Læs også:

Close
løb, man, woman, run, motion, løb, mand, kvinde,

NEWS: Finland afholdt endnu engang VM i koneløb

Nyheder  | 

Finland afholdt endnu engang VM i koneløb · Socialdemokratiet vil have sociale medier underlagt af presseetiskeregler · Rituals lancerer taske der skaber mirakler · 28 sigtede for spirituskørsel på el-løbehjul · Bekymrede borgere ringer om enlige sæler · Dagens billede: Summer-feeling på Roskilde Festival

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Finland afholdt endnu engang VM i koneløb

VM i koneløb er netop blevet afholdt i Finland. Den finske by Sonkajärvi har placeret sig på verdenskortet og tiltrækker tusindvis af turister ved at arrangere det årlige VM i koneløb.

Koneløbet består af en mand der løber gennem en forhindringsbane med en kvinde på ryggen, der nødvendigvis ikke behøver være hans kone.

I år kæmpede 24 par fra tolv lande igennem den 253,5 meter lange forhindringsbane. Det var et litauisk par, Vytautas Kirkliauskas og Neringa Kirkliauskiene, der løb med sejren. Deres tid lød på kun et minut og seks sekunder, hvilket svarer til en gennemsnitsfart på 14 kilometer i timen. De slog de tidligere seksdobbelte finske verdensmestre Taiso Miettinen og Katja Kovanen med 0,1 sekund, som i år måtte nøjes med en anden plads, skriver DR.

løb, man, woman, run, motion, løb, mand, kvinde,
VM i koneløb er netop blevet afholdt, hvor 24 par kæmpede om sejren. (Foto: Unsplash)

Læs også: Derfor er 10.000 skridt det magiske motionstal

Socialdemokratiet vil have sociale medier underlagt af presseetiskeregler

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) mener, at profiler på sociale medier med mange følgere, skal underlægges presseetiske regler. De skal pålægges redaktøransvar for at forhindre opslag om selvmord.

Meldingen kommer efter, at den kendte blogger Fie Laursen lagde et selvmordsbrev på sin Instagram profil med 335.000 følgere. Brevet fik omkring 30.000 kommentarer og 8000 likes og blev først fjernet fra siden efter knap to døgn.

Pernille Rosenkrantz-Theil mener at den juridiske lovgivning omkring Facebook og Instagram ligger uden for dansk lovgivnings rækkevidde. I stedet skal den enkelte bag kanalen stilles til ansvar, hvilket i dette tilfælde vil være Fie Laursen.

Om selvmord og selvmordsforsøg står der blandt andet at dette ikke bør omtales, medmindre klar almen interesse kræver eller begrunder offentlig omtale, og i så fald bør omtalen være så skånsom som mulig, skriver DR.

ked, trist, græde, følelser, alene, barn, børn, selvmord, børnetelefonen
Pernille Rosenkrantz-Theil vil have sociale medier underlagt presseetiskeregler for at stille den enkelte bag kanalen til ansvar (Foto: Pexels)

Rituals lancerer taske der skaber mirakler

Rituals lancerer en ny stilfuld shopper-taske, som er håndlavet af kvinderne fra Tiny Miracles samfundene i Mumbai, Indien. 

 Ved at købe den vidunderlige Bag for Good er man med til at give kvinderne færdigheder, uddannelse, indkomst og dermed evnen til at skabe en lysere fremtid for sig selv og deres familie. 

 Tasken er dermed med til at repræsentere selvstændiggørelse, selvtillid og nye muligheder. Netop dette er et stort og vigtigt skridt ud af fattigdommens onde cirkel for et helt samfund, skriver Tiny Miracles.

rituals, tiny miracles, recycling, bæredygtighed, fattigdom
Kvinderne fra Tiny Miracles bryder fattigdommens onde cirkel ved hjælp af Rituals initiativ (Foto: Rituals)

Læs også: Majfund: Så er der beauty-nyheder til dig

28 sigtede for spirituskørsel på el-løbehjul

Københavns Politi sigtede i weekenden hele 28 for at køre på el-løbehjul i påvirket tilstand. 24 personer blev sigtet for spirituskørsel, mens fire personer blev sigtet for at køre på el-løbehjul under påvirkning af euforiserende stoffer.

Jeg synes, det er ganske skræmmende, at vi faktisk tager så mange for at køre på el-løbehjul i påvirket tilstand, når man tænker på, at man bevæger sig rundt ude blandt andre mennesker, som man kan gøre skade på, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

El-løbehjulet er omfattet af de samme regler for spirituskørsel, som gælder for andre motoriserede køretøjer i traffiken. Derfor må man højst have en promille på 0,5, når man kører på el-løbehjul. Kører man spiritus kørsel, er bøden i første omgang på 2.000 kroner og i anden omgang 4.000 kroner. Tredje gang risikerer man fængselsstraf, skriver DR.

Løbehjul, el-løbehjul
Hele 28 blev i weekenden sigtet for at køre el-løbehul i påvirket tilstand. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Kun hver syvende dansker bakker op om el-løbehjul

Bekymrede borgere ringer om enlige sæler

Dyrenes Beskyttelse fik i juni 297 opkald om sæler. Særligt enlige sæler på de danske kyster, fik bekymrede borgere til at kontakte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. Dette er en stigning på 19 procent i forhold til sidste år, hvor 249 ringede til Vagtcentralen med samme bekymring.

Men ifølge biolog hos Dyrenes Beskyttelse Michael Carlsen er sælerne i størst nød, når der er mennesker omkring dem. Det bedste man kan gøre for, at hjælpe de ensomme unger, er at gå langt væk, så man ikke længere kan se dem, siger Michael Carlsen. Moderen til ungen vil nemlig, hvis der er mennesker til steder, være forsigtig med at vende tilbage.

De ensomme sæler ligger alene på kysterne, fordi de er blevet væk fra deres mor. Men de finder ofte hinanden igen, hvis de ikke bliver forstyrret af mennesker.

En sælunge bliver passet af sin mor i tre-fire uger. I løbet af denne tid skal ungen nå at fordoble eller tredoble sin vægt, og det kan derfor få fatale konsekvenser, hvis sælunger adskilles fra deres mor i den periode.

Det er vigtigt at huske at en sæl kun har brug for hjælp, hvis den har synlige skader, skriver Politiken.

Sæl
Flere bekymrede borgere ringer om ensomme sæler på de danske kyster (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

Læs også: NEWS: Rekord: Mange dyr havde brug for hjælp i 2018

Dagens billede: Summer-feeling på Roskilde Festival

roskilde festival, summer, sommer, solsikker, blomster
Roskilde Festival bød også på smukke solsikker. (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·