Læs også:

Close
blå kors, lidl, genåbning, corona, supermarked, genbrug

NEWS: Blå Kors får hjælp af Lidl til sikker genåbning af genbrugsbutikker

Nyheder  | 

Blå Kors får hjælp af Lidl til sikker genåbning af genbrugsbutikker · Overtrædelse af forsamlingsforbud kostede 10 personer dyrt · Udbetaling af lønkompensation til hver anden virksomhed · Italienske restauranter tager kreative midler i brug til genåbning · Bager forsøder tilværelsen med 4.000 stykker lagkage til ældre på plejehjem · Masseslagsmål mellem unge teenagere endte med drab · Byggeri af Femern-forbindelsen er endelig på plads: “En en fantastisk god nyhed” · Hundredvis samlet til demonstration i Berlins gader · Dagens billede: Koalaerne sættes fri igen efter de mange australske skovbrande

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Blå Kors får hjælp af Lidl til sikker genåbning af genbrugsbutikker

Fra mandag den 27. april påbegynder Blå Kors en kontrolleret genåbning af enkelte genbrugsbutikker. I den forbindelse har man rådført sig med supermarkedkæden Lidl.

– Det er altafgørende for os, at vi gør alt på den sikrest mulige måde i forhold til vores frivillige og vores kunder. Derfor har vi rådført os med Lidl, som vi i forvejen har et godt samarbejde med på flere andre områder, forklarer kommunikationschef i Blå Kors Danmark Thomas Røddik.

Blå Kors kommer blandt andet til at gøre brug af samme plexiglas ved kassen som Lidl, og har også modtaget praktiske råd til, hvordan man bedst muligt afmærker butikkerne og sikrer at både kunder og medarbejdere holder afstand og holder god håndhygiejne med for eksempel håndsprit eller handsker. Det skriver Ritzau.

blå kors, lidl, genåbning, corona, supermarked, genbrug
Blå kors indfører ved genåbning flere sikkerhedsforanstaltninger, hvor der blandt andet kun kan betales med kort og MobilePay. Foto: Jens Peter Engedal.

Læs også: Genbrug og vintagefund: Sådan finder du guld i din genbrugsbutik

Overtrædelse af forsamlingsforbud kostede 10 personer dyrt

10 personer blev lørdag aften sigtet af betjente fra Københavns Politi for at overtræde forsamlingsforbuddet, der forbyder netop flere end 10 personer at forsamle sig. Det skete, da de ifølge politiet var samlet en større gruppe om et spil kongespil ved Amager Strand i København.

– Det kniber desværre stadigt med at overholde forsamlingsforbuddet. Vi har her til aften sigtet 10 personer som var blandt deltagerne i et ‘Kongespil’ ved Amager Strand. Et par stykker nåede at forsvinde, men resten må forudse et indhug i privatøkonomien på 2500,- hver, skriver Københavns Politi på Twitter.

Bøderne kom få timer efter, at hovedstadens politikreds udstedte det første midlertidige opholdsforbud i byen. Fra lørdag klokken 21.00 og til midnat 1. maj er det ikke længere lovligt at tage ophold i området omkring Islands Brygge på Amager. Det skriver Jyllands Posten.

Udbetaling af lønkompensation til hver anden virksomhed

Regeringen har over de seneste uger lanceret hjælpepakker for næsten 400 milliarder kroner for at holde hånden under danske arbejdspladser, og de er blevet søgt i stor stil.

Lidt over 25.000 virksomheder har søgt om at få del i lønkompensationsordningen, og af dem har omtrent 14.500 enten fået udbetalt pengene eller modtager pengene inden for de kommende par dage. Det svarer til cirka 57 procent af de virksomheder, som har søgt. Alt i alt er der udbetalt 2,7 milliarder kroner på lønkompensationsordningen.

Med ordningen får virksomheder mulighed for at sende medarbejderen hjem med fuld løn med statens hjælp i stedet for at fyre medarbejderen. Det skriver Ritzau.

webcam, kamera, computer, macbook, pc, hacker, hacking, arbejde, skole, studie, pige, kvinde, job
Over halvdelen af de virksomheder der har søgt om lønkompensation har fået udbetaling fra lønkompensationsordningen. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: ‘Bløde værdier’ vægter højere end høj løn

Italienske restauranter tager kreative midler i brug til genåbning

Flere italienske medier erfarer, at restaurationsbranchen genåbner 18. maj efter at have været lukket på grund af coronavirus i landet siden 9. marts. Alt tyder dog på, at restauranterne vil blive mødt med øgede krav om hygiejne, afstand mellem bordene og antal spisende gæster.

På den romerske restaurant Il Ciak er man gået i gang med at teste et corona-sikkert spisescenarie med en kreativ løsning. Plexiglas er sat op ved bordene for at minimere risikoen for at smitte hinanden, og selv om der stadig er tale om en test, vil ejeren Valerio Calderoni ikke udelukke, at løsningen finder vej til de spisende gæster.

– Vi vil vente og se, hvordan folk reagerer, men det er for nuværende vores eneste bud på en løsning, hvis vi skal have spisende gæster. Vi vil stadig være nødt til at reducere antallet af gæster med 50 procent, og derfor også antallet af ansatte, siger han. Det skriver TV 2.

Læs også: Opskrift: Italienske kødboller i tomatsause med bønner og kikærter

Bager forsøder tilværelsen med 4.000 stykker lagkage til ældre på plejehjem

Bagermester Brian Hylleberg Hansen, fra Haslev ved Faxe på Sydsjælland, har sat sig for at forsøde tilværelsen for beboerne og brugerne på kommunens pleje- og ældrecentre ved at servere gratis lagkage for dem. Og indtil videre er det blevet til 4.000 stykker.

Den gode gerning er ifølge mediet et resultat af, at bagermesteren havde ondt af de mange ældre, som på grund af coronakrisen ikke har mulighed for at få besøg af deres familier og venner. De mange stykker lagkage er finansieret gennem donationer fra borgere i området. Indtil videre er der givet donationer for 25.000 kroner, og det betyder, at lagkagestykkerne kan finde vej til 14 plejecentre.

Brian Hylleberg Hansen er ikke den eneste, der har opfordret til at yde en ekstra indsats for landets ældre. I anledning af dronning Margrethes 80-års fødselsdag opfordrede regenten danskerne til at sende en buket blomster til landets ældre borger i stedet for at sende dem i hendes retning. Det skriver Jyllands Posten.

lagkage, kage, dessert
Bagermester Brian Hylleberg Hansen serverer gratis lagkage til Faxe kommunes pleje- og ældrecentre. (Foto: Unsplash)

Læs også: Opskrift: Elsker du kaffe? Prøv en nem og lækker mokkalagkage

Masseslagsmål mellem unge teenagere endte med drab

To drenge på henholdsvis 15 og 17 år bliver varetægtsfængslet i sagen om drabet af en 18-årig mand natten til lørdag i Gentofte. Det oplyser vagtchef ved Nordsjællands Politi Rolf Hoffmann omkring klokken 01.00 søndag, efter at der lørdag aften har været grundlovsforhør i sagen.

Både den 15-årige og den 17-årige blev fremstillet in absentia, da de er indlagt med skader efter masseslagsmål natten til lørdag, der endte med, at den 18-årige blev dræbt med kniv. Ifølge Ekstra Bladet er den 15-årige indlagt med kraniebrud. Det er uvist, hvordan begge forholder sig i sagen, da de ikke var til stede i retten. Yderligere tre yngre mænd er sigtet for grov vold og for at have stukket en person i ryggen. Alle tre nægter sig skyldige, skriver Ekstra Bladet.

Samlet blev 12 personer anholdt natten til lørdag, men en del af dem er blevet løsladt igen. Slagsmålet fandt sted på en parkeringsplads på Ørnegårdsvej i Gentofte ved atletikbanen og fodboldbanen. Det skriver DR.

landsret landsretten dom politibil kriminel (Foto: MY DAILY SPACE)
Et slagsmålet på en parkeringsplads i Gentofte endte med at koste en 18-årig mand livet. (Foto: MY DAILY SPACE)

Byggeri af Femern-forbindelsen er endelig på plads: “En en fantastisk god nyhed”

Byggeriet af Femern-forbindelsen er endelig på plads, og arbejdet i fuld skala skal begynde ved Rødbyhavn næste år. Med aftale begynder arbejdet af Femern-tunnelen den 1. januar 2021, hvor fabrikken, der skal lave tunnelelementerne, anlægges. De første elementer skal i vandet midt i 2023, og så kan tunnelen åbne midt i 2029. Aftalen er kulminationen og forløsningen på flere års arbejde og venten:

– Beslutningen om at begynde byggeriet af tunnelen under Femern Bælt er en fantastisk god nyhed. Projektet vil få rigtig stor betydning for hele regionen, Danmark og i særdeleshed for Lolland Kommune, hvor spaden sættes i jorden. Det gælder de næste ni år, hvor byggeriet af verdens største sænketunnel står på, og det gælder, når tunnelen står færdig, siger borgmester Holger Schou Rasmussen.

Regionalt vil forbindelsen binde Femern- og Øresundsregionen sammen. Forbindelsen vil blive en løftestang for landområderne i en region, som i dag er bundet sammen over Øresund, men hvor forbindelsen over Femernsund mangler, for at det der i dag er lande adskilt af vand og grænser, bindes sammen i en ny stor fælles region. Det skriver Ritzau.

danmark, rødbyhavn,. femern, vand, hav
Femern Bælt der skal lægge bund til sænketunnelen fra Rødbyhavn til Femern. (foto: Femern A/S)

Læs også: Valdemarsdag: På denne mærkedag skal du hejse Dannebrog

Hundredvis samlet til demonstration i Berlins gader

Hundredvis af mennesker har lørdag demonstreret i de tyske byer Berlin og Stuttgart mod, hvad de opfatter som tab af frihed og rettigheder under coronakrisen.  Regeringen har delvis lukket landet for at bremse coronasmitten og forbudt større grupper at samle sig.

Demonstrationen fandt sted foran Volksbühne. Det er et teater i centrum af den tyske hovedstad. Mange af de protesterende blev stoppet af politiet, inden de nåede pladsen foran bygningen. 200 politifolk var mødt op for at forhindre, at de samlede sig og brugte megafoner for at overtale folk til at forlade området. Politiet har anholdt mere end ti personer efter demonstrationen i Berlin, skriver nyhedsbureauet AFP.

Deltagerne kom fra det meste af det politiske spektrum. Blandt dem var velkendte medlemmer af det stærkt højredrejede AfD, konspirationsteoretikere og lignende folk. Demonstrationen var organiseret af en gruppe, der kalder sig “Querdenken”. Lederen Michael Ballweg forklarede, at man med protesterne vil gøre opmærksom på basale rettigheder. Herunder retten til at samles og til at tro. Det skriver DR.

Dagens billede: Koalaerne sættes fri igen efter de mange australske skovbrande

· Mere fra samme kategori ·