Læs også:

Close
ammunition new zealnd forbyder flere våbentyper (Foto: Unsplash)

NEWS: Bandekonflikten er blusset op under corona-krisen

Nyheder  | 

Bandekonflikten er blusset op under corona-krisen · Færre nyregistrerede personbiler i april 2020 · Danmark vil bruge 50 millioner euro på at bekæmpe corona-pandemien · Aros-udstilling nomineret til global kunstpris · 454 danskere er sigtet for at have overtrådt corona-forbud · Regeringen takker modstandsfolk med ekstraordinær hædersgave · Nye tal: Her kan du se antallet af corona-relaterede dødsfald i Norden · Dagens billede: Godt nyt til alle Twilight-fans. Efter 12 år udkommer sidste roman i den verdenskendte Twilight-saga

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Bandekonflikten er blusset op under corona-krisen

Selvom Danmark er ramt af massive lukninger, så har corona-krisen ikke lagt en dæmper på det danske bandemiljø – tværtimod, skriver DR-Nyheder.

Konflikten raser mellem en lokal bandegruppe fra Husum nord fra København og medlemmer fra banden ‘Loyal To Familia’.

Konflikten mellem de to bander stammer helt tilbage til januar måned. På trods af corona-forbud er de to bander stadigvæk aktiv i voldelige episoder. Dette har ført til at politiet har oprettet visitationszoner i både København og Rødovre. Dette giver mulighed for at ransage biler og personer med henblik på at finde våben, fortæller Knud Hvass, som er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet, til DR-Nyheder.

Ransagningerne har allerede vist sig at være nyttige. Københavns Politi har blandt andet fundet flere våben gemt i buske og under gravsten på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København. Knud Hvass understreger vigtigheden i, at politiet har konfiskeret våben, da den nuværende konflikt hurtigt kan blusse op mellem de to bandegrupper.

new zealnd forbyder flere våbentyper (Foto: Unsplash)
Konflikten raser mellem en lokal bandegruppe fra Husum og medlemmer fra banden ‘Loyal To Familia. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Hele Tingbjerg-afdelingen melder sig ud af Loyal To Familia

Færre nyregistrerede personbiler i april 2020

De første konsekvenser af corona-krisen er så småt begyndt at vise sig på bilsalget.

Der er i april 2020 blevet indregistreret 10.201 nye personbiler. Det er 37,0 procent færre end i april 2019, hvor der blev nyregistreret 16.178 personbiler. Vi skal tilbage til februar 2010, hvor der blev solgt 8.654 personbiler, for at finde et lavere månedligt bilsalg.

– Vi ser også i april måned konsekvenserne af covid-19 på bilsalget. Det er desværre en forventelig udvikling. Med et samlet fald på nu 28% af salget i forhold til sidste år og 37% alene i april i forhold til april 2019, har krisen sat sine aftryk på branchen og danskernes forbrug. Når det er sagt, ser vi en stigende interesse, både i butikkerne og virtuelt, så tendensen er positiv, om end på lavt niveau – de kommende par måneder bliver interessante, fortæller direktør for ‘De Danske Bilimportører’, Gunni Mikkelsen.

I årets første fire måneder er der blevet indregistreret 59.059 nye personbiler, hvilket er 28,4 procent færre end i samme periode af 2019. (Foto: PR)

Læs også: NEWS: Corona-virus: Færre uheld og et usædvanligt skadesbillede

Danmark vil bruge 50 millioner euro på at bekæmpe corona-pandemien

Danmark har forpligtet sig til at bruge 370 millioner kroner på kampen mod corona-pandemien. Heriblandt skal pengene bruges på at udvikle en vaccine. Dette fortalte Mette Frederiksen i mandags på et videolink, skriver DR-Nyheder.

– Intet land, ingen virksomhed og ingen organisation kan vinde denne kamp alene. Vi bliver nødt til at stå sammen, dele vores viden og løsninger. Og vi har brug for en samlet, strategisk tilgang til forskningen, udtalte statsminister Mette Frederiksen.

Forhandlingerne skete på en konference, der er et globalt initiativ, som Europa-Kommissionen har stået i spidsen for at organisere. Målet var at sikre, at verdenssamfundet forpligter sig til at bruge knap 56 milliarder kroner til at forebygge, diagnosticere og behandle corona-virusset. Dette skriver DR-Nyheder.

biologi, lab, test, sygdom, vaccine
Verdenssamfundet forpligter sig til at bruge knap 56 milliarder kroner på at forebygge, diagnosticere og behandle corona-virusset. (foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Aros-udstilling nomineret til global kunstpris

Det er anden gang det sker – en kunst udstilling fra Aros er nomineret til den globale kunstpris ‘Global Fine Art Award’. Den nomineret udstilling er navngivet ‘Tomorrow is the Question’ og er blevet nomineret inden for kategorien ‘Global Humanity’.

Vinderne af den globale kunstpris bliver afsløret den 11. maj 2020 ved en online-begivenhed på Facebook. Indtil da kan deres stemmes på ens egen personlige favorit til en særlig publikumspriser på globalfineawards.org. Dette skriver Jyllands-Posten.

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i maj 2020

454 danskere er sigtet for at have overtrådt corona-forbud

Den 17. marts blev der indført forsamlingsforbud på over 10 personer samt andre corona-relaterede forbud i Danmark. En opgørelse viser, at der i alt er 454 danskere som er blevet sigtet for at have overtrådt regeringens retningslinjer. Ud af de 454 danskere er 33 sager for overtrædelse sidenhen blevet droppet. Tallene stammer fra Rigspolitiet, skriver TV2-Nyhederne.

I Københavns Politikreds er 142 personer blevet sigtet for overtrædelse af corona-reglerne, mens Københavns Vestegns Politi har sigtet 126 personer. Dette gør de to politikredse til dem i landet, der har sigtet fleste personer for blandet andet overtrædelser af forsamlingsforbuddet. Dette viser Rigspolitiets tal fra den 4. maj 2020.

Læs også: NEWS: Potentiel coronavaccine afprøves nu på forsøgspersoner

Regeringen takker modstandsfolk med ekstraordinær hædersgave

I går den 5. maj 2020 markerede vi 75-året for Danmarks befrielse fra den tyske besættelsesmagt.

Grundet denne begivenhed har Folketinget på initiativ fra beskæftigelsesministeren besluttet at give en ekstraordinær hædersgave til den gruppe af mennesker, som fortjener en særlig tak for deres indsats under Anden Verdenskrig.

Den ekstra hædersgave er på 10.000 kroner skattefrit og vil blive givet til personer, som modtager den ordinære hædersgave efter lov om erstatning til besættelsestidens ofre. Det drejer sig om tidligere modstandsfolk, tjenestegørende i allieret skibstjeneste, indsatte i koncentrationslejre samt faldne og såredes efterladte.

– Vi må som land aldrig glemme den indsats, der blev lagt for at beholde Danmark på danske hænder. Danmarks historie og overlevelse blev formet dengang – og med store personlige ofre undervejs. Det er en kendsgerning, at de år har pålagt en særlig gruppe af vores borgere en tung bagage med ar på sjæl og legeme. Derfor er jeg også rigtig glad for med den her gave at kunne lægge ekstra vægt bag ordene, der udtrykker vores taknemmelighed, udtaler Peter Hummelgaard, som er beskæftigelsesminister.

Læs også: Forstå sagen: Derfor dukker der stadig bomber op fra Anden Verdenskrig

Nye tal: Her kan du se antallet af corona-relaterede dødsfald i Norden

Antallet af corona-relaterede dødsfald i de fem nordiske lande er natten til tirsdag klokken 01:00 oppe på 3.726 personer. Disse tal får TV2-Nyheder oplyst gennem Johns Hopkins University i USA.

I de nordiske lande fordeler dødsfaldene sig således:

– Sverige: 2.769 døde

– Danmark: 493 døde

– Finland: 240 døde

– Norge: 214 døde

– Island: 10 døde

Færøerne og Grønland har ikke registreret deres dødsfald relateret til covid-19.

Corona, virus, CONVID19, kvinde, syg, hospital, seng, hospitalsseng. (Foto: Unsplash)
Antallet af corona-relaterede dødsfald i de fem nordiske lande er oppe på 3.726 personer. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Danskere er mindst bekymret for corona-virusset

Dagens billede: Godt nyt til alle Twilight-fans. Efter 12 år udkommer sidste roman i den verdenskendte Twilight-saga

· Mere fra samme kategori ·