Læs også:

Close
fem 5 på stribe bog bøger boginspiration boganbefaling (Foto: MY DAILY SPACE)

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Der er noget ved bøger – noget magisk som jeg elsker … Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt boginspiration til marts måneds læsning, for det skal der også være tid til i årets første forårsmåned

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vinteren er stadig over os, selvom vi nu er i årets første forårsmåned. Men det er stadig et perfekt tidspunkt at kaste sig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi venter på lyset og foråret. Så er du klar til HYGGE – for hygge er for mig at læse en god bog.

Jeg har fundet fem bøger, som måske kan give dig inspiration til at købe eller downloade en e-bog. Få en hyggelig marts måned i godt selskab med en god bog eller gerne flere. Her er din boginspiration til dine næste bogkøb.

fem 5 på stribe bog bøger boginspiration boganbefaling (Foto: MY DAILY SPACE)
Så er der 5 bøger på stribe, så du kan blive ‘boginspireret’. (Foto: MY DAILY SPACE)

1. Den gode viden om hud

– Jeg frygter mere ikke at blive gammel end at blive det. For det er et privilegium af de store at være her. Og derfor giver det for mig aldrig mening at sætte anti foran age. Men hit gerne med den bedste hud, fortæller skønheds-anmelder Anette Kristine Poulsen.

Og jeg er enig. Vi døjer alle – på en eller anden måde – med den hud. Store eller små problemer. Vi bruger kassen på produkter, og ofte er det sådan lidt som at skyde med spredehagl. Det er også nærmest umuligt – jeg gør det jo også selv i beautyartikler – at forklare hvad der er godt og dårligt for den enkelte, for det kræver, at man ser den enkeltes hud og kender historikken bag. Derfor synes jeg også, at denne bog er god. For den giver vigtig viden og gode ‘guidance’.

Det er en ‘no-nonsens vejviser’ med rækkefølger og konkrete bud på, hvordan du pleaser og plejer det sejeste og mest personlige hus, du nogensinde kommer til at bo i: Nemlig din hud. Muligvis har du, som forfatteren selv, trådt på din hud, branket og solsmadret den, så ar, pletter og kraterdybe porer står i vejen for den fugtmættede glød, der gør alle så godt.  Ohhh yes. Men heldigvis er det aldrig for sent at forbedre sin hud markant.

Konkret bliver du klogere på det, der uvildigt og dokumenteret gør indtryk på alt fra sart rødme til forstørrede porer og hud, der krøller tørt, og ikke mindst de solpletter, der stjæler lys fra ansigtet. Suppleret med hudkærlige kost-tips og Anettes alternativer til Botulinumtoksin (bedre kendt som Botox) og fillers. Endelig bliver alt fra appelsinhud til nødvendigheden af øjencreme sendt en tur igennem løgnedetektoren. Man kan kalde det en samlet cocktail, der vil klæde dig på til at træffe de bedste beslutninger for lige præcis din hud.

Anne Kristine Poulsen er iøvrigt skønhedsredaktør på Børsen og flittig gæst i Go’ morgen Danmark, og så er bogens faglige indhold afstemt med hudlæge, professor dr. med. Christian Grønhøj.

bog seriøs bedre hud (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Seriøst bedre hud’, 224,95 kr., saxo.com

2. Den hårde at læse

Det her er (igen) en af de der bøger, jeg så gerne vil læse, men som også tager hårdt på en, og som man har svært ved at slippe bagefter. Alt er så ufatteligt og absurd, at man som menneske nærmest ikke VIL tage det ind i sit hjerte eller hjerne. Men det her er en storslået historisk roman, der er baseret på forfatterens egen families fortælling fra Holocaust. Åhhh alene der er det nærmest ubærligt …

Den foregår i Radom, Polen, 1939, hvor tre generationer af den jødiske familien Kurc samles for at fejre Seder. De taler om forelskelse, barnefødsler og andre livsbegivenheder og gør deres bedste for at fokusere på alt andet end den krig, der nærmer sig fra vest. Men snart spredes familien for alle vinde for hver især at finde en vej i sikkerhed for rædslerne i de europæiske koncentrationslejre. En tvinges i eksil, en anden forsøger at flygte fra kontinentet, mens andre kæmper for at undgå den visse død ved at arbejde umenneskeligt hårdt i ghettoens fabrikker, eller slet og ret udgive sig for ikke at være jøde.

Kurc-familien er drevet af en ubændig trang til at overleve og frygten for aldrig at se hinanden igen, og med kun håb, opfindsomhed og indre styrke som våben kæmper de sig frem gennem nogle af de mørkeste år i det tyvende århundrede.

Da forfatteren Georgia Hunter var femten år gammel, fandt hun ud af, at hun er efterkommer af polske jøder. Dette er fortællingen om hendes ophav, og om en hel generation af polske jøder, hvoraf kun de allerheldigste overlevede og måtte læge deres sår, begræde det mistede og skabe en ny tilværelse for dem selv og deres familier. Den er smuk og poetisk skrevet om et emne, vi aldrig får for meget viden omkring og som, mens der stadig er nogle få tilbage, der har oplevet krigen, er her til at genfortælle rædslerne, som de vitterlig var.

bog de heldige georgia hunter(Foto: MY DAILY SPACE)

‘De heldige’, 194,95 kr., saxo.com

3. Den hyggelige og varme bog

Jeg kan godt lide Lucinda Rileys bøger. Tykke og velskrevet … Gode og ‘nemme’ historier at fordøje – med masser af kærlighed og romantik i – hvem har ikke også brug for en gang imellem at læse den slags bøger – jeg har i hvert fald …

‘Sommerfugleværelset’ er en selvstændig roman af Lucinda Riley om et familiehus og dets mange hemmeligheder fra fortiden. Som snart halvfjerdsårig bor Posy Montague stadig i sit barndomshjem, hvor hun jagtede sommerfugle med sin kære far. Hendes egne børn voksede også op i dette hus, og familien besidder derfor mange minder om og følelser til huset.

Men huset er ved at forfalde, og Posy tænker det snart må sælges. Men det er ikke Posys eneste bekymring. Hendes søns manglende talent som forretningsmand medfører en kummerlig tilværelse for hans familie, og hendes søn Nick agter at vende hjem fra Australien. Tilmed kommer Freddie, hendes gamle flamme fra 50 år tilbage, igen ind i hendes liv. Posy står over for en afgørende tid, hvor fortidens hemmeligheder ikke længere kan skjules.

Der er dømt masser af små og store hemmeligheder, romantik, og intriger i Lucinda Rileys gribende og dejlige roman, som jeg slugte råt over en weekend.

bog sommerfugleværelset lucinda riley(Foto: MY DAILY SPACE)

‘Seriøst bedre hud’, 209,95 kr., saxo.com

4. Den ærlige

‘Voksne mennesker’ af det norske stjerneskud Marie Aubert er en historie om søskendejalousi, skam, tyndslidte familiebånd samt drømme. Ida er 40 år, single og barnløs, og hendes biologiske ur tikker. Derfor ser hun ikke frem til at skulle samles med familien til moderens fødselsdag.

Ikke nok med at Idas lillesøster er yngre, så har hun også både kæreste, en bonusdatter og nu såkaldte ”gode nyheder”. Mens Ida også drømmer om børn, har hun følt sig nødsaget til at undersøge, hvordan nedfrysningen af æg fungerer. Det kunne jo stadig være, at den rigtige mand dukkede op.

Marie Aubert formår i ‘Voksne mennesker’ at vise både kærlighed og skrøbelige familierelationer, i det hun skildrer den hårfine grænse mellem familiehygge og eksistentiel krise. Det er en stor, lille roman, hvor Marie virkelig formår på en let, skarp og elegant måde at skrive om nære emner, som her kan gøre noget så ondt.

bog voksne mennesker marie aubert (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Seriøst bedre hud’, 184,95 kr., saxo.com

5. Den alle kan lære af – store som små

‘Det er okay at føle’ er en fin lille bog om angst illustreret i tegninger. Ofte er angsten svær at beskrive, men tegningerne kan faktisk sætte gode ord og forståelser på, hvordan du har det.

Simone Thorup Eriksen er både tegner og forfatter. Hun har lidt af angst, siden hun var helt lille, men uden at vide det. Først da Simone som voksen og efter at være blevet mor begyndte til psykolog, fik hun diagnosen angst og dermed forståelsen for sit eget sind.

Simone er på igen måde ikke ‘faglig’ ekspert i angst, men hun er ekspert i at være angst. Her i bogen tegner hun sig igennem den og skildrer hverdagen, der kan føles uoverskuelig, men også med en tro på, at alt bliver ok. For det er okay at føle.

Simone Thorup Eriksen står bag flere bestsellere og er den ene halvdel af det populære KAGETID.DK, der blandt andet stod bag sidste års megasucces ‘Byg din egen flødebolle’.

Det her er en bog for alle, der måske lider – også bare har en snert af angst – eller engang imellem bare kan føle ‘det hele er for meget og stresser’. Alle vil have glæde af at læse denne lille bog.

bog det er okay at føle angst simone thorup eriksen(Foto: MY DAILY SPACE)

‘Seriøst bedre hud’, 149,95 kr., saxo.com

Læs også:

Klumme: Min kærlighed til bøger

bog bøger bibliotek (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·