Læs også:

Close
økologi økologisk ko køer (Foto: Økologisk Landsforening)

NEWS: Øko-køerne kommer på græs uden publikum

Nyheder  | 

Øko-køerne kommer på græs uden publikum · Apotekerne har fortsat åbent – også i indkøbscentre · Tag forskud på sommeren med årets isnyheder fra Frisko · Coop og Røde Kors i fælles indsats for at hjælpe ældre med indkøb · Nyt dating-program slår streaming-rekord på Netflix · Roskilde Festival trodser coronavirus · Zara og Louis Vuitton hjælper · Dagens video: Hun blev fejret – trods måden var anderledes, men noget så hjerteskærende

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Øko-køerne kommer på græs uden publikum

En af årets store forårsbegivenheder, ØKODAG® må ligesom mange andre arrangementer aflyses grundet den ekstraordinære situation omkring COVID-19. Det betyder, at det ikke vil være muligt for publikum at opleve øko-køerne blive lukket ud af vinterstaldene for at komme på græs.

Begivenheden var programsat til søndag den 19. april 2020 og trækker normalt mere end 200.000 mennesker, der vil opleve at øko-køerne kommer på græs. I år løber køerne derfor ud uden publikum. Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

– Køerne bliver selvfølgelig lukket ud alligevel. For dem er intet forandret. Vi skal huske på, at naturen går sin gang, og at øko-køerne altid er på græs fra april til november, fortæller Michael Langberg, der er markedschef i Økologisk Landsforening og tilføjer, at øko-køerne er vigtige bidragsydere til, at den økologiske mælk og andre økologiske mejeriprodukter fortsat findes på hylderne i supermarkedet – selv i en presset situation, som den verden står i lige nu.

økologi økologisk ko køer (Foto: Økologisk Landsforening)
De økologiske køer løber i år på græs uden publikum. Den store forårsbegivenhed ØKODAG, som normalt samler op mod 200.000 mennesker er som så mange andre arrangementer også ramt af corona-situationen. (Foto: Økologisk Landsforening)

Læs også: NEWS: Flere skadedyrsproblemer i danske garderober – møl stortrives i økologisk tøj

Apotekerne har fortsat åbent – også i indkøbscentre

Statsministeren skærpede i tirsdags endnu en gang reglerne for, hvilke butikker og erhvervsdrivende der må holde åbent. Her lyder de nye bestemmelser, at butikker, der ligger i indkøbscentre, skal lukke – lige med undtagelse af fødevareforretninger og apoteker.

Statsministeren nævnte også, at man højst må forsamles 10 personer. Det gælder ved arrangementer og lignende, men ikke for apoteker. Her er det butikslokalets størrelse, der er afgørende for, hvor mange kunder der må være ad gangen. Apoteket skal sørge for, at kunderne har mulighed for at agere på en måde, så risikoen for smitte minimeres. Reglen er, at der skal være 4 m2 per kunde.

– Apotekerne gør meget for at passe på kunder og medarbejdere, og når der er travlt, bliver man bedt om at vente uden for apoteket, indtil der er plads. Mange apoteker har sat plexiglasskærme op på skranken for at beskytte medarbejdere og kunder mod smitte, og en del tilbyder at ekspedere ude på parkeringspladsen, fortæller Apotekerforeningens formand Anne Kahns.

Kahns pointerer endnu en gang, at man ikke må komme på apoteket, hvis man har mistanke om, at man kan være smittet med COVID-19. I så fald må man få andre til at hente sin medicin eller få den bragt ud med apotekets bud. Dette skriver Danmarks Apotekerforening i en pressemeddelelse.

apotek medicin køb (Foto: Unsplash)
‘Vi skal under alle omstændigheder nok sørge, at folk får deres medicin på en forsvarlig måde’, forsikrer Anne Kahns. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Potentiel coronavaccine afprøves nu på forsøgspersoner

Tag forskud på sommeren med årets isnyheder fra Frisko

Selvom temperaturerne endnu ikke viser tegn på forår og sommer, er der altid en god anledning til at spise is. Hyggeaftener med venner, familiemiddage eller bare et sødt indslag på en grå mandag.

Frisko lancerer traditionen tro nu årets iskolde nyheder. Her oplyser Frisko, at vi får Magnum Mandel i en vegansk udgave, Top Hat på bøtte og et glædeligt gensyn med den højtelskede Solero Exotic at se, blot for at nævne nogle af de is, der nu lander i en fryser nær os alle danskere.

Frisko is (Foto: PR)
I år sætter Magnum igen nye standarder for plantebaseret is, når den højtelskede Magnum Mandel følger trop. (Foto: PR)

Læs også: 10 ting, der kan gøre din corona-isolation lidt mere hyggelig

Coop og Røde Kors i fælles indsats for at hjælpe ældre med indkøb

Mange ældre, syge eller særligt sårbare medborgere, har i disse dage brug for hjælp til indkøb af daglige fornødenheder og andre opgaver, fordi Corona-smitten forhindrer dem i at forlade deres hjem.

Derfor har Dansk Røde Kors etableret et hjælpenetværk, hvor over 10.000 danskere i løbet af de seneste dage har meldt sig for frivilligt at hjælpe. 

Nu går Dansk Røde Kors og Coop sammen om at formidle kontakten mellem dem, der har brug for hjælpen, og de cirka 11.000, der står klart til at hjælpe med indkøb. Dette oplyses af Coop Danmark A/S.

– Vi står i en ekstraordinær situation, der kalder på fællesskab mere end noget andet. Derfor er vi glade for at kunne hjælpe. Indkøbene må naturligvis finde sted lige, der hvor brugerne ønsker det. Det er ikke et krav, at det specifikt skal være i vores 1.100 butikker, siger administerende direktør Peter Høgsted, Coop.

Har man brug for at få købt ind, hentet en pakke, hentet medicin eller andre praktiske gøremål, så kan man kontakte Røde Kors på 35 29 96 60 eller på rodekors.dk. Telefonerne er åbne mellem kl. 9-19 mandag til søndag.

indkøbsvogne supermarked handle (Foto: Unsplash)
Coop har 1,8 million medlemmer, som man nu vil engagere ad de kanaler, man har til rådighed, ikke mindst Coop Appen, som de fleste anvender. (Foto: Unsplash)

Læs også: Drik kakaomælk med god samvittighed

Nyt dating-program slår streaming-rekord på Netflix

Netflix fik udvidet sin seereskare, da de for nogle uger siden havde premiere på et helt nyt reality-program. Programmet hedder ‘Love Is Blind’ og er en Netflix-produktion.

Netflixs ‘vice president of nonfiction series and comedy specials’ fortæller til CNN, at reality-programmer har været på Netflixs tegnebræt de sidste år. 

‘Love Is Blind’ er inspireret af andre succesfulde reality-programmer – her i blandt ‘Gift med første blik’ og ‘The Bachelor’. Specielt for dating-programmet er, at deltagerne dater hinanden på hver deres hotelværelse. Deltagerne må ikke se hinanden, men grundet meget tynde vægge kan de føre samtaler, og lære hinanden at kende – ‘blind dating’ i den bogstaveligste forstand.

‘Love Is Blind’ har vist sig at være en kæmpe streaming succes og var allerede det mest streamede program på Netflix dagen efter programmet havde premiere. Lige nu ligger ‘Love Is Blind’ som nummer et over mest streamede programmer i USA, skriver CNN.

Læs også: Serieguide: 4 serier, du skal streame lige nu

Roskilde Festival trodser coronavirus

Roskilde Festival meldte ud den anden marts, at partout-billetterne, der giver adgang til alle fire musikdage, var udsolgt.

Den nye udmelding fra festivalen lyder på, at festen stadig vil blive skudt i gang den 27. juni, til trods for at flere aflysninger rammer i disse dage både store arrangementer i Danmark og andre dele af verden grundet bekymring af coronapandemien.

Dog fastholder Roskilde Festival sin planlagte dato, hvilket festivalens talskvinde, Christina Bilde understreger. Dette oplyses af TV2 Nyhederne.

–  Vi forventer stadig at afholde festivalen, og vi er i fuld gang med planlægningen, siger Bilde i en skriftlig kommentar.

festival druk fest ferie sommer (Foto: Pexels)
Roskilde Festival har desuden 50 års-jubilæum i år. (Foto: Pexels)

Læs også: Musthaves til årets festivaler

Zara og Louis Vuitton hjælper

Heldigvis ser man verden over firmaer og mennesker give en hjælpende hånd under COVID-19. Også Zara (og Inditex, der ejer Zara) og Louis Vuitton forsøger at bidrage. Inditex har allerede doneret 10.000 masker til det spanske hospitalsvæsen og forventer at levere yderligere 300.000 masker denne uge. Desuden melder de ud, at de vil starte en produktion op af hospitalstøj til både patienter og personalet. Det er dog endnu uklart, om disse ting kun kommer Spanien til gode.

Louis Vuitton har desuden også været ude at meddele, at de har omstillet deres parfumeproduktion i Frankrig til hospitalssprit, så de kan hjælpe med ,at forsyninger er mulige. Det skriver Vogue.

louis vuitton luksus (Foto: Unsplash)
Louis Vuitton har valgt at lægge deres parfumeproduktion om. (Foto: Unsplash)

Læs også: 10 ting du ikke vidste om high-end fashion brands

Dagens video: Hendes 95 års fødselsdag blev fejret – trods måden var anderledes – men noget så hjerteskærende at se på

Læs også: NEWS: Vi skal passe på hinanden, når vi handler

(Foto: Fødevarestyrelsen)

· Mere fra samme kategori ·