Læs også:

Close

Gør en forskel: Smid tøjet!

Nyheder  | 

Bliv en del af Danmarks vildeste, sjoveste og største tøjindsamling, når Røde Kors beder dig smide tøjet for en god sag

Nu kan du gøre en forskel og hjælpe de mennesker rundt om i verden, der lider allermest nød. Når Røde Kors i næste uge skyder den landsdækkende indsamling Smid Tøjet Danmark i gang, er det med hjælp fra dig og dit aflagte tøj, at verdens dårligst stillede får nødhjælp.

Vidste du?
Tre bæreposer med tøj kan give et barn mad i en hel måned, og for otte stykker solgt genbrugstøj kan Røde Kors give en familie på flugt midlertidigt husly.

Fra mandag den 11. april kan du aflevere dit gamle, aflagte tøj til genbrug i en af de mange Røde Kors butikker rundt om i landet, i en af de over 1.300 blå containere eller i din nærmeste Coop-butik (Super Brugsen, Kvickly, Fakta og Irma). Alt tøj, der bliver doneret til og med den 23. april bliver solgt af Røde Kors, der giver de penge, de får ind til nødhjælp og hjælpearbejde i verdens hårdest ramte lande.

Røde Kors kørte også indsamlingen sidste år og samlede over 1.400 ton tøj fra genbrug sammen, hvilket gjorde en kæmpe forskel for flere tusinde familier i verdens mest udsatte lande.

Genbrugsbutikkerne vrimler med vintage fund

Indsamlingen er med til at få de af os. der normalt ikke donerer vores tøj til genbrug, til at få samlet det gamle tøj sammen og indlevere det hos Røde Kors. Det betyder, at Røde Kors-butikker i hele perioden, indsamlingen varer, vil bugne af lækkert tøj, som du kan gå på opdagelse i – og forhåbentligt gøre dit næste fund.

Vidste du?
Danskerne køber i gennemsnit mindst 16 kg tøj om året, men genbruger kun cirka 3 procent af det.

Måske er du heldig at finde lige netop den frakke, kjole eller skjorte, som du har været på jagt efter hele året. Og så endda til en langt billigere pris, end hvad du normalt skulle betale i butikkerne.

Sidste år var der flere kendte ansigter, der donerede deres tøj til genbrug i den gode sags tjeneste. Røde Kors har endnu ikke løftet sløret for, om vi igen i år vil kunne shoppe amok i de kendtes genbrug, men her på redaktionen krydser vi fingre!

Sådan gør du en forskel

Vil du gerne være med til at støtte det gode formål, er alt, du skal gøre at samle dit brugte, gamle og slidte tøj sammen og aflevere det i en Røde Kors- eller Coop-butik nær dig – eller i en af de mange blå containere til genbrug. Så sørger Røde Kors for at sortere tøjet og udvælge det, der kan sælges i deres butikker og det, de fragter direkte til udlandet.

Indsamlingen kulminerer lørdag den 23. april med et stort indsamlingsshow på TV2 fra Glassalen i Tivoli, hvor den samlede vægt af det indsamlede tøj vil blive offentliggjort.

 

Kilde: Røde Kors

· Mere fra samme kategori ·