Københavns Politi har besluttet ikke at forlænge det midlertidige opholdsforbud på Islands Brygge i København. Dermed er det igen muligt for hovedstadens borgere at tage ophold i det populære område. Men politiet afmærker felter på cirka 40 m2, hvor man højst må være 10 personer.
Islands Brygge bliver i stedet for en forbudszone nu en advarselszone, hvor politiet fører ekstra meget opsyn. Udover Islands Brygge er der advarselszone på Dronning Louises Bro, Gøteborg Plads og fra i dag også Amager Strandpark, midterrabatten på Sønder Boulevard på Vesterbro og en del af Fælledparken. Det skriver DR.

Læs også: 10 ting du (måske) ikke vidste om København
Corona-protester i USA mod indførsel af tvungne vacciner
Fredag samledes en protestgruppe i Sacramento i Californien for at kræve en genåbning af delstaten i forhold til erhvervslivet og borgernes rettigheder. Protestgruppen bestod af meget engagerede antivaccine-modstandere, skriver The Independent.
Bag protesten stod organisationen ‘Freedom Angels Foundation’. Dens adelsmærke er at modarbejde lokale og statslige forsøg på at indføre tvungne vaccinationer. Og demonstrationen fredag menes at være det seneste bevis på de overlappende interesser mellem forskellige grupperinger, der også tæller Tea Party-medlemmer og bevæbnede grupper, hvis mål det er at modarbejde lovgivningsmæssige corona-tiltag.
Anti-vaccine-aktivister har også markeret deres utilfredshed i New York, Colorado og Texas, hvor der har været et publikum for budskaberne om individuel frihed og mistro til regeringen. Men den stigende synlighed bekymrer sundhedseksperter, der frygter for USA’s muligheder for at bekæmpe coronaepidemien. For hvis det lykkes at udvikle en coronavaccine, vil dens succes bero på, at nok mennesker tager den, så nye udbrud kan undgås. Det skriver Jyllands-Posten.
Tweet from @jyllandsposten
Læs også: NEWS: Vrede iranere vender sig mod ledere efter nedskudt fly
Flere overvægtige danskere indlægges med coronavirus
Søndag steg antallet af indlagte danskere med 11 til samlet 243. Og af statistikkerne fremgår det, at særligt de ældre generationer er eller har været indlagt med covid-19 på ét af landets sygehuse. Men nu viser data fra Hvidovre Hospital samt universitetshospitalerne i Odense og Aarhus også, at en stor del af de indlagte har været overvægtige. Således har 35 procent været svært overvægtige – en gruppe, der udgør 17 procent i befolkningen.
– Betydende overvægt ser ud til at betyde lige så meget som at have en følgesygdom eller være ældre, siger Thomas Benfield, der er professor på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital.
Samlet har 62 procent af de indlagte covid-19-smittede på de tre hospitaler været overvægtige. Til sammenligning er det tal blandt Danmarks godt 5,8 millioner indbyggere 51 procent, oplyser Sundhed.dk. Det skriver TV 2.
Tweet from @tv2newsdk
Læs også: NEWS: Fedmebølgen skvulper ind over Danmark: 320.000 flere overvægtige på syv år
Norwegian har taget første skridt i godkendelse af redningsplan
Første skridt mod en foreløbig redning af Norwegian kan være taget. Søndag fortæller det kriseramte luftfartsselskab i en fondsbørsmeddelelse, at det har fået godkendt sin redningsplan af alle fire obligationsejere, som alle har ret over virksomhedsobligationer i Norwegian. Godkendelsen af redningsplanen sker, efter at Norwegian i flere uger har arbejdet på at skaffe nok egenkapital til at kunne få statslig støtte fra Norge.
Et afgørende led i redningsplanen har været at få obligationsejerne til at acceptere, at dele af lånet i selskabet bliver lavet om til aktier. Et sådant skridt vil kunne føre til mere egenkapital for Norwegian, som altså er nødvendigt for at kunne få statsstøtte fra Norge. For at få redningsplanen helt på plads skal Norwegians leasingselskaber, som en del af flyene er lejet hos, også godkende planen. Derudover skal aktionærerne give grønt lys til planen. Der er ekstraordinær generalforsamling mandag, hvor der skal stemmes om Norwegians forslag. Det skriver Finans.

Læs også: NEWS: Droner skal flyve blodprøver og læger mellem hospitaler
Coronakrisen får danskerne til at udskyde lægebesøg
36 procent af danskere, der har oplevet symptomer på sygdom, som de ellers ville have kontaktet lægen om, har som følge af den nuværende corona-situation udskudt at kontakte deres læge for at få symptomerne undersøgt. Det viser en rundspørge blandt danskerne gennemført af YouGov den 22.-23. april. 1.000 danskere indgik i den. Blandt dem har 374 oplevet symptomer på sygdom.
Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse opfordrer borgerne til at kontakte lægen, hvis man oplever symptomer, der kan være tegn på sygdom. Selvom de praktiserende læger oplever, at flere igen er begyndt at kontakte deres læge, er der stadig grund til særlig opmærksomhed.
Bekymringen er, at de borgere, der stadig udskyder et lægebesøg, måske er nogle af dem, der har allermest brug for at gå til lægen. Vi ved jo, at der i forvejen er grupper, der er meget længe om at gå til lægen med selv alvorlige symptomer. Og for dem er corona-krisen måske en ekstra stopklods, siger Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse. Det skriver Ritzau.

Læs også: NEWS: Hollandsk læge frikendt i sag om aktiv dødshjælp
Dagens video: I Tyskland festes der i biler til kæmpe ‘Auto-diskoteket’