Læs også:

Close
Studerende rammes af stress

NEWS: Studerende rammes af stress

Nyheder  | 

Studerende rammes af stress · Betjent dømt for drab på sort dreng · Drenge får tilbud om gratis HPV-vaccine · Ung digital tjeneste bider sig fast i Jyllands midte · Dagens billede: Lars Løkke tager imod præsident Macron

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Studerende rammes af stress

Jagten på toppræstationer, forventninger til eksamenssituationer og et generelt højt pres på studiet medfører, at langt de fleste studerende bliver ramt af stress. Det viser en undersøgelse blandt godt 1.500 studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser lavet af IDA.

Kun omkring seks procent af de studerende angiver, at de på intet tidspunkt oplever stress i løbet af et semester, mens over 6 ud af 10 oplever, at de i en del af semesteret, i en stor del af semesteret eller hele semesteret føler sig stressede.

De mest udbredte symptomer blandt de studerende, der rammes af stress, er hukommelses- og koncentrationsbesvær, søvnbesvær samt spændingshovedpiner og smerter i skuldre og nakke, og for over hver tiende er det så slemt, at de har været nødt til at søge læge.

Studerende rammes af stress
Studerende rammes af stress. (Foto: Pexels)

Læs også: Alarmerende stigning i antallet af stressede studerende

Betjent dømt for drab på sort dreng

Tirsdag blev en hvid politibetjent fra den amerikanske delstat Texas dømt skyldig i drab efter at have skudt en ubevæbnet, sort teenager i en bil i april sidste år. Afgørelsen er en sjældenhed, da det er meget usædvanligt, at politibetjente bliver kendt skyldige i drab.

Nævninge ved retten afviste den nu fyrede politibetjent Roy Olivers påstand om, at han frygtede for sin kollegas liv, da han affyrede sit våben mod bilen, hvor 15-årige Jordan Edwards sad sammen med fire af sine venner. Et skud fra Roy Olivers pistol ramte Jordan Edwards, der sad på passagersædet foran, i hovedet. Det skriver Ritzau.

police, politi, crime, mord, murder
Betjent dømt for drab på sort dreng. (Foto: Pexels)

Læs også: 20-årig rapper skudt og dræbt

Drenge får tilbud om gratis HPV-vaccine

Regeringen foreslår, at drenge fra 12-års alderen får tilbudt to gratis stik mod HPV. Ved at vaccinere mod HPV forebygger man forskellige former for kræft, som for eksempel kræft i livmoderhalsen hos piger eller endetarmen hos både drenge og piger.

– Vaccination mod HPV-virus kan fornemtlig også beskytte drengene mod kræft i penis, mund og svælg. Samtidig vil en bred vaccination af alle teenagedrenge være en beskyttelse af pigerne og mindske deres risiko for at få livmoderhalskræft, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der i finanslovforslaget for 2019 og i årene derefter har afsat godt 40 millioner kroner til formålet.

Forslaget modtages med begejstring i Kræftens Bekæmpelse, som tidligere har anbefalet vaccinationen til drengene. Det skriver Jyllands-Posten.

Drenge får tilbud om gratis HPV-vaccine, hpv, vaccine, sprøjte, læge,
Drenge får tilbud om gratis HPV-vaccine. (Foto: Pixabay)

Læs også: De første HPV-vaccinerede kvinder er kræftfri 12 år senere

Ung digital tjeneste bider sig fast i Jyllands midte

Danskernes tid er en stadig mere dyrebar ressource. 51 % i Midtjylland ønsker således hjælp til den private rengøring i følge en Userneeds undersøgelse. Det mærker Happy Helper A/S, som formidler privat rengøring. Virksomheden har siden sin start i 2016 oplevet en voldsom vækst måned for måned.

– Vi mærker klart danskernes ønske om at købe sig til rengøring, så de ikke skal bruge tid på det, men i stedet kan bruge tiden sammen med familien. Alene i juli måned havde vi en omsætning, der var mere end dobbelt så stor som samme måned sidste år – og juli er erfaringsmæssig en sløv måned på grund af ferie, fortæller Dennis Forchhammer, CEO i Happy Helper. 

 Happy Helper A/S
Ung digital tjeneste bider sig fast i Jyllands midte. (Foto: Happy Helper)

Læs også: Apps skal svanemærkes

Dagens billede: Lars Løkke tager imod præsident Macron

Tirsdag formiddag ankom Frankrigs præsident Macron til Danmark, hvor han fik en varm velkomst af vores statsminister.

https://www.instagram.com/p/BnCeGfEAta0/

Læs også: Frankrig valgte Macron

· Mere fra samme kategori ·