Læs også:

Close

NEWS: Populær app hjælper rekordmange danskere med rygestop

Nyheder  | 

Populær app hjælper rekordmange danskere med rygestop · I dag åbner storcentre over hele landet · Sundhedsstyrelsen ændrer anbefalinger på afstand · Oversigt: Tredje fase af genåbningen er på plads · Mand limede sig selv fast til gulv i Københavns Lufthavn · Sydkorea frygter anden bølge af coronasmitte: Lukker dele af samfundet ned igen · Coronakrisen har sendt usædvanlige varer til tops · Robothund sikrer den rette afstand mellem folk i Singapore · Dagens billede: Teleskop fanger historisk og et af de heldigste billeder af planeten Jupiter

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Populær app hjælper rekordmange danskere med rygestop

Gratis digital hjælp til rygestop oplever en vækstkurve. I april hentede 3.443 personer appen E-kvit og meldte sig til et rygestopforløb. I april sidste år var tallet 1.298. Det svarer til en stigning på 265 procent.

I Kræftens Bekæmpelse har man også et bud på, hvorfor der i april måned var så mange, der besluttede sig for at stoppe med at ryge.

– Den 1. april steg prisen på en pakke cigaretter med 15 kroner. Og så har corona gjort nogle bekymrede for deres helbred og motiveret dem til at kvitte tobakken for at styrke helbredet, fortæller Niels Them Kjær. Det skriver Ritzau.

Den populære app E-kvit hjælper rekord mange danskere til rygestop. (Foto: Ritzau)

Læs også: NEWS: Hospitaler skal fremover ryge-screene patienter

I dag åbner storcentre over hele landet

Til formiddag slår storcentre dørene op for gæster for første gang i to måneder. Men det bliver en noget anden tur langs butikkerne, end vi har været vant til.

– Hvis der kommer rigtigt mange mennesker, så får vi live at vide på vores telefoner, hvor mange der er i vores center. Og så kan vi med det samme lukke af for visse indgange, så det kan være en tryg oplevelse at komme i vores center, siger centerleder i Lyngby Storcenter, Simon Hansen.

Flere centre oplyser, at de vil have flere vagter på arbejde end normalt til at sørge for, at der ikke opstår kø eller andre uhensigtsmæssige situationer. Derudover skal gæsterne følge en lang række regler, der skal sikre, at storcentret overholder myndighedernes retningslinjer. Det indebærer blandt andet brug af sprit og ensretning i gangarealerne, så gæsterne holder til højre. Det skriver Tv 2.

Læs også: NEWS: Arnold Busck lukker butikker i hele landet efter konkursbegæring

Sundhedsstyrelsen ændrer anbefalinger på afstand

Anden fase af genåbningen af Danmark begynder i lige så stile i dag – og med den følger nu en række nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Den nok mest afgørende ændrer styrelsen nu den afstand, de anbefaler, at danskerne holder mellem hinanden i det offentlige rum.

Fra at være én til to meter, bliver denne nu ændret til én meter, fordi dette ”i langt de fleste tilfælde er tilstrækkeligt”

– Vi har blandt andet kigget på erfaringer fra Norge, der viser, at det er forsvarligt at operere med mindst en meters afstand, siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm til TV 2.

Det betyder blandt andet, at børn på landets skoler og daginstitutioner nu kan rykke en smule sammen i klasselokalerne og på stuerne. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Corona-krise: Hotel dækker et stort hul i det københavnske boligmarked

Oversigt: Tredje fase af genåbningen er på plads

Folketingets partier er enige om tredje fase af genåbningen af Danmark, oplyser Statsministeriet. Det sker, efter det torsdag blev meldt ud, hvad der kan åbne i fase to.

Ifølge aftalen vil fase tre blive iværksat 8. juni, hvis smitteforholdene tillader det. Her vil forbuddet mod forsamlinger blandt andet hæves til 30-50 personer, ligesom der vil komme en udmelding om anbefalinger til bryllupsfester, konfirmationer og lignende, står der i aftalen.

Derudover kan følgende åbne i fase tre:

 • Kultur og aktiviteter, for eksempel museer, teatre, kunsthaller, biografer og akvarie
 • Udendørs forlystelsesparker
 • Øvrige zoologiske haver, botaniske anlæg med videre
 • Sommeraktiviteter for børn og unge
 • Offentlig sektor, der er særligt udsat for sagspukler
 • Fuld åbning af offentlige forskningsaktiviteter, der kræver tilstedeværelse
 • Voksenuddannelse målrettet ledige, for eksempel AMU og sprogcentre
 • Højskoler med videre
 • Indendørs idræts- og foreningsliv, for eksempel aftenskoler.

Folketingets partier er også blevet enige om, hvad der ikke kan åbne som en del af fase tre, men må vente til fase fire, som er planlagt til start august:

 • Alle øvrige uddannelser
 • Diskoteker, spillesteder og natteliv
 • Yderligere dele af indendørs sports- og fritidsfaciliteter med videre, for eksempel fitnesscentre, badelande, legelande, svømmehaller
 • Forbuddet mod arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der er flere end 500 personer tilstede, fastholdes til minimum 31. august

Retningslinjer om god hygiejne og afstand vil ifølge aftalen gælde for alle virksomheder og organisationer, der åbner. Det skriver TV2.

Kulturaktiviteter står på listen over fase tre af ydeligere genåbning. (Foto: Statens Museum for Kunst)

Læs også: NEWS: Blå Kors får hjælp af Lidl til sikker genåbning af genbrugsbutikker

Mand limede sig selv fast til gulv i Københavns Lufthavn

En bizar scene udspillede sig lørdag formiddag i Københavns Lufthavn. Her havde en mand limet sig fast til gulvet i terminal 3. Det fortæller vagtchef Michael Andersen fra Københavns Politi.

– Han var en del af en gruppe, som havde lavet en happening derude. De havde blandt andet skrevet med kridtmaling på en væg mellem terminal 3 og metrostationen, hvilket blev anmeldt af personalet i lufthavnen, siger Michael Andersen.

En patrulje blev efterfølgende sendt til stedet for at assistere politiet i lufthavnen. Ifølge vagtchef Michael Andersen havde manden brugt kontaktlim, men limen var dog ikke stærkere, end at betjentene kunne løfte ham op fra gulvet og lægge ham i håndjern. Manden kan ifølge vagtchefen se frem til en bøde. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Bandekonflikten er blusset op under corona-krisen

Sydkorea frygter anden bølge af coronasmitte: Lukker dele af samfundet ned igen

Sydkorea var et af de første lande uden for Kina, der blev hårdt ramt af virussen, men med en massiv teststrategi og omfattende nedlukninger, lykkedes det at få udbruddet under kontrol, og i sidste uge begyndte man derfor at lempe på restriktionerne. Flere må forsamles, flere må vende tilbage på arbejde, og skolerne genåbner efter planen på onsdag.

Men allerede nu ser det ud til at gå den forkerte vej. Sydkorea har det seneste døgn registreret 34 nye coronatilfælde, hvilket er den største stigning i landet i fire uger. I alt 54 tilfælde fra de seneste dage kan spores til bydelen Itaewon i Seoul, der er kendt for sit natteliv, oplyser de sydkoreanske sundhedsmyndigheder.

Den seneste udvikling har fået Sydkoreas præsident til at understrege, at landet ikke er ude af krisen endnu. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Forskere vil kortlægge danskernes digitale hverdag under corona-krisen

Coronakrisen har sendt usædvanlige varer til tops

Mens nogle i den spæde start af coronakrisen valgte at hamstre mad, toiletpapir og gær, så er indkøbene skiftet til lidt anderledes typer af varer. En rapport af de to britiske kæder Waitrose og John Lewis viser, at briterne i den grad har skiftet deres fokus og nu i højere grad køber ting, der kan give noget at lave i hjemmet.

Øverst på listen finder man tequila, hvor salget er steget med mere end 175 procent. Men englænderne har også valgt, at bruge penge på træningsudstyr. Yogamåtter og ankelvægte er også steget i popularitet, hvor salget af træningsudstyr er steget med hele 496 procent.Salget af make-up-paletter steget med 57 procent, salget af selvbruner er steget med 41 procent og så til en lidt mere atypisk ting. En ting, der nemlig har overrasket forhandlere, er salget af elastik. Man forventer, at det skyldes, at folk er begyndt at lave deres egne ansigtsmasker. Det skriver Finans.

En rapport af to britiske kæder viser en stigning af salget af Tequila på hele 175 procent. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: 19 personer omkommet efter at have drukket alkohol

Robothund sikrer den rette afstand mellem folk i Singapore

I Singapore har en robothund fået til opgave at holde folk væk fra hinanden. Det ser ud til at virke. Med sine lange ben bevæger robothunden Spot sig rundt i en af Singapores største parker. Men i modsætning til med andre hunde, så er der ingen, der har lyst til at hilse på Spot.

Den hundeformede robots fornemmeste opgave er at minde folk om, at de skal holde afstand til hinanden og dermed mindske spredningen af coronavirus. Det kan den blandt andet gøre ved at udsende advarsler. Robotten er udstyret med kameraer og tæller, hvor mange den møder på sin vej.

Den har patruljeret siden i fredags, og de næste to uger vil man teste, om robotten gør sit job godt nok. Ifølge flere medier overvejer man lige nu, om flere andre parker i Singapore skal udstyres med en elektrisk ‘hund’. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: Facebook dropper forsøg efter robotter opfinder eget sprog

Dagens billede: Teleskop fanger historisk og et af de heldigste billeder af planeten Jupiter

· Mere fra samme kategori ·