Læs også:

Close
busterminal, dybbølsbro, københavn

NEWS: København får central busterminal ved Dybbølsbro Station

Nyheder  | 

København får central busterminal ved Dybbølsbro Station · USA sætter rekord med 6,6 millioner arbejdsløse · Coop.dk opretter service til særligt udsatte · Regeringen har nu juridisk lov til at lukke Storebæltsbroen · Årets klimatopmøde bliver udskudt til 2021 · Madspildsbutikken Wefood øger omsætningen under coronakrisen · Det danske fremtidige forår tegner til at blive varmere og vådere · Dagens billede: Nyt fænomen mod corona kuller: Folk sætter bamser i vinduerne, så børn kan tage på bamsejagt

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

København får central busterminal ved Dybbølsbro Station

I de seneste år har der været en kraftig vækst i antallet af fjernbuspassagerer i Danmark. Det lægger pres på trafikken omkring fjernbussernes holdepladser i København og skaber kaos og farlige situationer for passagerer, cyklister og folk, der færdes omkring bussernes holdepladser særligt på Ingerslevsgade ved DGI Byen på Vesterbro. Men nu har transportministeren samlet et folketingsflertal om en ny aftale om den kollektive trafik, der blandt andet afsætter 20 millioner kroner til en ny fjernbusterminal i København.

Overborgmesteren er glad for, at Folketinget nu er klar til at medfinansiere den længe ventede busterminal ved Dybbølsbro Station. Den skal samle fjernbustrafikken ét sted i København og sætte en stopper for trafikkaos omkring bussernes nuværende holdepladser. Det skriver Ritzau.

busterminal, dybbølsbro, københavn
En længe ventet busterminal ved Dybbølsbro Station skal samle fjernbustrafikken ét sted i København og sætte en stopper for trafikkaos. (Foto: Ritzau)

Læs også: NEWS: Viralt hit – Danskerne samler skrald og tæller skridt

USA sætter rekord med 6,6 millioner arbejdsløse

I USA har over 6,6 millioner mennesker meldt sig som nye arbejdsløse, viser en ugeopgørelse fra arbejdsministeriet. Det sker som følge af coronakrisen. Det vidner om et økonomisk kollaps, skriver Washington Post. Dermed bliver der for anden uge i træk sat en bedrøvelig rekord med nye ledige. I sidste uge var det 3,3 millioner amerikanere, der havde meldt sig som arbejdsløse.

USA er på vej ud i en dyb økonomisk krise, mens folk over det meste af landet har fået besked om at holde sig indenfor og ikke komme for tæt på andre mennesker for at stoppe spredningen af coronavirus. Det har blandt andet betydet, at forretninger og virksomheder landet over har været nødt til at lukke og sende deres ansatte ud i arbejdsløshed. Det skriver TV 2.

USA, trump, donald trump, præsident, amerika, valg
Arbejdsløsheden stiger i USA og sætter nu kedelig rekord med 6,6 ledige. (Foto: Pexels)

Læs også: 6 spørgsmål, du stiller dig selv, når du har været arbejdsløs i 6 måneder

Coop.dk opretter service til særligt udsatte

Danskerne bestilling af dagligvarer leveret til døren er flere-doblet de seneste uger. På Coop.dk MAD har man mere end fordoblet antallet af kunder. I sidste uge blev terminalen i Vallensbæk udvidet med 50 nye medarbejdere og der er etableret nathold.

Men trods dette er leveringstiderne stadig langt længere end normalt, hvor man kan levere fra dag til dag i store dele af Danmark. Derfor opretter Coop.dk MAD nu en særlig service til de, der har vanskeligst ved selv at komme ud og handle i de fysiske butikker.

Der vil være en række leveringstider, som er forbeholdt ældre, syge eller andre særligt udsatte. I første omgang gælder det i Storkøbenhavn med levering i tidsrummet 13-16.

– Vi er lige nu i en helt særlig situation. Vi får mange henvendelser fra borgere, som ikke må eller kan gå uden for deres hjem, som ikke kan forstå, at vi ikke kan levere hurtigere. For at hjælpe dem, reserver vi nogle udvalgte tidspunkter til dem, så de så at sige kan komme uden om køen,” siger koncerndirektør Jan Madsen, Coop. Det skriver Ritzau.

coop.dk, supermarked, coop, mad, online
Coop.dk åbner op for en række leveringstider som er forbeholdt ældre, syge eller andre særlig udsatte. (Foto: Ritzau)

Læs også: #stopmadspild: Disse madspilds-app’s skal du kende

Regeringen har nu juridisk lov til at lukke Storebæltsbroen

Regeringen luftede på et pressemøde 23. marts muligheden for et regionalt rejseforbud hen over påsken for at reducere spredningen af coronavirus. Men intet tyder lige nu på, at et sådan rejseforbud indføres, oplyser transportministeren, men nu har Transportministeriet og regeringen rent juridisk fået lov til at lukke både Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen. Det viser et notat fra Vejdirektoratet, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

Ifølge Vejdirektoratet vil en særlig beslutningsret, der tilhører transportministeren, gøre det muligt at lukke Storebæltsbroen på samme måde, som at broforbindelsen kan lukkes ved blæst, ulykker eller større sportsarrangementer. Ligeledes vil Lillebæltsbroerne også kunne lukkes.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) oplyser i et skriftligt svar, at regeringen løbende overvejer, hvilke tiltag, der kan begrænse smittespredningen, men at man ikke på nuværende tidspunkt forventer at gøre brug af muligheden for at lukke broforbindelserne. Det skriver DR.

Storebæltsbroen
Regeringen har fået grønt lys til at lukke storebæltsbroen. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Bilist ramt af sten fra tysk motorvejsbro

Årets klimatopmøde bliver udskudt til 2021

Onsdag aften er det blevet offentliggjort, at årets klimatopmøde, det såkaldte COP26, bliver udskudt til 2021. Beslutningen får støtte af klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, der understreger, at klimakampen fortsætter med uformindsket kraft.

Det er onsdag aften blevet meldt ud, at årets klimatopmøde er blevet udskudt til 2021 på grund af corona-pandemien. Beslutningen blev taget i det såkaldte COP-bureau under FN’s klimakonvention og skal blandt andet ses i lyset af, at den nuværende situation har gjort det næsten umuligt at forberede og gennemføre de tekniske forhandlinger og klimadiplomatiske øvelser, der er nødvendige for, at COP26 kan blive en succes. Hertil vil sårbare og fattige lande være særligt udfordret i forhold til at deltage i COP26 i år.

Beslutningen kommer på et tidspunkt, hvor man mange steder arbejder på de genopretningsplaner, der skal få økonomien på fode igen. Det skriver Ritzau.

jorden, earth, klima, miljø
Årets klimatopmøde udskydes til 2021, da situationen med corona virus umuliggør gennemførslen af tekniske forhandlinger og klimadiplomatiske øvelser. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Klimaforandringer og aggressiv markedsføring er en trussel for børns sundhed og trivsel

Madspildsbutikken Wefood øger omsætningen under coronakrisen

Madspildsbutikkerne Wefood har aldrig haft mere travlt. Siden statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, er omsætningen næsten fordoblet. Det skyldes blandt andet, at store supermarkedskæder donerer langt flere og mere attraktive varer end under normale omstændigheder.

– Vi har de sidste uger solgt 40 % mere end på samme tid sidste år. Det er fantastisk, for det betyder, at vi sammen med vores gode samarbejdspartnere og leverandører kan være med til at mindske det danske madspild. Men det betyder også, at vi sammen kan sikre endnu flere penge til vores projekter i verdens fattigste lande. Det er der stort behov for lige nu. Om lidt rammer corona-pandamien for alvor det afrikanske kontinent, og her kan krisen hurtigt blive en stor katastrofe, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen. Det skriver Ritzau.

wefood, nørrebro
Wefood Nørrebro holder stadig åbent, selvom Danmark er lukket ned pga. coronaudbrud. (Foto: Ritzau)

Læs også: #madspild2020: Kender du forskel på datomærkninger på mad?

Det danske fremtidige forår tegner til at blive varmere og vådere

DMI’s observationer viser, at det danske klima har ændret sig siden målingernes start i 1873. De nyeste opgørelser for både januar, februar og nu også marts viser, at det er blevet varmere i Danmark, men hvordan ser fremtiden ud?

– I Klimaatlas kigger vi ikke på enkelte måneder, men på årstider. Da marts er en forårsmåned, er det derfor mest oplagt at holde måneden op mod fremtidens forår, og her viser DMI’s Klimaatlas, at fremtidens klima mod slutningen af århundredet vil byde på gennemsnitligt vådere og varmere forår. Hvor meget varmere og vådere foråret bliver, afhænger af udledningen af CO2, forklarer klimaforsker Rasmus Anker Pedersen fra DMI. Det skriver Ritzau.

vejr, dmi, danmark, nedbør
DMI’s Klimaatlas viser, at fremtidens klima mod slutningen af århundredet vil byde på gennemsnitligt vådere og varmere forår. (Foto: Ritzau)

Læs også: NEWS: Ekstremt vejr på Arktis førte til ‘reproduktivt kollaps’

Dagens billede: Nyt fænomen mod corona kuller: Folk sætter bamser i vinduerne, så børn kan tage på bamsejagt

· Mere fra samme kategori ·