Læs også:

Close
sociale medier, some, facebook,

NEWS: Aggressiv virus rammer danske Facebook-brugere

Nyheder  | 

Aggressiv virus rammer danske Facebook-brugere · Ubådssagen: Politiet finder endnu en arm · Krigsforbryder drak gift under retssag · Trump retweeter islamfobiske videoer · Undersøgelse: En stor del af elever snyder · En kommune mangler stadig en borgmester · Rusland kræver anholdt advokat udleveret fra Danmark · Fattige afrikanere handles som slaver i Libyen · USA’s FN-ambassadør: Nordkoreansk styre ville blive totalt udslettet i krig · Droner hjælper politiet med at fange 60 hashkøbere

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Aggressiv virus rammer danske Facebook-brugere

En ny Facebook-virus stjæler kreditkortoplysninger og krypterer billeder og dokumenter, så ofrene skal betale løsesummer for at få dem tilbage. Det skriver Politiken.

Virussen spredes gennem Facebook Messenger. Får du den besked fra en ven i chat-tjenesten med et link til et YouTube-klip, og klikker du på videoen, vil du blive sendt videre til et nyt vindue, der ligner Facebook. Her bliver du bedt om at logge ind igen, men indtaster du først dit kodeord, har hackerne bag en ny aggressiv virus fri adgang til din Facebook-profil.

Er du kommet til at logge ind, får du også tilbudt at downloade en fil til din computer. Downloader du filen, kan virussen hygge sig i din browser, hvor den overtager kontrollen og leder dig ind på sider, som forsøger alt fra at franarre dig dine kreditkortoplysninger til at kryptere billeder og dokumenter på din computer, så bagmændene kan kræve løsesummer for at give dig adgang til dem igen.

Har du fået virussen, bør du straks logge ud af Facebook og skifte dit kodeord. Du skal desuden bruge dit antivirus-program til at skanne den ramte computer og derefter fjerne eventuelle udvidelser til dine browsere, som du ikke kender.

sociale medier, some, facebook,
Facebook er ramt af kæmpe virus. (Foto: All Over)

Ubådssagen: Politiet finder endnu en arm – holdt nede af metal

I samarbejde med Forsvarets dykkere har Københavns Politi fundet endnu en arm i Køge Bugt. Fundet blev gjort onsdag eftermiddag og politiet antager, at armen tilhører den dræbte journalist Kim Wall. Det oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen til Ritzau.

– Armen er fundet tæt på det track, som vi ved, at ubåden har sejlet. Den er fundet mindre end 100 meter fra den arm, der blev fundet i sidste uge. Den er fundet på samme måde liggende frit i vandet, og der er strips og rørstykker på, siger vicepolitiinspektøren.

Armen blev fundet klokken 10.20. Den er nu blevet bragt til Retsmedicinsk Institut, hvor den bliver undersøgt nærmere torsdag.

Viser det sig, at armen tilhører Kim Wall, er alle dele af liget nu fundet.

– Først og fremmest betyder det noget etisk for Kim Walls pårørende. De har nu fået en hel person, som de kan begrave. Dernæst vil obduktionen af den fundne arm vise, om der også er en betydning for selve efterforskningen af sagen, om der findes spor på armen, siger Jens Møller Jensen.

BREAKING: Politiet har fundet endnu en arm med forbindelse til ubådssagenI dag har Københavns Politi fundet endnu en…

Geplaatst door MY DAILY SPACE op woensdag 29 november 2017

Krigsforbryder drak gift under retssag

Midt under en domsafsigelse i Haag rejste Slobodan Praljak sig op og drak angiveligt gift.

– Slobodan Praljak er ikke krigsforbryder. Jeg afviser rettens afgørelse, sagde han.

– Vær venlig at stoppe. Vær venlig at sætte dem ned, lød det fra dommeren.

Men Slobodan Praljak blev stående. Løftede flasken op til sin mund, lagde sit hoved tilbage og tømte den foran en måbende retssal.

– Jeg har taget gift, lød det så fra den dømte.

Den bosnisk-kroatiske krigsforbryder døde efter episoden. Praljak var tidligere general under krigen i Bosnien, og havde netop fået stadfæstet straffen på 20 års fængsel, som han også var blevet idømt i 2013, da han afbrød dommeren. Sammen med fem andre, var Slobodan Praljak blandt andet dømt for mord, tortur, voldtægt og ulovlig deportation af muslimer. Det vides ikke, hvordan Praljak fik flasken med ind i retslokalet, hvor sikkerheden ellers er høj. Det skriver DR.

Læs også: Slagteren Ratko Mladic fra Bosnien får livstid

gift, dom, bosnien, krigsforbryder, slobodan praljak, haag, holland, smuglet, død, dømt,
Krigsforbryderen Slobodan Praljak drak gift, han havde smuglet med ind i retten, efter hans dom blev afsagt. (Foto: /ritzau/)

Trump retweeter islamfobiske videoer

Tidligt onsdag morgen udsendt præsident Donald Trump tre retweets af islamfobiske videoer, som Jayda Fransen, den stedfortrædende leder af den højreradikale gruppe “Britain First”, havde lagt på Twitter. Videoerne hedder: “Muslimsk indvandrer banker hollandsk dreng på krykker!”, den anden hedder “Muslim ødelægger en statue af Jomfru Maria”, og den tredje “Islamistisk bande skubber teenagedreng ned af tag og banker ham til døde!”.

Jayda Fransen, der først delte videoerne, afventer lige nu en retssag for religiøse chikane.

– Donald Trump har selv sendt retweet af disse videoer, og han har omkring 44 millioner følgere! Gud velsigne dig Trump! Gud velsigne USA! Tak for dine retweets @realdonaldtrump. Jeg kan få fængsel for at kritisere Islam. Storbritannien er nu åben over for Sharia. Jeg behøver din hjælp! God bless, tweetede Fransen som svar på Trumps delinger af hendes Tweet.

Det er dog ikke kun lovprisninger, der strømmer ind over Trump. Blandt andre har den engelske premierminister Theresa May taget afstand. Trumps talskvinde, Sarah Sanders, forklarede, at hun ikke vidste, hvordan Trump havde fundet videoerne, om de var ægte eller konstruerede, men at præsidenten havde sendt dem i omløb for at få en debat om indvandring og grænsesikkerhed.

– Uanset om det er en virkelig video eller ej, er truslen reel. Præsidenten er fokuseret på at handle på disse reelle trusler, og disse er reelle, uanset hvordan du ser på det, sagde Sanders ifølge Berlingske.

trump, donald trump, islam, islamofobisk, højreradikal, højreekstremisme, britain first, twitter, usa, england,
Trump deler tre islamofobiske videoer på sin Twitter-konto. (Foto: Screendump)

Undersøgelse: En stor del af elever snyder

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) mener, at snyd er udbredt og almindeligt ved skriftlige eksaminer og prøver på gymnasier og i folkeskolen. Hendes vurderinger bygger på en ny undersøgelse af snyd foretaget af Epinion for Undervisningsministeriet, om censorers og eksamensvagters vurdering af snyd.

Undersøgelsen viser blandt andet, at 33 procent af censorerne i gymnasiet havde mistanke om, at elever snød ved denne sommers skriftlige eksamener. De eksamensvagter, eksamensansvarlige og censorer, der fik mistanke om snyd, vurderer, at tre til fem procent af eleverne i gymnasiet snyder. Flertallet af vagterne og censorerne vurderer, at ingen eller højest ti procent af de elever, som snyder, bliver opdaget.

– Den måde, vi hidtil har indrettet eksamener på, har gjort det svært for fagpersonerne at opdage og gribe ind over for snyd. Men nu er der ikke længere fri adgang til internettet, og vi skal i forligskredsen drøfte, hvilke tekniske løsninger fra de videregående uddannelser, som fremover kan anvendes i gymnasiet for at afsløre snyd, siger Merete Riisager. Det skriver Berlingske.

Læs også: Nyt firma laver skoleopgaver for gymnasielever

firma, fixminopgave, service, snyd, virksomhed, skole, eksamen, opgaver, betaling, gymnasie, hhx, htx, ungdomsuddannelse, 12-tal, studier, studerende, elever, frederiks drews
Undersøgelse viser, at mange censorer mistænker studerende for at snyde til eksaminer. (Foto: Polfoto).

En kommune mangler stadig en borgmester

Slagelse Kommune har endnu ikke fundet sig en borgmester. Kommunen er stadigvæk langt fra en løsning og i sidste ende, kan det hele slutte med en lodtrækning.

Allerede på valgnatten den 21. november, tiltrak Slagelses borgmesterkamp opmærksomhed, da John Dyrby Paulsen (S) sagde, at han var byens nye borgmester. Det viste sig dog, at der ikke var tilstrækkelig opbakning til hans kandidatur. Siden har partierne forhandlet om borgmesterposten, men det har ikke været muligt at finde flertal for hverken Venstres eller Socialdemokratiets kandidat.

Siden har flere kandidater været på tale, blandt andre Dansk Folkepartis Ann Sibbern og Knud Vincents fra Venstre. Ingen af kandidaterne har dog tilstrækkelig støtte. Byrådspolitikkerne i Slagelse har frem til 15. december, før der skal være fundet en borgmester. Det skriver Ritzau.

Læs også: Holbæk får landets yngste borgmester nogensinde

john dyrby paulsen, slagelse kommune, kommunalvalg, lokalpolitik, borgmester, politik, poster, byråd, lodtrækning, støtte, byråd
John Dyrby Paulsen (S) forsøgte at blive borgmester, men fandt ikke nok støtte. Slagelse Kommune står stadig uden borgmester. (Foto: /ritzauU/)

Rusland kræver anholdt advokat udleveret fra Danmark

Dansk politi har anholdt den 43-årige russisk statsborger Alexander Panesj. Han hævder at være advokat for Ruslands førende oppositionsleder, Aleksej Navalnyj. Det skriver Politiken.

Alexander Panesj bor i Frankrig, hvor han søgte politisk asyl i november 2015, efter at have flygtet fra Rusland, fordi han frygtede forfølgelse på grund af tilknytning til den førende oppositionsleder. Alexander Panesj var på vej til Litauen, da hans fly mellemlandede i Danmark, hvor han blev anholdt og dagen efter fremstillet i Københavns Byret. Han er foreløbig varetægtsfængslet til 19. december.

Siden 2016 har Panesj været internationalt efterlyst af de russiske myndigheder for omfattende bestikkelse af embedsmand, korruption, falsk forklaring og falsk bevisførelse. Anklager, som Panesj nægter sig skyldig i og kalder for fabrikerede.

politi, blå blink
Dansk politi fanger mand, som Rusland har eftersøgt siden 2016. (Foto: /ritzau/)

Fattige afrikanere handles som slaver i Libyen

Nye videoer fra DR, ZDF og CNN viser, at fattige afrikanere handles som moderne slaver i Libyen, hvor de bliver spærret inde, solgt, slået og presset ud i prostitution af bagmænd.

I mandags startede et topmøde mellem Afrika og Europa, hvor flere lande protesterede mod slavehandlen. Libyen selv protesterede mod beskydningerne. Også EU kom under hård kritik for at tillade, at mennesker skal leve under umenneskelige forhold.

Onsdag aften blev Libyen enig med ledere fra en række europæiske og afrikanske lande om at tillade, at migranter bliver evakueret fra Libyen og – i de fleste tilfælde – sendt hjem til deres fædreland. Det skriver Ritzau og Poliken.

USA’s FN-ambassadør: Nordkoreansk styre ville blive totalt udslettet i krig

– Hvis der bliver krig, så vær ikke i tvivl om, at det nordkoreanske regime vil blive totalt udslettet.

Ordene kommer fra USA’s FN-ambassadør, Nikki Haley, til Nordkorea under et møde i FN’s Sikkerhedsråd, efter det isolerede styre testede endnu et ballistisk missil onsdag morgen. Nordkorea oplyste efter affyringen, at det nu kan ramme hele det amerikanske fastland med sine missiler og betragter nu sig selv om en atommagt.

Haley sagde, at Nordkorea var blevet mere aggressiv, og hvis konflikten udviklede sig til krig, så ville det være et resultat af Nordkoreas gentagne provokationer. USA har bedt alle verdens lande om at afbryde alle diplomatiske og økonomiske forbindelser til Nordkorea. Kina, der er Nordkoreas eneste store allierede, er blevet bedt om at afbryde al olieeksport til regimet. Det skriver Ritzau.

Læs også: Efter ny missiltest i Nordkorea: Vi er en atommagt og kan ramme hele USA

nordkorea, usa, konflikt, krig, fn, advarsel, diplomati, atomvåben, missiler, trussel
USA’s FN-ambassadør Nikki Haley advarer mod Nordkoreas aggressioner. (Foto: /ritzau/)

Droner hjælper politiet med at fange 60 hashkøbere

Politiet har sendt droner ind over Christiania, for at fange hashkøberne, som det seneste tiltag i kampen mod det ulovlige hashsalg i fristaden. 11.691,6 gram hash, 3.478 joints, 8 lsd mærker og 26.731 kr. i kontanter, er det konkrete resultat af politiets indsats på Christiania de seneste tre dage, der primært har været rettet mod køberne.

– Dronerne er et af flere værktøjer, vi bruger, og vi kan konstatere, at droner bliver et bedre og bedre værktøj. Vi har stor gavn af dem, siger Lars-O Karlsen, vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

Christianitterne ryddede ellers Pusher Street for lidt over et år siden, men der foregår stadig masser af hashhandel på Christiania.

– Så længe der er købere, vi der være et salg af hash. Vi kan konstatere, at der stadig er købere, og så fungerer markedsmekanismerne. Vi kører disse aktioner for at understrege, at det er risikabelt både at købe og sælge hash på Pusher Street. Og jeg kan garantere, at vi kommer tilbage, siger vicepolitiinspektør Lars-O. Karlsen til DR.

 

· Mere fra samme kategori ·