Læs også:

Close
coding, koder, computerskærm, compter koder. (Foto: Unsplash)

NEWS: Corona-relaterede cyberangreb stiger med over 500 procent

Nyheder  | 

Corona-relaterede cyberangreb stiger med over 500 procent · Drastisk fald i antallet af job-annoncer · ‘Too Good To Good’ udvider deres app med take away-koncept · Nettet flyder med forfalsket medicin: Udgør cirka 30 milliarder kroner · Mange corona-smittede har ingen symptomer · Antallet af corona-smittede i USA vokser voldsomt · Dansk komiker går viralt med Instagram-fitness · Dagens video: Drengekor hitter med corona-sang

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Corona-relaterede cyberangreb stiger med over 500 procent

Cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender rapporterer, at antallet af cyberangreb, der forsøger at udnytte corona-krisen, er steget med over 500 procent fra februar til marts.

Sundhedssektoren er presset til bristepunktet i flere lande, og dette udnytter de forskellige hackergrupper. Den berygtet hackergruppe ‘The Maze team” er kendt for at lukke hospitaler og sundhedsklinikker ned med ‘ransomware’. Dog har de informeret, at de ikke vil angribe sundhedssektoren, så længe corona-krisen ikke er under kontrol. 

Alligevel bliver flere lande voldsomt ramt af cyberangreb i denne tid. For et par uger siden blev et af Tjekkiets største hospitaler ramt af et cyberangreb, hvor de var nødt til at lukke deres IT-netværk ned og overflytte patienter til andre hospitaler.

– Både myndigheder og private virksomheder er pressede på grund af krisen. Det betyder, at medarbejderne i højere grad risikerer at begå fejl – en sårbar situation som de kriminelle bagmænd forsøger at udnytte, fortæller Bogdan Botezatu, sikkerhedsekspert hos Bitdefender.

coding, koder, computerskærm, compter koder. (Foto: Unsplash)
De kriminelle bagmænd udnytter den sårbare situation. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Hårde ord om klima og cyber

Drastisk fald i antallet af job-annoncer

På blot 16 dage er antallet af job-annoncer i Danmark faldet med cirka 20 procent, viser en aktuel opgørelse fra jobmaskinen Jobsearch.dk. 

Et kig tilbage til den 7. marts 2020 viser, at der i Danmark var 26.091 ledige stillinger. Tal fra denne uge viser, at der cirka er 21.000 job-opslag om ledige stillinger. Dette er en drastisk nedgang og direktør for Jobsearch.dk Thomas Barfod forventer, at antallet af ledige stillinger vil falde yderligere i løbet af måneden.

– Der er tale om et meget hurtigt og meget stort fald i antallet af job-annoncer, der nærmest følger det vilde fald i aktiekurserne, fortæller Thomas Barfod.

medarbejdere ansatte arbejde job work (Foto: Unsplash)
På blot 16 dage er antallet af job-annoncer i Danmark faldet med cirka 20 procent. (Foto: Unsplash)

Læs også: 6 gratis online kurser, der styrker din jobsøgning

‘Too Good To Good’ udvider deres app med take away-koncept

I øjeblikket tæller hver en krone for både store og små virksomheder. ‘Too Good To Go’ har tænkt hurtigt i krise-perioden og har netop udvidet med et nyt koncept til deres populære madspilds-app. ‘Too Good To Go’ har gjort det muligt at kunne sælge og købe take away via deres app. En af de restauranter, som var hurtige til at benytte sig af det nye take-away koncept, er Jensen’s Bøfhus.

– Vi var hurtige til at slå til, da ‘Too Good To Go’ åbnede for muligheden for, at vi kunne sælge take away via deres app, som vi normalt bruger til at bekæmpe madspild i flere af vores restauranter. Vi har allerede solgt en masse take away-måltider via StøtLokalt-initiativet, og faktisk oplever vi, at vi rammer en helt anden yngre målgruppe, end vi normalt når ud til. Så det har været en meget positiv oplevelse for os at benytte os af initiativet, og jeg kan bestemt anbefale andre ‘Too Good To Go-partnere’ til at slutte sig til, fortæller Anders Nikolaisen, direktør for Jensen’s Bøfhus.

pige spise burger mad kvinde (Foto: Unsplash)pige spise burger mad kvinde (Foto: Unsplash)
Nu kan du nyde din favorit ret fra din yndlings café derhjemme. (Foto: Unsplash)

Læs også: Takeaway-hacks til alle dovne hunde

Nettet flyder med forfalsket medicin: Udgør cirka 30 milliarder kroner 

Den internationale handel med forfalsket medicin udgør nu cirka 30 milliarder kroner. Dette viser en ny rapport fra OECD og den europæiske varemærkemyndighed EUIPO, der samtidig også understreger, at det kan få store konsekvenser for de forbruger, som tager chancen i de ulovlige netbutikker.

– Rapporten viser, at handlen med forfalskede lægemidler er særdeles omfattende. De kriminelle holder sig ikke tilbage fra at lukrere på andres ulykke. Hvis du køber medicin i ulovlige netbutikker, har du ingen chance for at vide, hvad du får. Du kan for eksempel ikke vide, om du får forfalsket medicin, og hvad den i så fald indeholder, fortæller Barbara Suhr-Jessen, sektionschef i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Barbara Suhr-Jessen fortæller også, at det forfalsket medicin ofte indeholder meget farlige stoffer såsom – kviksølv, rottegift, blyholdig vejmaling og cement. Derfor råder hun alle på det kraftigste til at lade være med at tage chancen ved køb af medicin, som ikke er igennem Lægemiddelstyrelsen eller lignende. 

Netbutikkerne, som sælger ulovligt medicin, ser tit meget troværdige ud, og ofte er medicinens emballage af høj kvalitet og ligner til forveksling emballagen til lovlig medicin. Der er ingen grund til at sætte sit helbred på spil, understreger Barbara Suhr Jessen i en pressemeddelse.

Undgå at tage chancen med at købe medicin i ulovlige netbutikker. Sådan lyder opfordringen fra myndighederne. (Foto:PR)

Læs også: NEWS: Medicinfirmaer indgår milliard-forlig efter over 400.000 er døde

Mange corona-smittede har ingen symptomer

Sundhedsstyrelsen meldte søndag aften ud, at man nu dagligt vil teste helt op til 3.000 personer, som viser symptomer på COVID-19.

I den italienske by Vó vest fra Venedig bliver hver eneste indbygger i byen testet – i alt 3.300 personer. Overraskende nok viser det sig at 70 procent af dem, der er testet positive, hverken har feber, hoster eller har vejrtrækningsbesvær. Et lignende resultat har også vist sig i Island, hvor myndighederne har testet 9.768 personer med og uden symptomer, skriver TV2-Nyheder.

– Tallene bekræfter det, vi forventede. Det er sådan, forkølelsesvirus som coronavirus optræder generelt. Nogle er ikke syge, men har bare haft virussen, fortæller Thomas Benfield, professor og overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital til TV2-Nyheder.

Derudover forklarer Thomas Benfield også, at sværhedsgraden af symptomerne er en indikator for, hvor meget virus en person har i sig. De personer, som oplever meget voldsomme symptomer, er også dem, der har størst chance for at smitte flest personer. Dog er det fortsat vigtigt, at symptomfrie personer holder, så smittekæden ikke bliver udvidet, påpeger Thomas Benfield.

Corona, virus, CONVID19, kvinde, syg, hospital, seng, hospitalsseng. (Foto: Unsplash)
I Danmark vil man nu teste op til 3.000 personer, som viser symptomer på COVID-19. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Antallet af corona-smittede i USA vokser voldsomt

I starten af ugen offentliggjorte USA, at der nu er omkring 10.600 nye tilfælde af corona-virus i landet. Hvis man sammenligner smitte-tallet med tal fra Kina, har Kina kun en enkelt dag haft flere tilfælde. 

Tallene stiger med rekordfart, og alligevel holder præsident Donald Trump på, at økonomien er den vigtigste prioritet samtidig med, at han ønsker at landets grænser snart skal åbne op igen. Dog indrømmer præsidenten, at de læger, som han har talt med om at lette retningslinjerne, ikke er enige i disse udtalelser, skriver TV2-Nyheder.

Guvernører og lokale myndigheder i USA har nu taget sagen i egen hånd og er begyndt at indføre deres egne retningslinjer. I går den 24. marts 2020 har 15 amerikanske stater indført en form for udgangsforbud – samt en række andre forbud mod større forsamlinger, skriver TV2-Nyheder.

Donald Trump låner penge til Danmark. (Foto: Pexels)
Guvernører og lokale myndigheder i USA har nu taget sagen i egen hånd. (Foto: Pexels)

Læs også: Er det allergi eller coronavirus?

Dansk komiker går viralt med Instagram-fitness

Den danske komiker Melvin Kakooza står bag et nyt begreb, som florerer på de sociale medier i øjeblikket – nemlig ‘Corona-fitness’. Hver dag klokken 11 kan du få pulsen op sammen med Melvin Kakooza og en række velkendte navne – heriblandt Sofie Linde, landsholdsspilleren Christian Eriksen og ‘Natholdets’ Anders Breinholt.

Melvin Kakoozas følgerskare er vokset med cirka 50.000 nye følger, siden han introducerede sin live-hjemmetræning i sidste uge.

– Det var slet ikke gennemtænkt men blot et forsøg på at få energien ud af min lillebror på 13 år og min nevø på syv. Min familie kan godt lide at danse, og en morgen for en uge siden lavede vi noget dans sammen, som jeg sendte live fra. Bagefter var der flere, der skrev: “Gør du det igen i morgen? Og pludselig var der virkelig mange, der så med hjemmefra, fortæller Melvin Kakoozas til DR-Nyheder.

Melvin Kakooza fortæller også, at han efter blot en uge med ‘corona-fitness’ har tabt sig to et halvt kilo.

Læs også: 10 ting, der kan gøre din corona-isolation lidt mere hyggelig

Dagens video: Drengekor hitter med corona-sang

· Mere fra samme kategori ·