Læs også:

Close

Genbrug og vintagefund: Sådan finder du guld i din genbrugsbutik

Mode  | 

Genbrugsbutikkerne er fyldt med gode fund, og er du på jagt efter et kup, er det nu, du skal slå til. Her får du vores bedste råd til, hvordan du får guldet med hjem

Netop nu flyder Røde Kors’ genbrugsbutikker over i lækkert tøj i anledningen af den store Smid Tøjet-kampagne. Kampagnen har allerede fået flere af os til at donere aflagt tøj, der er blevet for gammelt, stort eller småt til genbrug.

Er du på udkig efter noget nyt tøj, er det i disse dage, du skal stikke hovedet forbi den lokale genbrugsbutik og se, om du kan gøre et kup. One man’s trash is another man’s treasure. Måske ligger din nye forårsfrakke, sommerkjole eller dine nye ruskindsstøvler bare og venter på dig.

Skal du forbi genbrugsbutikken og lede i gemmerne, har vi fem gode råd, du bør følge, hvis du vil have det helt rigtige med hjem.

1. Hav en ide om, hvad du er på jagt efter

Genbrugsbutikkerne organiserer sjældent deres tøj på samme måde, som man gør det i Magasin og Zara. Det er derfor let at fare vild i virvaret af tøj, sko og accessories. Har du ikke en plan for, hvad du gerne vil have med hjem, kan du hurtigt komme til at blive fanget i en shoppestemning og ende med at komme hjem med fem ting, du udmærket godt ved, du aldrig får brugt.

2. Drop tanken om langsigtede køb

Du skal ikke begynde at regne på, hvor mange år vintagetøjet kan holde. Du betaler ikke fuld pris, og du kan derfor ikke regne med, at tøjet holder resten af livet. Mærk efter i maven, om det er noget, du har lyst til at gå i lige nu, og køb det, hvis det forholder sig sådan.

3. Lugt til det

Vi kan ikke understrege det nok: Du skal altid lugte til det tøj, du er ved at købe. Lugter det dårligt, skal du ikke købe det. Der er ingen garanti på det brugte tøj, du køber, og lugter det af cigaretter, fugt eller mug, skal det ikke med dig hjem. Lugt i tøj kan være vanskeligt at få ud, og du ender som regel med, at alt dit andet tøj kommer til at lugte på samme måde.

4. Grav, grav, grav

Som sagt er genbrugsbutikkerne ikke altid lige organiserede, og derfor kan de gode fund gemme sig bag, under eller imellem alt det andet tøj. Kig hele butikken grundigt igennem, og vær ikke bange for at grave dybt – det er før set, at det bedste fund har forputtet sig under en gammel fodboldtrøje.

5. Tjek, om lynlåsen virker

Tjek for fejl og mangler på alt tøj, du samler sammen. Sørg for, at lynlåsen virker, at der er de knapper, der skal være, at der ikke er huller i lommerne, og at syningerne ikke er ved at gå op. Du ved udemærket godt, at du aldrig får taget tøjet til skrædder eller får syet den manglende knap i selv. Er fejlen lille og kjolen, trøjen eller bukserne to die for, kan du overveje, om det er værd at købe. Men grundlæggende er det en dårlig ide at købe tøj med for mange mangler.

· Mere fra samme kategori ·