Læs også:

Close
madvarer, grønt, grøntsager

#stopmadspild: Disse madspilds-app’s skal du kende

Mad  | 

En lille app på telefonen kan vise sig at blive din nye bedste ven. En ven der altid er klar til at hjælpe dig, med at forhindre dit madspild så meget som overhovedet muligt. Derfor har vi lavet den ultimative guide til dig, som ønsker at gøre ‘madspildskampen’ meget lettere ved at bruge en lille smart app

Her kan du læse om 6 apps, der alle kan hjælpe dig med at reducere madspild på den en eller anden måde. Gå ind i kampen mod madspild med en telefon fyldt med brugbare hjælpe-apps.

‘Too good to go’

‘Too good to go’ er en app som hjælper restauranter og caféer med at mindske deres madspild. Appens koncept fungerer således, at du bestiller en ‘lykkepose’ fra et spisested som du udvælger. Posten koster typisk i mellem 29 og 39 kroner og den indeholder en masse mad, som ikke er blevet solgt eller som snart runder sidste anvendelsesdato.

I appen er der stor frihed til at vælge en madspildspose, som indeholder de ting som du godt kan lide. Men det er så sandelige ikke kun mad som du har valget imellem. ‘Too good to go’ bekæmper spild på et bredt niveau! Det er nemlig også muligt at hente en lykkepose fra en blomsterbutik, hvor du både kan få planter og blomster, som ellers ville blive smidt ud. Genialt og bæredygtigt!

For nyligt er ‘Too good to go’ også åbnet som et website, hvor du kan handle dine madvarer, samt få dem leveret direkte til døren. Hvis du i større grad er til at håndplukke hver enkel af dine dagligevare, så tjek siden ud her.

Shop online på ‘Too good to go’s’ website: shop.toogoodtogo.dk.

Too Good too go. (Foto: Screenshot)

Hos ‘Too good to go’ køber man en ‘lykkepose’, som indeholder madspildsvarer, der sagtens kan spises.

‘Holdbarhed’

‘Holdbarhed’ er appen, der hjælper dig med at tjekke om dine madvarer er blevet for gamle. I appen kan du søge på over 600 forskellige madvarer for at se, hvor længe en fødevare kan holde sig frisk. På den måde risikere du ikke at få smidt madvare ud, som potentielt kunne være blevet spist og brugt i retter.

Ydermere rummer appen også forskellige tricks og opskrifter, der kan hjælpe dig til at få brugt dine rester fra køleskabet.

App. (Foto: Screenshot)

Få brugt alle din madrester fra køleskabet. Gør det nemt at tjekke, hvor længe en fødevare kan holde sig frisk.

‘Grim’

I appen ‘Grim’ kan du købe forskellige kasser med ‘grimme’ grøntsager. Det er grønsager som ikke kan sælges i supermarkederne på grunde af deres (måske) lidt pudsige facon og udseendet. Men dette skal ikke stoppe dig i at sætte tænderne i nogle sprøde og årstidsbaseret grøntsager.

‘Grim’ har tre forskellige måltidskasser du kan vælge imellem. Vælg den der passer til dit forbrug og få kassen leveret til din dør hver uge. På den måde er du med til at støtte et område inden for madspildsindustrien, som ellers er meget svær at bekæmpe.

Grim, grøntsager. (Foto: Screenshot)
Hos Grim kan du bestille grøntsagskasser med navnene ‘Mini and mean’, ‘Small and ugly’ og ‘Big and beastly’

‘Sharefood’

Vi har alle prøvet at få købt for meget ind og derefter stå med en ærgerlig følelse og skam over overfloden i køleskabet. Glem skammen for ‘Sharefood’ gør det muligt for dig at dele dine madrester med andre. I appen kan du både komme af med dine rester, eller anmode om netop det du står og mangler for at kunne lave en bestemt ret. ‘Sharefood’ skaber netværk imellem ‘deleglade’ mennesker, med et fællesmål om at bekæmpe madspild i hverdagen.

App. (Foto: Screenshot)
Det er aldrig sjovt at få købt for meget mad eller måske stå og mangle en enkel ingrediens – derfor skal du prøve ‘Sharefood’.

‘For Resten’

‘For Resten-app’en’ hjælper dig til at give dine madrester nyt og spændende liv i anderledes retter. I appen kan du hente inspiration, til at få brugt alle dine råvarer og rester fra forrige måltider. Slip for at spise de samme kedelige resten igen og igen!

Derudover indeholder appen også en oversigt over en masse råvarer, hvor du under hver enkelt produkt kan læse om holdbarhed, optimering af holdbarhed og meget mere. På den måde undgår du, at mad som sagtens kan spises ryger i skraldespanden. Mange praktiske funktioner er samlet i en smart app!

App. (Foto: Screenshot)

Du behøver ikke at spise den sammen ret igen og igen. Eksperimenter med forskellige måder at bruge dine rester på.

YourLocal

Lokale butikker og supermarkeder har ofte madvarer i overskud som må smides ud, hvis ikke de sælges her og nu. Ved brug af YourLocal får du adgang til at købe overskudsvarer til billige penge. På den måde støtter du både kampen mod madspild samtidig med, at du støtter dit lokalområde.

Med YourLocal i lommen får du en direkte besked fra et bredt udvalg af lokale madbutikker – hver gang de har varer i overskud. Du kan herefter købe maden direkte i appen med op til 70 procent rabat og derefter samle det op lige før lukketid. Yourlocal er en app, som gavner bredt.

App. Foto: Screenshot)
Yourlocal var den første app mod madspild i Danmark. I dag drives konceptet som en bæredygtig forretning.

Kilde: greenmatch.dk

Læs også: #stopmadspild: 4 gode grunde til at skralde

Madspild, container, skrald, skraldespand. (Foto Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·