Læs også:

Close
(Foto: Danmarks Idrætsforbund)

NEWS: Viralt hit – Danskerne samler skrald og tæller skridt

Nyheder  | 

Viralt hit – Danskerne samler skrald og tæller skridt · Corona-usikkerheden får indflydelse på onlinehandlen · USA nået til enighed om kæmpe hjælpepakke · Greta Thunberg: det er yderst sandsynligt, at jeg har haft coronavirus · Fælles erklæring om håndsrækning til økonomisk corona-ramte virksomheder og privatkunder · Novo Nordisk Fondens midler hjælper akutte corona-tiltag · Dagens video: Mand løber maraton på sin syv-meter lange balkon under fransk lockdown

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Viralt hit – Danskerne samler skrald og tæller skridt

Mens mange danskere skal tilbringe de kommende uger fra hjemmekontoret og idrætslivet er sat midlertidigt på pause, så vokser nye fællesskaber op digitalt. Ét af dem er Facebook-gruppen #skridtogskrald, der på fem døgn er gået viralt og har fået flere end 6.500 medlemmer.

Formålet med gruppen er at inspirere danskerne til at komme ud og røre sig og samtidig rydde op i naturen. Det er selvfølgelig vigtigt, at det hele sker i sikker afstand til andre og med handsker for at sikre mod smitte.

Bag initiativet står Esben Thøstesen, der er projektleder for Bevæg dig for livet i Tønder Kommune. Bevæg dig for livet er et samarbejde mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, Nordea-fonden og TrygFonden om at gøre Danmark til verdens mest aktive nation.

Danmarks Idrætsforbund har formuleret fem gode råd, når du færdes udendørs:

  • Hold afstand og undgå fysisk kontakt
  • Begræns antallet af personer, I går sammen. Gå enten alene eller med nogle få af dine nærmeste
  • Sørg for god håndhygiejne før, under og efter turen
  • Nys eller host i et engangslommetørklæde eller i ærmet ved albuebøjningen
  • Hvis du er sløj – så bliv hjemme
(Foto: Danmarks Idrætsforbund)
Bevæg dig for livet-projektleder i Tønder Kommune Esben Thøstesen samler skrald med sine børn. (Foto: Danmarks Idrætsforbund)

Læs også: Med den rette planlægning kan du undgå madspild i påsken

Corona-usikkerheden får indflydelse på onlinehandlen 

Hos den danske skønhedsvirksomhed, HairLust, mærker man de første tegn på pandemiens efterdønninger, men modet holdes oppe.

– Det er stadig alt for tidligt at se, hvilken indflydelse corona-pandemien vil få hos os, men hvis verden ikke snart lukker op igen, vil vi stå med et halvtomt varelager om nogle måneder, og så kommer krisen først rigtigt til at bide, fortæller Rasmus Serup, der er direktør hos HairLust.

Når man er afhængig af andre led, produktion og distribution, så er man sårbar. Og når usikkerheden rammer, folk afskediges eller sendes hjem på ubestemt tid rundt omkring i samfundet, så ændrer værdierne sig og folk holder mere på pengene. Dét kan mærkes hos danske HairLust.

– Vores online salg tog et lille dyk efter Statsministerens tale til folket d. 11. marts, og usikkerheden blandt vores kunder kunne mærkes de efterfølgende dage. Men det virker heldigvis allerede som om, denne tilbageholdelse har lagt sig en smule – men tingene kan hurtig ændre sig. Folk er mere online på trods af de mange solskinstimer, og det håber vi vil kunne komme os til gode i sidste ende, udtaler direktøren i en pressemeddelelse.

Online shopping e-handel ehandel handle online (Foto: Pexels)
Bevægelsen af pakker i Europa er ikke betydeligt ramt, så online ordrer kan stadig transporteres under normale omstændigheder hos fragtselskaberne.  (Foto: Pexels)

Læs også: Shopping: Et blomstrende forår

USA nået til enighed om kæmpe hjælpepakke

I går morges nåede Senatet i USA og Det Hvide Hus til enighed om en lovpakke på 2.000 milliarder dollar, svarende til cirka 13.900 milliarder kroner. Det oplyser Eric Ueland, embedsmand i Det Hvide Hus, ifølge Reuters.

Som følge af corona-krisen formodes hjælpepakken at rumme hjælp til skrantende flyselskaber, store og små virksomheder samt den almindelige amerikanere.

Kongressen skulle i går stemme om pakken, men da forhandlingslederne altså nu er enige, så anses afstemningen for at være en formalitet.

– Det betyder, at vi er tæt på en historisk stor hjælpepakke og der er ingen tvivl om, at det er en kæmpelettelse for alle amerikanere, der har ventet på, at aftalen blev forhandlet igennem, udtaler TV 2 USA-analytiker Mirco Reimer-Elster.

Læs også: NEWS: Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Greta Thunberg: det er yderst sandsynligt, at jeg har haft coronavirus

Den svenske teenager Greta Thunberg, der inspirerede de globale klimastrejker i skolerne, fortæller, at det er “yderst sandsynligt”, at hun har haft Covid-19-virussen.

Teenageren, hvis solo-protest uden for det svenske parlament startede den globale ungdomskampagne, sagde i et indlæg på Instagram, at hun har været selvisoleret, efter at hun og hendes far vendte tilbage fra en tur rundt i Centraleuropa for cirka to uger siden. Dette oplyses af CNN.

Thunberg udtaler, at de begge begyndte at føle sig dårlige efter turen, hvor hun mærkede træthed og symptomer som ”rysten, ondt i hasen og hoste”.

Efter denne hændelse havde teenageren et brændende budskab til andre unge. Advarslen til andre unge lød på, at det var på tide, at de tog virussen alvorligt – også selvom de ofte kun var udsat for milde symptomer.

– Vi, der ikke hører til risikogruppen, har et enormt ansvar, vores handlinger kan være forskellen mellem liv og død for mange andre, lød det fra Thunberg.

Læs også: Klumme: Husket som en generation af corona?

Fælles erklæring om håndsrækning til økonomisk corona-ramte virksomheder og privatkunder

Regeringen har allerede taget mange og vidtgående initiativer for at afbøde de økonomiske konsekvenser som følge af corona-krisen. Med den fælles erklæring med Finans Danmark står det nu klart, at penge- og realkreditinstitutterne også ønsker at leve op til deres samfundsansvar og række både privatkunder og erhvervskunder en hånd i en svær situation.

Det skal blandt andet ske gennem adgang til statsgaranterede lån for virksomheder, tilbud om afdragsfrihed, henstand for privatkunders lån eller hjælp med kassekreditter.

Det skal ske på rimelige vilkår, der samlet set ikke forringer kundens økonomiske situation. Erklæringerne indebærer derudover at, bankerne i lyset af den alvorlige situation genovervejer deres udbyttebetalinger. Dette oplyses af Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Møde, aftale, præsident, topmøde, politik, arbejde, håndtryk, aftale
Vi har brug for en finansiel sektor, som yder et bidrag til at hjælpe dansk økonomi, lønmodtagere og virksomheder ud på den anden side af krisen, fortæller Erhvervsminister Simon Kollerup. (Foto: Pexels)

Læs også: 5 måder at tjene penge på spil

Novo Nordisk Fondens midler hjælper akutte corona-tiltag

På få dage har Novo Nordisk Fonden bevilget 19,3 millioner kroner til nye projekter, der skal afbøde de sundhedsmæssige konsekvenser af corona-epidemien i Danmark.

De bevilgede projekter sætter blandt andet fokus på at forbedre overvågning af patienter i højrisikogruppen, reducere antallet af indlæggelser på intensivafdelingerne og oprettelse af en telefonlinje til at afhjælpe ensomhed blandt ældre.

Her i blandt har COVID-19 WARD, Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital og DTU Sundhedsteknologi opnået støtte på 3.909.009 kroner af Novo Nordisk Fonden, hvilket oplyses af fonden i en pressemeddelelse.

overlevelseschancen øges markant (Foto: Pxhere)
Novo Nordisk Fonden vil løbende orientere om de bevillinger, der bliver givet gennem det akutte støtteprogram. Næste runde af bevillinger vil blive offentliggjort i løbet af få dage. (Foto: Pxhere)

Læs også: Få svar på 7 populære spørgsmål om corona-virusset, der bekymrer dig

Dagens video: Mand løber maraton på sin syv-meter lange balkon under fransk lockdown

Franskmanden Elisha Nochomovitz har fundet sin egen måde at holde sig i gang på til trods for corona-krisen i Frankrig.

Den 32-årige franskmand løb 42,2 kilometer frem og tilbage, og forlod aldrig sin syv-meter lange balkon i Toulouse. Her formåede han at gennemføre et maraton på seks timer og 48 minutter. Dette skriver the Guardian.

Læs også: NEWS: Corona-relaterede cyberangreb stiger med over 500 procent

coding, koder, computerskærm, compter koder. (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·