading
Antallet af brugstimer for virksomheds-VPN er steget med 11 procent, hvilket viser, at folk arbejder længere. (Foto: Pexels)

Læs også: Dækker du kameraet på din computer til? Det bør du gøre

Ny liste: Her er verdens mest populære ‘lockdown-sange’

Spotify har i en analyse undersøgt playlister med titelnavne som ‘lockdown’, ‘quarantine’, ‘coronavirus’ og ‘covid-19. På den måde er Spotify kommet frem til, hvilke sange, der er mest populære at lytte til under den globale lockdown-periode.

Top 5 over de mest populære lockdown-sange. (Tabel: Spotify)

Læs også: Folk, der hører musik i hjemmet, har mere sex

Pilgrim donerer 25 procent af deres omsætning til ‘Læger uden Grænser’

I forbindelse med genåbningen af Pilgrims danske butikker, donerer virksomheden 25 procent af deres omsætning til Læger uden Grænsers bekæmpelse af covid-19.

Pilgrim har siden corona-pandimens udbredelse styrket deres mangeårige samarbejde med Læger uden Grænser, med støtte til deres bekæmpelse af covid-19, via donation fra salg af en special designet ‘key style’ halskæde.

Fra den 11. til 13. maj går 25 procent af Pilgrim omsætning til Læger uden Grænsers bekæmpelse af covid-19.

Ved direkte støtte har Pilgrim designet en ‘key style’ halskæde, hvor 25 procent af omsætningen går til Læger uden Grænsers bekæmpelse af covid-19. (Foto: PR)

Læs osgå: NEWS: Børnetegninger øger donationerne ved flaskeautomaten

Meyers: Åbner traktørsted i Fasangården i Frederiksberg Have

Fasangården i Frederiksberg Have har i løbet af de sidste tre år gennemgået en sand forvandling, hvor den fornemme embedsbolig er blevet restaureret fra kælder til kvist af Slots- og Kulturstyrelsen. Der er nu indgået kontrakt med Meyers, der skal stå for et traktørsted i Fasangårdens smukke rum.

– Vi er umådeligt stolte og ydmyge over, at vi nu får mulighed for at bringe nyt liv til en ikonisk destination på Frederiksberg. I Fasangården havde både Oehlenschläger og Ørsted til huse. Det er en romantisk og klassicistisk højborg, som tigger om en genopdyrkning af periodens dyder: Kærlighed, natur, begejstring, god mad og en generel appetit på livet. Det er fuldstændig fantastisk, at vi nu får mulighed for at åbne et traktørsted i en af de haver, jeg elsker allermest, fortæller grundlægger Claus Meyer.

For Slots- og Kulturstyrelsen har det været vigtigt at finde en forpagter, der har lysten og evnerne til at fortolke stedets historie på en tidssvarende måde, som binder historien sammen med nutiden og skaber gode oplevelser for alle.

Claus Meyer åbner traktørsted i Fasangården i Frederiksberg Have. (Foto: PR)

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i maj 2020

Polarluft har kurs mod Danmark

I den kommende uge vil en koldfront slå ned over Danmark. Kuldefrembruddet kommer med en kølig polarluft, hvilket betyder, at det kolde majvejr fortsætter ind i ugen.

Der vil derudover være en del blæst fra nordvest og vest, og der kan i løbet af i dag komme en del byger med hagl. Man skal derfor finde det varme tøj frem, for temperaturerne kommer ikke meget over syv til ti grader.

Onsdag klarer det dog lidt op, men det forbliver køligt med temperaturer på højst ti grader. Både natten til onsdag og torsdag er der risiko for nattefrost. Dette skriver TV2-Vejret.

Læs også: Coronaprojekt: Fra karantæne tid til have tid

Illum genåbner efter flere måneders lockdown

I går den 11. maj 2020, slog Illum på Strøget i København dørene op efter flere måneders lockdown-periode. En let strøm af mennesker gik ind og ud af Illums døre med poser i hånden. 

Ifølge regeringens retningslinjer for genåbning af shoppingcentre og stormagasiner fremgår det, at stormagasiner så vidt muligt skal undgå kø- og slagtilbud, aktiviteter og lignende, da det kan være med til at skabe kødannelser og tæthed.

Med alle nødvendige forholdsregler kan man nu shoppe i Illum igen.

Illum genåbner efter flere måneders lockdown. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: ‘Zen vibes’: Få boliginspiration til ro & afslapning i hjemmet

Dagens billede: De kvindelige amerikanske fodboldspillere  kæmper for samme økonomisk bonus som deres mandelige kolleger

· Mere fra samme kategori ·