Læs også:

Close
Corona, virus, pige, seng, indenfor, karantæne, hjemme. (Foto: Unsplash)

8 ting du kan lave, hvis du får hjemme-karantæne

Underholdning  | 

Corona-virussen raser i øjeblikket og flere og flere danskere bliver sendt i karantæne derhjemme. Der er absolut ingen grund til panik – tværtimod! Nu har du chancen for at lave alle de sjove og praktiske gøremål, som hverdagen ikke tillader

De første dage i hjemme-karantæne kan måske føles som et tiltrængt afbræk fra hverdagen. Men, hvad skal man enlig foretage sig efter man har ‘binget’ Netflix ‘non-stop’ i en uge? Læs med og få inspiration til 8 ting du kan lave, hvis uheldet er ude og du er tvunget til bruge 14 dage derhjemme.

Corona, virus, pige, seng, indenfor, karantæne, hjemme. (Foto: Unsplash)
Hvad skal man lave når det ikke længere er sjovt at se Netflix? (Foto: Unsplash)

1. Selvforkælelse på et højt plan

Det er selvfølgelig tiden, hvor du skal forkæle dig selv med diverse ‘spa essentials’. Du ligger helt sikkert inde med en ansigtsmaske – og hvis ikke er det super nemt at lave en selv. Giv dig god tid. Ta’ et langt bad. Nyd at du kan bruge tid på at pleje både hud, hår og negle i et afslappet tempo. På med en blød morgenkåbe og lyt til en god playliste imens du gør noget godt for dig selv.

Læs også: Musthaves masker: Her er vores favorit-masker

2. Få ringet til dine bedsteforældre

Det kan godt være, at du ikke må ses med andre mennesker på grund af smittefare, men så er det godt, at corona-virussen ikke smitter igennem en telefonsamtale eller et ‘Face-time’ opkald.

Du har sikkert en liste af mennesker i dit liv, som du ville ønske du havde mere tid til at snakke med i hverdagen. Grib telefonen! Det er nu du har tiden til at få ringet op til dine bedsteforældre eller en gammel ven.

Læs også: #Ensomhed2020: Spot en ældre ensom person og gør noget

3. Flyt om i hjemmet

Du har sikkert tænkt på, hvordan din stue ville se ud, hvis du flyttede om på spisebordet og sofaen. Hvorfor ikke gøre det nu? Nu har du muligheden og ikke mindst tiden til at afprøve alle din indretningsideer. Prøv dig frem og flyt frem og tilbage indtil du synes den sidder lige i skabet.

Læs også: Boligtilbehør: Gør din bolig klar til hygge

4. Kast dig ud i kreative projekter

Det er blevet ultra moderne at strikke og hækle i sin fritid. Det kunne være det var nu, at du skulle hoppe med på den trend? Det er super sjovt at prøve kræfter med nye hobby projekter. Find ét projekt, som giver dig glæde og en indre ro.

Læs også: DIY med perler: Armbånd, ringe, halskæde & hårpynt

Strikke, strikketøj, hobby. (Foto: Unsplash)
Find et kreativt projekt, som giver dig glæde. (Foto: Unsplash)

5. Få gang i hjemmetræningen

Få rørt dig – ellers gå du amok! To uger er lang tid uden nogen form for fysisk motion. Fyr op for din yndlingsmusik, og find en træningsvideo på YouTube som du synes ser sjov og udfordrende ud. Du vil opleve, at blot 15-20 minutters trænning vil give dig mere energi og en bedre fornemmelse i kroppen.

Læs også: Seks nemme træningsøvelser du kan lave derhjemme

6. Ryd op, gør rent og sortere ud!

Du har sikkert en masse huslige hængepartier. Alle køkkenskufferne trænger sikkert til blive vasket og støvsuget, eller måske har du også udskudt at få afrimet fryseren, der snart ikke kan lukkes? Dine rengøringsprojekter kan sikkert ikke tælles på en hånd – så det er bare om at komme i gang. Få ryddet op og ud i rodeskufferne og overvej at afprøve en mere ‘simpel living’ livstil. Du kan efterfølgende, med god samvittighed, smække fødderne op og nyde at være i et ryddet og rent hjem.

Læs også: Rengøring: Tid til at afrime din fryser? Sådan gør du

7. Få ordnet din forskudsopgørelse og få lagt et budget

Kedeligt men nødvendigt … Måske har du længe tænkt på at få lagt et budget, få rettet din forskudsopgørelse eller skiftet til en billigere forsikring. Man gaber bare ved tanken, men når den hektiske hverdag starter igen, vil du takke dig selv for at få ordnet de praktiske gøremål. Lav en ‘to do liste’ og start fra en ende af. Du vil opleve en indre ro ved at få styr på disse hængepartier.

Læs også: Penge tilbage eller betale: Sådan regner du din årsopgørelse

8. Få læst den bog du fik i julegave

Vi kender alle til at have en bog som man er startet på, men ikke liiiiige har fået læst færdig. Måske er du ovenikøbet i gang med flere på en gang? NU har du chancen – find ind til din indre læsehest og fordyb dig i et spændende univers, hvor du slipper for at høre om corona-virussen.

Læs også: Fem på stribe: Boginspiration til dig

Bog, pige, læsning, sokker, sofa, hygge. (Foto: Unsplash)
Fordyb dig i et spændende bog-univers. (Foto: Unsplash)

 

Læs også: Serieguide: 4 serier, du skal streame lige nu

tvguide, tv-guide, serier, tvserie, stalking, you, underholdning, drama

 

· Mere fra samme kategori ·