Læs også:

Close
Drone, sundhedsdrone, læge, hospital

NEWS: Droner skal flyve blodprøver og læger mellem hospitaler

Nyheder  | 

Droner skal flyve blodprøver og læger mellem hospitaler · Gymnasier skal sikre elevernes trivsel · Uperfekte æbler bliver til dansk æblemost · Danmark er i semifinalen ved VM · Dagens billede: Courteney Cox og Lisa Kudrow

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Droner skal flyve blodprøver og læger mellem hospitaler

Droner skal være sygehusenes udvidede rørpostsystem. Det er målet med det nye projekt under navnet HealthDrone, som er støttet af Innovationsfonden med 14 millioner kroner. Projektet skal være med til, at integrere droner i det danske sundhedsvæsen.

I løbet af de tre år, som projektet løber, skal forskere sammen med virksomhederne Falck og Autonomous Mobility teste flyvninger med blodprøver og lægeudstyr. Til sidst i projektet skal de også teste droneflyvninger med højtspecialiserede læger, som kan mangle akut på en operationsstue. Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

– Vi ser sundhedsdroner som et uudnyttet potentiale til at hjælpe et presset sundhedsvæsen, hvor der bliver færre sengepladser til stadigt flere ældre. Samtidig bliver der længere til behandling. De små sygehuse nedlægges, og antallet af lægehuse falder, og her kan sundhedsdroner hjælpe, siger Kjeld Jensen, forsker ved SDU Dronecenter og projektleder på HealthDrone.

Drone, sundhedsdrone, læge, hospital
Droner skal flyve blodprøver og læger mellem hospitaler. (Foto: PR)

Læs også: Droner hjælper politiet med at fange 60 hashkøbere

Gymnasier skal sikre elevernes trivsel

Danmarks Evalueringsinstitut har netop udgivet en ny rapport, hvori det undersøges, hvordan de gymnasiale uddannelser kan arbejde med at forbedre den faglige og sociale trivsel for alle elever.

Alle elever, der har deltaget i undersøgelsen, svarer, at de i deres tid på gymnasiet eller hf har oplevet svære perioder, som de har haft brug for hjælp eller støtte til at komme igennem: En del elever føler sig stressede af præstationspres i forbindelse med deres skolegang; nogle elever er ensomme, fordi de ikke føler sig inkluderet i det sociale og faglige miljø på skolen; mange elever har svært ved at få skoleliv og ungdomsliv til at hænge sammen.

Hvis skolerne skal løfte opgaven med at sikre elevernes trivsel, er det vigtigt, at alle på skolen ser trivsel som et fælles anliggende og arbejde tæt sammen om trivselsfremmende tiltag. Det viser EVAs undersøgelse.

Dette arbejde foregår ikke mindst i klasseværelset og i lærernes arbejde med og relation til eleverne, fx gennem kontaktlærerordninger, styring af gruppedannelse, dialog med eleverne om undervisningens tilrettelæggelse. En god klasserumskultur er alfa og omega for elevernes trivsel.

SKole, uddannelse, job, arbejde, venner, uddannelsesloft
Gymnasier skal sikre elevernes trivsel. (Foto: Pexels)

Læs også: Studerende rammes af stress

Uperfekte æbler bliver til dansk æblemost

Skæve og uperfekte æbler får en plads på hylderne i Bilka og føtex, når de bliver forvandlet fra spiseæbler til æblemost. Den nye madspilds-æblemost, der sælges i de to dagligvarekæder fra 25. januar, er presset udelukkende af danske plantageæbler, som er blevet frasorteret.

I Bilka og føtex har man taget godt imod æblemosten, som er helt i tråd med forbrugernes lyst til at bekæmpe madspild, og de to kæders ambitiøse målsætning om at nedbringe deres samlede madspild. Derfor skal det heller ikke være hverken størrelsen eller formen, der skal afgøre, om de uperfekte æbler kan komme på hylderne eller ej.

– Madspild er et emne, der er højt på både vores og vores kunders dagsorden, og derfor kigger vi hele tiden efter nye måder, hvor vi kan bidrage til et mindre madspild. Her er den nye æblemost et rigtig godt eksempel på, hvordan vi kan tilbyde en velsmagende vare til vores kunder og samtidig gøre en indsats i kampen mod madspild, fortæller Jeppe Dahl Jeppesen, som er indkøbsdirektør i Salling Group, der står bag de to supermarkedskæder. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Æble, æbler, frugt, sundt, sundhed, mad, snack
Uperfekte æbler bliver til dansk æblemost. (Foto: Pexels)

Læs også: Danskerne har skåret 14.000 tons madspild væk

Danmark er i semifinalen ved VM

Danmark er klar til VM-semifinalen efter endnu en sejr i går aftes. Her vandt de over Sverige, og har altså vundet otte ud af otte kampe. Sejren over Sverige gør Danmark til gruppevinder, og det betyder et møde med Frankrig på fredag hvor de skal kæmpe om en plads i VM-finalen.

Så sid klar fredag klokken 17.30, når det danske herrelandshold spiller mod Frankrig i VM-semifinalen i Hamborg.

View this post on Instagram

VI ER I SEMI-FINALEN??

A post shared by Håndboldherrerne (@haandboldherrerne) on

Læs også: Fem håndboldherrer, vi følger på Instagram

Dagens billede: Courteney Cox og Lisa Kudrow

Vi drømmer stadig om en Venner-reunion …

Læs også: Bedste venner og allierede

· Mere fra samme kategori ·