Læs også:

Close
computer, eksamen, eksamensopgave, fokus, produktivitet, online, arbejde, kurser, online kurser, gratis, jobsøgning, forbedring

6 gratis online kurser, der styrker din jobsøgning

Mit liv  | 

Vil du gerne tilegne dig ny viden, udvikle dine kompetencer og samtidig styrke din jobsøgning? Disse seks gratis online kurser giver dit CV ekstra krydderi

Du sidder sikkert lige nu og har et mindre panikanfald: Det er allerede september, og du er ikke i nærheden af at have nået alt det, du havde sat dig for i dine nytårsforsætter.

Ifølge planen skulle du være en overlegen karriere-superkvinde lige nu, men livet kom i vejen, og du kom fra det, ikke?

Bare rolig, vi kender alle sammen følelsen af at udskyde til imorgen, hvad vi kunne have gjort i dag. Derfor har vi gjort det supernemt for dig at komme i gang nu!

Her finder du seks spændende – og endda gratis –online kurser, der alle giver dig nye kompetencer at skrive på dit cv, og så behøver du ikke engang rejse dig for at blive klogere!

arbejde, planlægning, konstruktiv, online kurser, kursus, arbejde, online, produktiv, computer
Online kurser er den oplagte mulighed for at lære noget nyt, og styrke din jobprofil. (Foto: Pexels)

1. Bliv en haj til online markedsføring

Google tilbyder en række online lektioner, hvor du tilegner dig færdigheder i emner som for eksempel sociale medier, analytics, søgemaskiner og meget mere. Kurset egner sig for studerende eller jobsøgende, som ønsker at vide mere om online markedsføring eller gerne vil kridte cv’et op med noget, hvor du kan skille dig ud fra mændgen.

Kurset består af 23 emner, der alle omhandler online marketing, og du bestemmer selv, hvilken rækkefølge du vil tage dem i. Efter hver lektion får du mulighed for at teste din viden i en kort quiz, og når alle emner er fuldført og bestået, vil du få en afsluttende test, hvor du kan vise, hvad du har lært.

Når alle emner og den afsluttende test er bestået, vil du få et Google certifikat i online markedføring, som du kan downloade og føje til dit cv. Certifikatet vil vise en fremtidig arbejdsgiver, at du har nogle centrale færdigheder inden for online markedsføring, og at du selv opsøger viden, fordi du er villig til at lære.

Tag kurset her: Certifikat fra Google i online markedsføring

online marketing, ipad, arbejde, online kurser, kurser, online, gratis
Et Google certifikat i online marketing vil være godt på dit cv, hvis du interesserer dig for den digitale verden. (Foto: Pexels)

2. Tag et photoshopkursus for begyndere

Hvis du er vild med grafik og design og godt kunne tænke dig at forbedre dine skills indenfor de visuelle udtryk, så skal du tage et kursus, der lærer dig alt, hvad der er værd at vide om billedebehandlingsprogrammet Photoshop!

Med Photoshop kan du gøre næsten, hvad du vil med dine billeder. Det er kun din fantasi og dine færdigheder, der stopper. Du kan både lave logoer, plakater, bannere og grafisk design til en hjemmeside. Du kan også retouche eller manipulere billeder, hvilket alle er kompetencer, der vil pynte på dit CV.

Hos Nemprogrammering.dk kan du tage et kursus for begyndere, hvor alle kan være med, og der tages udgangspunkt i, at du aldrig har arbejdet med Photoshop før. Kurset tager fem timer og består af 22 videolektioner, som alle har en praktisk tilgang, der er bygget op omkring øvelser, så du kan deltage aktivt.

Tag kurset her: Photoshop kursus for begyndere

photoshop, arbejde, øvelse, online kurser, kurser, online, kompetence
Hvis du er til det visuelle udtryk og elsker at lege med billederedigering, så skal du tage et gratis online kursus i Photoshop. (Foto: Pexels)

Læs også: Kvinder strømmer til IT-Universitet

3. Lær om strategisk networking med LinkedIn

LinkedIn er et socialt medie målrettet erhvervslivet, hvor du har mulighed for at udvide og opretholde kontakterne i dit faglige netværk, og samtidig synliggøre dig selv og dine kompetencer.

En solid tilstedeværelse på LinkedIn vil derfor have potentiale til at pleje dine professionelle kontakter. Derfor vil det være en fordel at skrue godt op for din aktivitet på sitet, så du vil gøre dig selv bemærket.

Hos Iba.dk udbydes et gratis online kursus, der giver dig indblik i opsætningen af de primære elementer på LinkedIn samt en vejledning i, hvordan du laver spændende opdateringer, der vækker interesse og skaber engagement. Kurset udbydes cirka hveranden måned og varer en time, så undersøg allerede nu, hvornår du kan melde dig til.

Tag kurset her: Strategisk networking med LinkedIn

linkedin, sociale medier, karriere, arbejde, online kurser, kursus, online kursus, some, arbejde
LinkedIn er det perfekte sted at opsøge, vedligeholde og udvide dit faglige netværk. (Foto: All Over)

Læs også: Sådan brugte jeg sociale medier til at få job som nyuddannet

4. Få overblik over data eller budgettet med Excel

Vi er alle sammen stødt på databehandlingsprogrammet Excel på et eller andet tidspunkt i vores liv. Mange folkeskoleelever introduceres for det i matematiktimerne, men hvor meget af det kan vi huske? Excel er et utroligt nyttigt program, som udelukkende er en fordel at kunne finde rundt i.

Excel kan både bruges indenfor studie- og arbejdslivet til analysere større eller mindre talmængder. Det vil sige, at programmet muliggør bearbejdelse af data, så den opstilles overskueligt og systematisk. Privat bruges et program som Excel også til at skabe overblik over budgettet.

Kurset består af tre lektioner og udbydes af Proximo.dk. Lektionerne omhandler automatisering, opsætning af regnearket og præsentation, og de består af videoer og øvelsesfiler, så du selv kan afprøve videoens budskaber i praksis. Vær opmærksom på, at du skal opgive din email for at få kursusmaterialet tilsendt.

Tag kurset her: Introduktion til Excel

arbejde, datahåndtering, bearbejdning, ipad, overblik, online kurser, kursus, kurser, online kursus
Når du opgiver din mail til Proximo tilmeldes du automatisk deres nyhedsbrev, dette kan du til enhver tid afmelde igen.
(Foto: All Over)

Læs også: 8 tips: Spar penge (næsten) uden at arbejde for det

5. Find inspiration og bliv karrierevejledt

Er du i tvivl om, hvilke karrieremuligheder du har? Eller er du måske bare i tvivl om, hvordan du skal gribe dine uddannelsesdrømme an? Så er det her webinar lige noget for dig!

Her er der fokus på dig og dine karrieremuligheder, og det er derfor oplagt at bruge en time på, ligegyldigt om du er arbejdsløs eller studerende.

Webinaret indeholder blandt andet kompetence- og karriereudvikling, kompetencestrategier, snak om fremtidens jobmuligheder samt et fokus på, hvordan du kommer videre herfra. Kurset afholdes kun én gang om måneden frem til nytår, så skynd dig ind og se, hvornår du kan melde dig til.

Tag kurset her: Inspiration og karrierevejledning 

karriere, uddannelse, inspiration, job, fremtid, online kursus, online kurser, online
Du har et hav af karrieremuligheder, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken vej du skal gå. (Foto: All Over)

 

Læs også: Brug de sociale medier til at styrke din karriere 

6. Personlig planlægning

Glemmer du også tit dine aftaler? Står du ofte i den situation, at mormor skuffet ringer og spørger, hvor du bliver af? Må din veninde minde dig om, at I har en kaffedate om en time? Hvis du kan genkende nogle af de situationer, så vil du nok også genkende følelsen af, at have svært ved at overskue travle hverdage, hvor planlægningen ikke er blevet prioriteret.

Teknologisk.dk udbyder et gratis online webinar på en time, hvor du bliver præsenteret for tips og tricks til, hvordan du nemmere kan styre din tid og arbejdsopgaver og dermed få et langt bedre overblik over dine aftaler. På webinaret vil du blandt andet blive introduceret for tre tips til, hvordan du bedre planlægger dit arbejde.

Der er først plads på webinaret til februar, 2018, men skynd dig allerede nu ind og tilmeld dig. Kurset afholdes cirka en gang om måneden.

Tag kurset her: Webinar i personlig planlægning

organisering, to do list, kalender, overblik, planlægning, online kurser, online kursus, kurser, online, læring, kompetencer
På online kurset for personlig planlægning vil du få gode råd til, hvordan du indfører nye og effektive vaner.

Læs også: Sådan undgår du overspringshandlingerne 

· Mere fra samme kategori ·