Læs også:

Close

NEWS: Forskere vil kortlægge danskernes digitale hverdag under corona-krisen

Nyheder  | 

Forskere vil kortlægge danskernes digitale hverdag under corona-krisen · SAS fyrer op til 5.000 medarbejdere · Folkekirkens Nødhjælp: Augustinus Fonden donerer en kvart million kroner til corona-sikring af genbrugsbutikker · Varmere vandtemperaturer: Delfiner stortrives i det danske farvand · Kontantautomater skaber sikkert arbejdsmiljø i Storebælts betalingsanlæg · Det amerikanske forsvarsministerium offentliggøre tre UFO-videoer · Dagens video: Meryl Streep – der skal en flaske whisky til under corona-krisen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Forskere vil kortlægge danskernes digitale hverdag under corona-krisen

Nyt forskningsprojekt med forskere fra AAU og ITU skal kortlægge det digitale liv, der er opstået som konsekvens af corona-krisen. Projektet skal være med til at tegne et billede af, hvordan danskerne bruger digitale medier til at opretholde hverdagen mens samfundet delvist er lukket ned.

I spidsen for forskningsprojektet er forskere fra Aalborg Universitet (AAU) og IT Universitet (ITU).

– Vi står midt i danmarkshistoriens største digitaliseringseksperiment og i modsætning til stort set alle andre digitaliseringsprojekter, er det her drevet af borgerne selv. Vi er alle frivillige eller ufrivillige deltagere og de erfaringer, vi gør os, vil komme til at forme enhver diskussion om, og videreudvikling af, det digitale velfærdssamfund i fremtiden, fortæller lektor Anders Kristian Munk fra Teknoantropologisk Laboratorium på AAU.

Det materiale der bliver indsamlet kan i fremtiden hjælpe os med at forstå, hvilke spor corona-krisen har lagt for fremtidens digitalisering af Danmark.

Lige nu leder forskerne efter deltagere, som har lyst til at fortælle om deres oplevelser med en digital hverdag under corona-krisen. Anders Kristian Munk understreger, at både små og store historier fra hverdagen kan være med til at fremme forskningen.

Formålet er at indsamle de små historier om, hvordan borgerne har fundet digitale løsninger på de udfordringer de selv opfatter som presserende. (Foto: PR)

Læs også: NEWS: Corona-krise: Hotel dækker et stort hul i det københavnske boligmarked

SAS fyrer op til 5.000 medarbejdere

Luftfartsselskabet SAS fyrer op til 5.000 medarbejdere som følge af corona-krisen. Den 28. april 2020, udmeldte SAS at, 1.700 medarbejder i Danmark er blevet afskedige fra deres jobs hos selskabet.

– Vi er nødt til at tilpasse vores omkostninger til de nuværende omstændigheder. Derfor er vi beklageligvis tvunget til at tilpasse vores arbejdsstyrke til den lavere efterspørgsel på rejser, udtaler SAS’ administrerende direktør, Rickard Gustafsson til TV2-Nyheder.

Udover Danmark er Sverige og Norge også hårdt ramt af de mange fyringer. I Sverige er 1.900 blevet afskediget, og i Norge er der tale om 1.300 medarbejdere. Dette skriver TV2-Nyheder.

sas, pilot, piloter, strejke, fly, rejse, lufthavn
Covid-19-pandemien har tvunget SAS til at fyrre op til 5.000 medarbejdere. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Android-apps forsøger at udnytte coronakrisen

Folkekirkens Nødhjælp: Augustinus Fonden donerer en kvart million kroner til corona-sikring af genbrugsbutikker

Folkekirkens Nødhjælp går i gang med at corona-sikre organisationens genbrugsbutikker, så der gradvis kan ske en åbning over de næste måneder. Organisationen har modtaget 265.608 kroner til diverse værnemidler af Augustinus Fonden. Dette skal være med til, at de frivillige samt kunder kan føle sig trygge når de befinder sig i en af genbrugsbutikkerne.

De doneret penge skal bruges på sikkerhedsforanstaltninger – for eksempel dem vi kender fra den nye virkelighed i supermarkederne. Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker vil derudover bruge pengene på håndsprit, engangshandsker, plexiglas foran kassen og ‘hold afstand-markeringer’ i gulvet.

– Genbrugsbutikkerne er en vigtig, bæredygtig indtægtskilde for Folkekirkens Nødhjælp og de bidrager derfor til at gøre en forskel for verdens fattigste. Butikkerne udgør desuden et værdifuldt socialt fællesskab for butikkernes frivillige. Derfor er det en glæde at kunne støtte butikkerne, så genåbningen kan ske på en forsvarlig måde, fortæller Frank Rechendorff Møller, administrerende direktør i Augustinus Fonden.

Indtil videre har Folkekirkens Nødhjælp mistet 1-1,5 millioner kroner ugentlig på den midlertidige lukning.

Snart kan Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker atter slå dørene op med hjælp fra Augustinus Fonden. (Foto: PR)

Læs også: NEWS: Blå Kors får hjælp af Lidl til sikker genåbning af genbrugsbutikker

Varmere vandtemperaturer: Delfiner stortrives i det danske farvand

For et par uger siden ved Limfjorden, spottede en frisker en delfin i det danske farvand. Delfinen er af arten ‘almindelig delfin’ og er ligesom flere andre delfinarter ved at blive en kendt gæst i det danske vand. Dette fortæller hvaleksperten og ph.d Carl Kinze ,til DR-Nyheder.

Derudover fremlægger eksperten en teori der går ud på, at delfinbesøget i Danmark skyldes varmere og mere saltholdigt vand, der blandt andet strømmer ind gemmen Østersøen.

I de seneste år har mindst 10 forskellige delfinarter opholdt sig i de danske farvande. Carl Kinze fortæller til DR-Nyheder, at det forventes, at der kommer endnu flere arter i de kommende år, da delfinerne ser ud til at stortrives i vores farvand.

Læs også: NEWS: Forskere beder om hjælp til at spotte marsvin

Kontantautomater skaber sikkert arbejdsmiljø i Storebælts betalingsanlæg

Storebælts betalingsanlæg fik sidste år en opgradering, som blandet andet gjorde det muligt at øge farten for at passere fra 30 til 50 km/t i nye ekspresbaner. Denne mulighed benytter godt og vel 80 procent af Storebælts kunder sig af i dag, mens andelen af bilister, der betaler med kontanter fortsætter med at falde.

Derfor har A/S Storebælt valgt at erstatte den manuelle betjening med kontantautomater i de baner, hvor der tidligere sad en medarbejder. Dette er således med til at skabe et mere sikkert arbejdsmiljø både i forhold til smittespredningen af corona-virus, men også for at forhindre personskader ved påkørsel.

– Vi har flere gange oplevet, at en af de bokse, som medarbejderne sidder i, blev påkørt af en passerende lastbil. Det skaber en potentielt meget farlig arbejdssituation. Heldigvis har det ikke ført til uheld med personskade, og med de nye kontantautomater sikrer vi nu, at det ikke kan ske, fortæller chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen.

Fremover skal kunder i Kontantbanerne køre frem til kontantautomaten og betale. Automaten modtager sedler og mønter og har en hjælpe-knap til at kontakte personalet, hvis en kunde har brug for hjælp. Umiddelbart viser de første erfaringer, at kunderne skal vænne sig til de nye kontantautomater og de derfor bruge lidt ekstra tid på at betale. Jens Kjær Nielsen fremhæver derfor, at det vil være en god ide at benytte kortbanerne eller de nye ekspresbaner medmindre, man kun har kontanter med. 

Omkring 19 procent af broens kunder betaler med kort, mens kun 1 procent af alle kunder fortsat vælger kontanter som betaling. (Foto: PR)

Læs også: NEWS: København får central busterminal ved Dybbølsbro Station

Det amerikanske forsvarsministerium offentliggøre tre UFO-videoer

Pentagon – det amerikanske forsvarsministerium offentliggjorde den 28. april 2020 tre korte videoer, som viser et uidentificerede flyvende fænomen. Dette skriver CNN.

På videoerne kan man se flyvende objekter, der bevæger sig tilfældigt rundt i luften. I to ud af de tre videoer kan man høre piloter, der forsøge at forstå, hvad de ser. Der sættes spørgsmålstegn til om der kan være tale om en drone – eller måske noget mere uforklarligt – en UFO?

Tilbage i 2017 blev videoerne offentliggjort første gang. Pentagon var dengang ved at forske i UFO-teorier. Dog er denne efterforskning siden lukket ned, da andre ting er blevet prioriteret højere. Alligevel understreger Pentagon til CNN, at der findes mange tydelige beviser for, at der skulle være noget om UFO-snakken.

Dog er de amerikanske myndigheder ikke kommet med yderligere forklaringer på, hvad de flyvende objekter kan være.

Læs også: NEWS: Corona-relaterede cyberangreb stiger med over 500 procent

Dagens video: Meryl Streep – der skal en flaske whisky til under corona-krisen

· Mere fra samme kategori ·