Læs også:

Close
(Foto: Fødevarestyrelsen)

NEWS: Vi skal passe på hinanden, når vi handler

Nyheder  | 

Vi skal passe på hinanden, når vi handler · Joe Biden vinder stort ved tre primærvalg · Instagram-influencere kritiseres for moderigtige ansigtsmasker · Tandlæger lukker for alle ikke-kritiske behandlinger · EM bliver udsat til 2021 · Mode- og tekstilbranchen efterlyser yderligere politiske indgreb · Dagens video: Coronavirus – berømtheder deler råd om sikkerhed

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vi skal passe på hinanden, når vi handler

Fødevarestyrelsen har formuleret fem gode råd i en pressemeddelelse, som danskerne kan følge både for at mindske risikoen for selv at blive smittet, og for at smitte andre med corona-virusset, når vi handler dagligvarer.

1. Hold afstand til andre og begræns fysisk kontakt
Undgå for eksempel smagsprøver, hvor du står tæt på andre, eller vent til det bliver din tur til at tage en vare. Du kan også begrænse kontakten til andre ved at handle på tidspunkter, hvor der ikke er mange andre i supermarkedet eller lade børnene blive derhjemme og tage alene på indkøb.

2. Hvis du har hoste, let feber eller forkølelse, så bliv hjemme, indtil du er rask
Undersøg i stedet om andre kan hjælpe med dine indkøb eller få madvarerne leveret.

3. Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit
Tag for eksempel en håndsprit med i bilen eller tasken.

4. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
Undlad også så vidt muligt at røre dig i ansigtet, hvis du har rørt ved andet og ikke har sprittet hænderne af inden.

5. Hold en god hygiejne i køkkenet, når du tilbereder din indkøbte mad
Skyl for eksempel frugt og grønt, vask hænder regelmæssigt og hold rå og spiseklar mad adskilt.

(Foto: Fødevarestyrelsen)
Hvis alle følger fem gode råd, når vi handler dagligvarer, så kan vi sammen forhindre, at coronavirus spreder sig. (Foto: Fødevarestyrelsen)

Læs også: God guide fra ‘Stop Spild Af Mad’ om mad, der kan række længere, opbevaring samt udnyttelse af madrester

Joe Biden vinder stort ved tre primærvalg 

Natten til onsdag dansk tid har den tidligere amerikanske vicepræsident Joe Biden vundet stort i kampen om at blive demokraternes kandidat ved præsidentvalget i november.

Her har Biden slået modkandidaten Bernie Sanders i alle tre primærvalg i delstaterne Florida, Arizona og Illinois. Biden har derfor vundet primærvalg i 19 stater og fører overbevisende. Dette skriver CNN.

Biden har takket alle tre delstater for opbakningen på Twitter, hvor han også har holdt en tale, dog uden publikum, eftersom forsamlinger over 10 personer er blevet forbudt i USA for at stoppe spredningen af COVID-19. Her takkede han og sagde, at det ’har været en rigtig god aften’.

Læs også: NEWS: Bernie Sanders vinder primærvalget i New Hampshire: Lover enden på Donald Trump

Instagram-influencere kritiseres for moderigtige ansigtsmasker

Ansigtsmasker er på det seneste blevet en del af det almindelige bybillede efter spredningen af COVID-19. Dog har maskerne også fået sin plads på de sociale medier, hvor influncere lægger billeder op af dem selv iførte modedesignede ansigtsmasker på blandt andet Instagram.

Masker anbefales dog ikke at være den mest effektive måde at forhindre smitten af corona-virus men derimod at vaske hænder ofte og grundigt. Dette er influencerne blevet kritiseret for, eftersom de har benyttet maskerne som modetøj på Instagram.

Dette har imidlertid ikke stoppet nogle virksomheder for at drager fordel af folks panik for at blive smittet af corona-virus, eftersom en influencer med mere end 75.000 følgere på Instagram har fået skræddersyet en ansigtsmaske af Louis Vuitton. Dette skriver Telegraph.

Læs også: Mærkelige ting jeg gør her under corona-krisen

Tandlæger lukker for alle ikke-kritiske behandlinger

Det bliver fra den 17. marts til foreløbig frem til 30. juni ikke muligt at få foretaget eksempelvis tandeftersyn og tandrensninger. Heraf lukker alle landets tandlæger ned de kommende tre måneder for alle ikke-kritiske behandlinger. Det sker på baggrund af en ny instruks fra Sundhedsstyrelsen som følge af konsekvenserne af corona-virussets udbrud. Dette oplyser Tandlægeforeningen til TV 2.

Dog påpeges det, at danskerne fortsat kan gå til tandlægen og få behandling ved for eksempel tandpine, der anses som en kritisk behandling.

tandlæge tænder læge (Foto: Pexels)
Frem til 30. juni bliver ikke-kritiske tandlægebesøg lagt på is for at dæmme op for spredning af corona. (Foto: Pexels)

Læs også: 8 ting du kan lave, hvis du får hjemme-karantæne

EM bliver udsat til 2021 

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) har besluttet under et krisemøde at udskyde sommerens EM i fodbold til den 11. juni næste år. Det skriver TV2 Nyhederne.

– Vi står i en historisk krise i Danmark og i det meste af Europa, som selvfølgelig også påvirker fodbold og anden idræt. Vi bakker fuldstændigt op om regeringen og myndighedernes tiltag den sidste tid og har derfor også truffet de fornødne tiltag i fodboldens verden, udtaler DBU’s formand, Jesper Møller.

fodbold fodboldstadion fodboldfans (Foto: Unsplash)
Sommerens fodboldfest på tværs af Europa er rykket til 11. juni 2021. (Foto: Unsplash)

Læs også: 20 ting indenfor kendte, kongelige, underholdning, sport og politik der sker i 2020

Mode- og tekstilbranchen efterlyser yderligere politiske indgreb

De danske mode- og tekstilvirksomheder er svært udfordret, da branchen er hårdt ramt af corona-virussets udbrud. Siden corona-virusset brød ud i Kina har særligt modevirksomhederne været under pres. På daværende tidspunkt kunne modevirksomhederne ikke få produceret deres varer, fordi Kina er branchens største produktionsland.

Det kan få voldsomme konsekvenser for et af Danmarks vigtigst eksporterhverv – mode- og tekstileksporten som udgør 45 milliarder kroner, advarer brancheorganisationen Dansk Mode & Textil.

– I løbet af de sidste 20 år er mode- og tekstiler blevet nogle af Danmarks vigtigste eksportvarer. Med den aktuelle tilstand er der en reel risiko for, at branchen bliver sat så alvorligt tilbage, at en af nyere tids største eksportsucceser er i fare, lyder det fra Thomas Klausen, som er administrerende direktør i Dansk Mode & Textil.

Klausen glæder sig over de tiltag, regeringen allerede har taget for at sikre erhvervsliv og arbejdspladser, men efterlyser samtidig flere initiativer, som kan hjælpe et presset erhvervsliv, navnlig de små og mellemstore virksomheder, som udgør størstedelen heraf.

Helt konkret foreslår Dansk Mode & Textil de danske politikere, at det midlertidigt bliver muligt at tilbagetage varer leveret på kredit, og at udlejere af butikslokaler pålægges at give nedslag i eller afkald på huslejen i en periode. Det skriver Dansk Mode & Textil i en pressemeddelelse.

stof materiale tekstil mode branche tøj (Foto: Unsplash)
De danske mode- og tekstilvirksomheder er svært udfordret, da branchen er hårdt ramt af corona-virussets udbrud. (Foto: Unsplash)

Læs også: Få svar på 7 populære spørgsmål om corona-virusset, der bekymrer dig

Dagens video: Coronavirus – berømtheder deler råd om sikkerhed

Arnold Schwarzenegger, Dame Judi Dench, Gloria Gaynor og andre berømtheder deler gode tips og tricks for at hjælpe folk med at minimere risikoen for at blive smittet af COVID-19. Det oplyser the Guardian.

Læs også: NEWS: Radikal ændring af Storbritanniens håndtering af corona-pandemien

Corona, virus, CONVID19, kvinde, syg, hospital, seng, hospitalsseng. (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·