Læs også:

Close

NEWS: Hårde ord om klima og cyber

Nyheder  | 

Hårde ord om klima og cyber • USA vil have Star Wars tilbage • Plast-sortering i husholdningen svigter • Skal man dele mord • Kendall i Rosamunde • Dagens billede: Vi elsker Obama-love

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hårde ord om klima og cyber

Det ene topmøde afløser det andet og midt imellem disse kommer en rapport. Rapporten har hårde ord om både klima og cyber kriminalitet.

– Den energi, der nu bliver brugt på, at lande har fokus på egne behov; den svækker fælles handling på de overhængende globale udfordringer. Vi driver længere og længere ind i globale problemer, som vi kommer til at kæmpe for at vikle os ud af, sådan lyder konklusionen på den nuværende situation i The Global Risks Report

Rapporten deler de fem største globale problemer op i to forskellige kategorier. Den ene handler om det problemer, der sandsynligvis vil komme. Den anden handler om de konsekvenser, de vil medfører. Da det er en top fem af disse, så er de største problemer og konsekvenser ikke nødvendigvis det samme.

De fem største globale problemer er sandsynligvis: 1) Ekstreme vejrfænomener, 2) Manglende klimaforandrings-afbødning og -tilpasning, 3) Naturkatastrofer, 4) Datasvindel og -tyveri, 4) Cyberangreb.

De fem største globale konsekvenser er: 1) Masseødelæggelsesvåben, 2) Manglende klimaforandrings-afbødning og -tilpasning, 3) Ekstreme vejrfænomener, 4) Manglende drikkevand, Naturkatastrofer.

Der er for første gang i ti år tre punkter om miljø-/klimaproblemer. Mens de andre er masseødelæggelsesvåben, cyberangreb og datasvindel. Det skriver TV2 nyhederne.

Hårde ord om klima og cyber (Foto: Pexels).

Læs også: NEWS: Ørsted og WWF går sammen om at passe på kloden

USA vil have Star Wars tilbage

Star Wars-projekter, som Ronald Reagan i 80’erne drømte om at gøre virkelig, vil Trump nu starte op.

Projektet var et missilforsvar i rummet, hvor missiler blandt andet kan skydes ned allerede i affyringsfasen.

– Vi kan forvente, at russerne og kineserne vil skubbe hårdt tilbage. Og i en tid, hvor våbenkontrol bliver optrevlet, så er faren naturligvis, at det kan lede til, at flere af de eksisterende traktater kan falde fra hinanden, siger Jonathan Marcus, der er diplomati-korrespondent for BBC.

Således er der en frygt for, at det vil starte et våbenkapløb. Det skriver DR.

USA vil have Star Wars tilbage. (Foto: Pixabay)

Læs også: NEWS: Nordkorea siger, at det nu kan nå USA med missiler

Plast-sortering i husholdningen svigter

Mens Danmark er god til at håndtere plast i erhvervsindustrien, så er håndteringen af husholdingsplast langt sværere:

– Det var mere besværligt at få genanvendt affaldet fra husholdningerne end industrien, som har mere rent plastik og større mængder, siger Niels Toftegaard, Dansk Affaldsforening.

Selvom Danmark halter efter i forhold til at genanvende plast i husholdningen, så trækker det andelen af genanvendt af plast op, at den erhversindustrielles genanvendelse af plast er dobbelt så høj.

Dermed placerer det trods alt Danmark på en sjette plads i rækken af lande, der genanvender plast. Dog er der plads til forbedringer blandt andet på genanvendelse af plast i husholdningen, hvor inspirationen kan findes i Tyskland. Det skriver DR.

Plast-sortering i husholdningen svigter. (Foto: Pixabay)

Læs også: NEWS: Flere butikskæder fjerner alt plastikservice

Skal man dele mord

Flere unge, skolebørn og en blogger har delt mordet på enten danske Louisa Vesterager Jespersen eller norske Maren Ueland, som blev fundet dræbt i Marokko 17. december.

– Det er anklagemyndighedens opfattelse, at delinger af en sådan video kan være strafbar. Derfor opfordrer jeg folk til at afholde sig fra at beskæftige sig med den, siger Kirsten Dyrmann, der er statsadvokat i Viborg.

Blogger og debattør på Jyllandsposten, Jaleh Tavakoli, der ofte er islam-kritisk mener, at det er vigtigt for ytringsfriheden, at dele videoen. Hun siger, at myndighederne og mainstream-medierne ikke fortalte om videoerne i første omgang, hvilket hun synes er problematisk.

Da hun bliver spurgt til, hvorfor hun delte videoen frem for at gengive den skriftligt, svarer hun:

– I begyndelsen mener jeg ikke, at jeg selv så den, så jeg lagde den mest op for at sige, at den findes. Det var nok først senere, at jeg så videoen, fordi jeg ikke mente, at medierne havde fortalt hele historien. Jeg har jo heller ikke tvunget nogen til at se videoen, siger Jaleh Tavakoli.

Det var altså i første omgang vigtigt for hende, at andre fik kendskab til videoens eksistens, hvorfor hun bare delte den uden at se den. Senere mente hun, at det var nødvendigt, at de se den. Hun mener ikke, at det er noget problem at dele video med mord, da det sker hver dag, at man ser krig og folk der lider eller dør. Hun nævner i den sammenhæng den 3-årige dreng der lå på stranden og som blev vist i alle medier. Det skriver DR

Skal man dele mord. (Foto: Pexels)

Læs også: 1.000 sigtede: Første unge har fået sin dom i sag om deling af sexvideo

Kendall i Rosamunde

Kendall er nu set i Rosamunde igen. Denne gang i en sorte silketop. Kendall Jenner er I høj kurs. Hun er verdens mest eftertragtede og bedst betalte model. Går hun af Snapchat falder aktien.

Hun har stor indflydelse, og det gavner flere af de danske tøjmærker. Senest var det så Rosamunde, der fik et boost af Kendalls insta-opdatering. Hos Rosamunde er man beæret over, at hun bærer toppen og glæder sig over, at det falder sammen med det er 15-års jubilæum i 2019. 

Det skriver Costume.

https://www.instagram.com/p/BsoFO75jmwb/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1405j7n1i3oev

Læs også: Få Kendall Jenners look: Sexet og simpel forårsmakeup

Dagens billede: Vi elsker Obama-love

https://www.instagram.com/p/BsvhKORnX9I/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=p325e7pj75g9

Læs også: Klumme: Det har jeg lært af mine tidligere forhold

· Mere fra samme kategori ·