Læs også:

Close

NEWS: Bilist ramt af sten fra tysk motorvejsbro

Nyheder  | 

Bilist ramt af sten fra tysk motorvejsbro · Trump trækker USA ud af atomaftale med Iran · Diabetesforening: Danmark skal have kaloriemærkning som USA · Dansk Retursystem: Rekordmange tomme flasker og dåser genanvendes

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Bilist ramt af sten fra tysk motorvejsbro

En bilist blev ramt af et stenkast fra en motorvejsbro lidt syd for grænseovergangen ved Padborg i Sønderjylland natten til onsdag. Det skriver TV Syd.

Stenen smadrede forruden og skadede bilisten, som dog selv var i stand til at trække ind til siden. Det skete, da bilisten kørte under en motorvejsbro ved Ellund på den tyske motorvej A7.

En bilist kom til skade ved hændelsen men var selv i stand til at trække ind til siden. Politi, redning og brandvæsen blev efterfølgende kaldt ud til stedet.

Stenen, der blev fundet i midterrabatten, måler 25 gange 25 centimeter. Den røg igennem forruden på en bil af mærket BMW.

Tirsdag blev en bil ramt af sten fra tysk motorvejsbro. (Foto: /ritzau/)

Trump trækker USA ud af atomaftale med Iran

Den amerikanske præsident, Donald Trump, trækker USA ud af atomaftalen med Iran. Det meddeler præsidenten tirsdag aften på et pressemøde i Det Hvide Hus. Det skriver TV 2.

Desuden vil USA indføre det højeste niveau af økonomiske sanktioner over for Iran, fortæller Donald Trump, der samtidig også udtaler, at sanktionerne kan ramme andre lande end Iran.

– Enhver nation, der hjælper Iran i dets stræben efter at opnå atomvåben risikerer også stærke sanktioner fra USA, siger Donald Trump.

Trump har i lang tid været kritisk overfor aftalen, og han har flere gange kaldt den ”den værste nogensinde”.

Desuden er prisen på olie steget onsdag til det højeste niveau siden 2014, efter at Donald Trump meddelte, at USA trækker sig ud af den internationale aftale med Iran om landets atomprogram.

syrien, idlib, syrisk, syriske, idlib-provinsen, tomahawk-missiler, krydsermissiler, missiler, militær, krig, usa, syrien, bashar al-assad, rusland, flåde, angreb, giftgasangreb, giftangreb, borgerkrig, regime, straf
Den amerikanske præsident trækker USA ud af atomaftalen med Iran. (Foto: Polfoto)

Diabetesforening: Danmark skal have kaloriemærkning som USA

Danske restauranter skal skrive de forskellige retters kalorieindhold, så forbrugerne kan købe deres mad på et oplyst grundlag, mener administrerende direktør i Diabetesforeningen, Henrik Nedergaard. Det skriver Ritzau.

– Det er fuldstændigt klokkeklart, at de her tiltag er bydende nødvendige, hvis vi skal bryde den onde cirkel, hvor alle sidder for stille og dermed ikke får fedtforbrændt tilstrækkeligt.

Tirsdag trådte en ny lov i kraft i USA, som forpligter store restaurantkæder til at angive, hvor mange kalorier der er i retterne. En undersøgelse viser ifølge det amerikanske medie NPR, at folk i gennemsnit spiser omkring 50 kalorier mindre, hvis det fremgår, hvor mange kalorier der er i maden.

Danmark skal have kaloriemærkning som USA, mener Diabetesforeningen. (Foto: All Over)

Dansk Retursystem: Rekordmange tomme flasker og dåser genanvendes

Dansk Retursystems årsrapport for 2017 er netop offentliggjort, og den byder på flere nye rekorder i klimaets navn. Sidste år leverede danskerne hele 1,2 milliarder emballager med pant tilbage – det største antal nogensinde. Det skyldes en stigning i mængden af returemballage på 4 procent kombineret med, at det er lykkedes at fastholde den høje returprocent på 90.

– Det er tredje år i træk, vi oplever denne høje returprocent, og for mig vidner det om, at vi i Danmark har et pantsystem, som befolkningen bakker op om. Det er en fælles indsats, som er til gavn for miljøet og for klimaet, siger administrerende direktør, Lars Krejberg Petersen, som er yderst tilfreds med de mange mængder, der afleveres tilbage.

Pant, plastik, flasker, miljø, emballage
Rekordmange tomme flasker og dåser genanvendes. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·