Læs også:

Close
sygeplejerske læge virus COVID 19 corona læger (Foto: Pexels)

NEWS: Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Nyheder  | 

Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise · Mette Frederiksen på pressemøde: Vi forlænger restriktioner til 13. april · Snaps Bornholm udnytter deres produktion til at lave håndsprit til danskerne · YouTube og Netflix sænker video-kvaliteten i hele Europa · Bank finder mistænkelige overførsler for 37 milliarder euro · Britney Spears hjælper fans i karantæne · Ny undersøgelse: Madspild er fordoblet globalt set · Dagens billede: Covid19 – sammen er vi stærke

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Der bliver hårdt brug for ekstra personale på landets sygehuse, når coronakrisen for alvor topper. Derfor har landets regioner lavet en såkaldt corona-jobbank, hvor man kan melde sig, hvis man har en sundhedsfaglig baggrund og gerne vil hjælpe under krisen.

De seneste tal fra Region Hovedstaden (torsdag den 19. marts) viser, at 223 sygeplejerskestuderende har meldt sig til jobbanken i hovedstadsområdet, og det glæder rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole, at så mange studerende er klar til at træde til i en krisetid. Dette oplyses i en pressemeddelelse.

– Mange af vores studerende føler en moralsk og etisk forpligtigelse til at træde til. Det ligger dybt i vores professioner, at man gerne vil være noget for andre. Så jeg er stolt over det samfundssind, som mange af vores sygeplejerskestuderende viser i disse svære uger, udtaler Stefan Hermann.

Ifølge Sundhedsstyrelsens risikovurdering forventes det, at 580.000 danskere bliver syge af coronavirus i første bølge af pandemien. Heraf vil 58.000 af de smittede have kontakt med sundhedsvæsnet, og 11.200 patienter vil blive indlagt. Derfor håber Hermann, at endnu flere studerende de kommende dage vil melde til corona-jobbanken.

sygeplejerske læge virus COVID 19 corona læger (Foto: Pexels)
Over 200 sygeplejerskestuderende har meldt sig til coronaberedskab i hovedstadsområdet. (Foto: Pexels)

Læs også: Er det allergi eller coronavirus?

Mette Frederiksen på pressemøde: Vi forlænger restriktioner til 13. april

I går besluttede Regeringen, at at de nuværende restriktioner vil vare frem til 2. Påskedag, hvilket vil sige mandag 13. april. Dette er hidtil den mest omfattende nedlukning af Danmark i nyere tid.

Restriktionerne gælder blandt andet hjemsendelsen af offentligt ansatte uden kritiske funktioner samt lukningen af daginstitutioner, uddannelsesinstitutioner og indkøbscentre.

– Jeg ved, at det er rigtig svært for rigtig mange mennesker, men det er afgørende, og vi har en tro på, at det nytter, udtalte Mette Frederiksen på pressemødet.

Heraf opfordrer statsministeren, at man ikke skal tage på påskeferie eller på skiferie i helligdagene, og at man husker at holde afstand også i de dage, hvor man plejer at være sammen med sin familie.

Læs også: Klumme: Husket som en generation af corona?

Snaps Bornholm udnytter deres produktion til at lave håndsprit til danskerne

Det danske firma Snaps Bornholm omstiller nu i samarbejde med Den Bornholmske Spritfabrik produktionen til at producere økologisk håndsprit i stedet for snaps. Dette oplyses af Snaps Bornholm i en pressemeddelelse.

Normalt produceres der snaps i Nexø på Bornholm for Snaps Bornholm. Men i lyset af den nuværende COVID-19 situation, lægger de nu produktionen om og vil producere Håndsprit Bornholm, så længe behovet er der.

– Vi stopper ikke med at lave snaps, men vi har masser på lager og knap så meget salg i den nuværende situation. Det giver os en mulighed for at lægge om til at producere håndsprit. Vi har i dag netop fået godkendelse hos de danske myndigheder, og nu kan vi dermed lancere økologisk håndsprit til Danmark, udtaler en af ejerne bag Snaps Bornholm, Simon Lorentzo Jensen.

Handsprit-Bornholm (Foto: Snaps Bornholm)
Det danske firma Snaps Bornholm omstiller nu i samarbejde med Den Bornholmske Spritfabrik produktionen til at producere økologisk håndsprit.  (Foto: Snaps Bornholm)

Læs også: NEWS: Vi skal passe på hinanden, når vi handler

YouTube og Netflix sænker video-kvaliteten i hele Europa 

Med flere millioner af mennesker der er blevet henvist til at arbejde hjemmefra, er internettet historisk belastet.

I lyset af en opfordring fra EU dropper Netflix hd-kvalitet i Europa, hvorfor filmene nu vises i standardkvalitet.

Beslutningen er truffet efter at EU-kommissæren for EU-anliggender og indre marked, Thierry Breton, opfordrede de store streamingtjenester til at skrue ned fra hd til standardkvalitet, når de sender film og serier. Dette oplyses af CNN.

Google har nu valgt at følge Netflix og sænker derfor også kvaliteten på Youtube-videoer for at tage en del af presset på internettrafikken i Europa under coronakrisen.

Netflix computer (Foto: Unsplash)
I lyset af en opfordring fra EU dropper Netflix og Youtube hd-kvalitet i Europa. (Foto: Unsplash)

Læs også: Sådan finder du mening med YouTube

Bank finder mistænkelige overførsler for 37 milliarder euro

En advokatrapport, der er bestilt af Svedbank hos advokatfirmaet Clifford Chance, har fundet en række mistænkelige overførsler for op imod 36,7 milliarder euro, hvilket svarer til 274 milliarder kroner.

Advokatrapport viser derfor overførsler med ”høj risiko for hvidvaskning” hos Swedbank, oplyses det af TV2 Nyhederne.

– Det er tydeligt, at der har været en kultur i banken, som ikke har været acceptabel, siger topchef Jens Henriksson.

hvidvask danske bank thomas borgen (Foto: Pexels)
Der er foretaget en række mistænkelige overførsler i Svedbank. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Øko-køerne kommer på græs uden publikum

Britney Spears hjælper fans i karantæne

Britney Spears har opfordret sine fans verden over til at sende hende en besked, hvis de har brug for støtte under coronavirus-pandemien.

Den ikoniske sangerinde lagde i weekenden et Instagram post op med et budskab om, at hun bad dem om at række ud, hvis de føler sig ensomme under selvisolering midt i COVID-19 udbruddet.

Britney Spears afslørede, at hun blev nomineret af sin lillesøster Jamie Lynn Spears til at gøre ”Do Your Part”-udfordringen.

I denne udfordring lægger berømtheder fra Britney Spears til Stassi Schroeder posts op på Instagram og beder fans om at dele deres historier om deres hårdeste tider som følge af coronavirus.

De kendte, som er nominerede, udvælger derefter en håndfuld historier tilfældigt og sender dem, de har valgt, alt hvad de har brug for, hvad enten det er mad eller andre vigtige forsyninger. Idéen med udfordringen er derefter nominere flere personer, der er i stand til at hjælpe andre, mens de tilbringer tid i karantæne derhjemme. Dette oplyses af Mirror.

Læs også: 10 ting, der kan gøre din corona-isolation lidt mere hyggelig

Ny undersøgelse: Madspild er fordoblet globalt set

Dobbelt så meget mad end tidligere bliver smidt ud, eller en tredjedel af al mad, der bliver konsumeret, spildes, viser en ny undersøgelse foretaget af PLOS One, der er et tidsskrift, som dækker primær forskning inden for videnskab og medicin. Heraf fremgår det også, at folk i rigere lander spilder langt mere mad.

Forskerne kiggede på forholdet mellem madaffald og velstand og fandt en direkte sammenhæng mellem de to. Desuden viser undersøgelsen også, at folk i fattige lande nu begynder at spilde mere mad, eftersom de tjener flere penge. Dette oplyses af CNN.

Klimaeksperter har identificeret madaffald som et af de største klimaproblemer verden over, hvor FNs Miljøprogram har et ambitiøst mål om at fjerne halvdelen af ​​alt madaffald i 2030.

– De ressourcer, der er nødvendige for at producere den mad, der går tabt eller spildt, har et kulstofaftryk på cirka 3,3 milliarder ton CO2, udtaler PLOS One.

Læs også: #Madspild 2020: Madspild for dummies

Dagens billede: Covid19 – sammen er vi stærke

Der er på det seneste blevet oprettet flere Facebook-grupper, som sammen har til formål at skabe sammenhold i Danmark, oplyse og forsøge at hjælpe Danmarks sundhedsvæsen med at få et overblik over, hvordan den reelle situation for Covid-19 smitten er.

Heraf er Facebook-grupperne blandt andet blevet oprettet ”Covid19 – sammen er vi stærke” og ”Danmarks mørketal – Covid-19 (Corona)”.

(Foto: MY DAILY SPACE)
(Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Danmark kåret som verdens næstlykkeligste land

happy, glad, glæde, mennesker, people

· Mere fra samme kategori ·