Læs også:

Close
Iphone skærm med apps (Foto: Unsplash)

NEWS: Android-apps forsøger at udnytte coronakrisen

Nyheder  | 

Android-apps forsøger at udnytte coronakrisen · Regioner kan nu teste 5.000 om dagen · Dansk virksomhed reducerer plastforbruget med 94 procent · Brasiliens præsident: coronakrisen er et ’medie-fup’ · Topmøde i EU: Plan for økonomisk nødhjælp udskydes · Rapport dokumenterer: Danske robotter slår coronavirus ihjel · Dagens billede: Klimaaktivister advarer mod ” hævnforurening” ved genåbning af kinesiske fabrikker

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Android-apps forsøger at udnytte coronakrisen

Siden den 1. januar har cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender analyseret Googles Play butik og andre tredjeparts-butikker, for at se om nogle app-udviklere begyndte at udnytte coronakrisen. De fandt 579 apps til Android-enheder, som relaterede sig til enten corona eller covid-19. Dette skriver Bitdefender i en pressemeddelelse.

Nogle af dem er relativt uskyldige, idet de forsøger at udnytte krisen til for eksempel at rangere bedre i Googles Play butik, mens andre indeholder decideret skadeligt software, såsom trojanske heste.

– Når vi alle fokuserer på coronakrisen, og hvordan den påvirker os, så er det forventet, at skruppelløse aktører vil forsøge at udnytte situationen til egen vinding, fortæller Liviu Arsene, sikkerhedsekspert hos Bitdefender, og fortsætter, pandemien gør, at mange søger oplysninger, også i app-butikkerne. Det kan være om alt fra kort over pandemiens udbredelse til informationer om symptomer på coronavirus. Nogle app-udviklere udnytter den situation til at ændre titlen på deres app, så den relaterer sig til coronakrisen (…) Derudover bruger hackere krisen til at forsøge at sprede malware ved hjælp af apps.

Helt præcist fandt Bitdefender ni trojanske heste, ti apps blev klassificeret som riskware (legitim software der kan misbruges af hackere).

Iphone skærm med apps (Foto: Unsplash)
– Vi anbefaler altid, at man kun installerer officielle apps fra officielle app-butikker, samt at man søger information hos officielle kilder. Derudover så sørg for at have en sikkerhedsløsning installeret, der kan holde dig og din enhed sikker overfor malware og andre online-trusler, opfordrer sikkerhedseksperten. (Foto: Unsplash)

Læs også: #stopmadspild: Disse madspilds-app’s skal du kende

Regioner kan nu teste 5.000 om dagen

En ny opgørelse fra regionernes mikrobiologiske afdelinger viser, at der i de kommende dage vil være muligt for regionerne at øge deres testkapacitet fra cirka 1.000 til mere end 5.000 daglige tests af personer med symptomer på covid-19. Dette oplyser TV2 Nyhederne.

Trods tidligere forlydender om mangel på testudstyr, så viser opgørelsen nu, at der med den nuværende lagerbeholdning er sikret testning i de næste to uger.

– Jeg vil gerne understrege, at vi skal op på 5000. Det er nu. Det er ikke et spørgsmål om, at vi skal være der om en uge eller to uger. Der skal vi være endnu højere, udtalte Sundhedsstyrelsen direktør Søren Brostrøm, som nu har fået styrelsens første målsætning opfyldt.

Læs også: NEWS: Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Dansk virksomhed reducerer plastforbruget med 94 procent 

Danske Homemate, der er kendt for deres friske og hjemmelavede aftensmadløsninger til danskerne, er nu klar med nyt emballagekoncept, der sikrer en tryggere spiseoplevelse og mindsker plastikforbruget med knap 94 procent for hver af deres bakker.

Homemates velkendte måltidsbakker bliver en anelse mindre, og samtidig har emballagen fået et ansigtsløft, hvor plastiklåget udskiftes med folie. Med den nye emballage mindskes plastforbruget per bakke derfor med 94 procent, ligesom den tættere pakning øger holdbarheden og sikrer, at bakken har en mere sikker rejse hjem til spisebordet.

– Den nye emballage hjælper os med at skubbe på vej for den bæredygtige udvikling, der også økonomisk kan svare sig for både os og forbrugerne. Vi arbejder hele tiden for at optimere vores produktion, ligesom vi kigger på de ressourcer, vi bruger. Med de portionsanrettede retter, øget holdbarhed og med den nye emballage kan vi bekæmpe madspild, samtidig med vi årligt vil mærke en reduktion i vores plastforbrug på 3,1 tons, fortæller Niels Andreæ, der er direktør i Homemate i en pressemeddelelse.

(Foto: Homemate)
Danske Homemate er kendt for deres friske og hjemmelavede aftensmadløsninger til danskerne. (Foto: Homemate)

Læs også: #madspild2020: Kender du forskel på datomærkninger på mad?

Brasiliens præsident: coronakrisen er et ’medie-fup’ 

Brasiliens højreorienterede præsident, Jair Bolsonaro, har beskyldt sine politiske ’fjender’ og pressen for målrettet at ’narre’ borgerne om farerne ved coronavirus.

Pandemien har kostet omtrent 24.000 mennesker livet i hele verden, og i Brasilien har coronavirussen spredt sig til hele landet. Hvor antallet af mulige smittede på få dage er eksploderet.

Hvor mange landes regeringer lukker grænser og indfører udgangsforbud i større byer i et desperat forsøg på at begrænse smittespredningen, tager Bolsonaro let på coronakrisen.

Den brasilianske præsident har modstået at indføre drastiske restriktioner, imens han fastholder, at faren ved coronavirus er overdrevet mediehysteri og kalder coronavirussen for ’en lille influenza’.

– Vi må vende tilbage til normalitet, udtalte præsidenten, og opfordrede til at livet hos brasilianerne skal fortsætte og flere skal vende tilbage til arbejdet.

Dette har på det seneste fået flere af folket til at protestere mod præsidenten ved deres vinduer i Brasilien. Dette skriver the Guardian.

Læs også: Er det allergi eller coronavirus?

Topmøde i EU: Plan for økonomisk nødhjælp udskydes

Torsdag mødtes EU’s stats- og regeringschefer til topmøde, som trods en intens politisk debat, endte uden det ønskede resultat for de EU-lande, der på nuværende tidspunkt savner akut nødhjælp til økonomier i frit fald som følge af COVID-19 krisen. Dette var grundet at stats- og regeringschefer ikke kunne enes om slagkraftige finanspolitiske greb.

En pakke af initiativer, der skal imødegå de alvorlige økonomiske følger af coronavirus, skal derfor udarbejdes af eurozonens finansministre i løbet af to uger. Dette skriver TV2 Nyhederne.

Læs også: Få svar på 7 populære spørgsmål om corona-virusset, der bekymrer dig

Rapport dokumenterer: Danske robotter slår coronavirus ihjel

Nu kan virksomheden Sterisafe fremvise uafhængig dokumentation for, at deres robotter dræber coronavirus i luften, hjørner og sprækker samt på alle overflader og dermed desinficerer hospitalsrum og andre kritiske områder.

Dermed kan sygeplejersker og læger bedre hjælpe langt flere patienter, fordi rengøringen er mere effektiv.

– I en tid hvor verden nærmest er gået i stå på grund af coronavirus, er vi utrolig glade for, at vi har fået et uafhængigt laboratories ord for, at vores robotter effektivt slår netop coronavirus ihjel. Når vi kan stoppe smittespredningen fra coronavirus, kan vi starte samfundet op igen, udtaler vicedirektør i Sterisafe, Julien Rzepkowski, i en pressemeddelelse.

I øjeblikket bliver blandt andet hospitalsstuer og venteværelser desinficeret manuelt med klud og klorin. Dermed bliver de imidlertid sjældent fuldstændig rene.

(Foto: Sterisafe)
Sterisafe står bag den første, automatiserede robot, der med en særlig gasteknologi slår farlige bakterier, vira og mikroorganismer ihjel. (Foto: Sterisafe)

Læs også: NEWS: Corona-relaterede cyberangreb stiger med over 500 procent

Dagens billede: Klimaaktivister advarer mod ”hævnforurening” ved genåbning af kinesiske fabrikker

Ifølge Center for Research on Energy and Clean Air, som er en forskningsorganisation i luftforurening, falde CO2-emissionerne i Kina med mindst 25 procent mellem 3. februar og 1. marts grundet coronakrisen.

Nogle frygter imidlertid, at når coronakrisen er overstået, vil Kina fokusere stærkt på at styrke sin økonomi, hvilket vil føre til, at landet vil opleve en “hævnforurening” eller en drastisk stigning i forurenende stoffer og CO2-udledning. Dette blev blandt andet påpeget af Li Shuo, der er klimapolitisk rådgiver for Greenpeace Østasien.

Læs også: NEWS: Panda-pølser, myrer og dræbersnegle: Nøglen til fremtidens grønne brændstof

· Mere fra samme kategori ·