Læs også:

Close
tvguide, tv-guide, serier, tvserie, stalking, you, underholdning, drama

Serieguide: 4 serier, du skal streame lige nu

Underholdning  | 

Er du til drama, krimi og spænding? Så skru op for hjemmehyggen, find slikskålene frem og bing-watch disse 4 tv-serier til den helt store guldmedajle.

Januar og februar føles nogen gange bare ekstra lange, kolde og kedelige. Men det er der heldigvis råd for! Det er den bedste anledning til at få skruet godt og grundigt op for hjemmehyggen, finde dynen frem og sætte sig godt til rette. Den største udfordring kan være at finde noget, som man har lyst til at se. Fordi der efterhånden er et hav af streamingtjenester, kan det føles uoverskueligt at vælge én serie ud, når det er tid til at starte på noget nyt.

Personligt synes jeg, det er svært at vælge én streamingtjeneste ud fremfor de andre, da de alle byder på noget virkelig godt indhold! Så hvad end du har Viaplay, Netflix, HBO eller DR, så er der noget for dig i denne lille streamingguide. Læs med videre og få 4 rigtig gode bud på, hvor du skal starte, næste gang du mangler noget at bing-watche.

serier, serie, serieguide, guide, hygge, efterår, tv, streaming, afslapning
Der er intet bedre end at have gang i en virkelig god serie. Det gode ved at have en liste med serier, du vil se, er, at du har noget at gå i gang med, når de har slugt de forrige på få dage. (Foto: Pexels)

Læs også: Hollywood fun facts

Tell Me a Story (HBO)

Wow. Bare wow. Efter et afsnit var min interesse mere end vakt, og efter to slugte jeg hele sæson 1 på få dage. Tell Me a Story tager udgangspunkt i populære eventyr. Men twister dem til en moderne og dyster psykologisk thriller, der omhandler kærlighed, svigt, hævn og mord. Jeg vil derfor klart anbefale denne serie til dig, der elsker eventyr, spænding, drama, mindgames, og ikke mindst et virkelig dystert plot.

Med populære skuespillere såsom Paul Wesley (Vampire Diaries), Kim Cattrall (Sex and The City), Danielle Campbell (The Originals), Dania Ramirez (Devious Maids) og James Wolk (Mad Men) ved man, at man har meget at glæde sig til. Og jeg tør godt love, at serien indfrier de forventninger, man har undervejs.

Jeg elsker, når en serie formår at overraske mig. Når der sker noget, som jeg ikke have forudset. Eller som virkelig chokerer mig. Og der er efterhånden ret langt imellem. Så vil du se en serie, der bygger på velkendte fortællinger,  men genfortælles på en dyster, mørk og foruroligende måde, så er det bare at gå igang!

tell me a stort, serieguide, streaming, streamingguide, tvserie, hbo, serier
I fortolkningen af ‘De Tre Små Grise’ følger vi brødrene Eddie og Mitch, der må leve med de voldsomme følger, deres handlinger har. (Foto: © 2018 CBS Interactive. All Rights Reserved)

Gamle eventyr – ny fortolkning

Sæson 1 nyfortolker Den Lille Rødhætte, De 3 Små Grise og Hans og Grethe i nutidens New York. Serien fortæller altså  sideløbende 3 historier, der med garanti får din fulde opmærksomhed. Og kun får dig til at stoppe for at tisse eller hente nye forsyninger. I promise!

Vi møder Kayla, der sammen med sin far er flyttet hjem til bedstemoderen i en ny by. Kayla, der kæmper med at komme sig over moderens død, gør sig nogle mystiske bekendtskaber, der viser sig at få dødelige konsekvenser. Kæresteparret Jordan og Beth er uenige om deres fremtid, men bliver fanget i et bankrøveri, der får fatale følger.  På den anden side er der brødrene Mitch og Eddie, der befinder sig i en situation som både gerningsmænd og ofre, da tingene eskalerer og pludselig er ude af deres kontrol.

Derudover er der søskendeparret Gabe og Hannah, der bliver genforenet under tragiske omstændigheder, da Gabe får brug for sin søsters hjælp. Dette ender med en spændende menneskejagt, hvor Gabe og Hanna må stå sammen for at overleve. En ting er dog sikkert: De bliver alle testet og udfordret i sæsonens 10 afsnit. Og hvordan de vælger at reagere har en afgørende betydning for deres fremtid. Hvis du allerede nu synes, Tell Me a Story virker bare det mindste interessant, så er det bare at trykke play!

Sæson 2 er allerede igang, og der kommer nye afsnit hver fredag. Så når du har slugt sæson 1 (for det vil du med garanti komme til), så kan du roligt begynde næste sæson i rækken. Den er nemlig lige så spændende, hårrejsende og all-consuming, og byder på 3 helt nye eventyr. Nemlig: Skønheden og udyret, Askepot og Tornerose. 

hbo, tell me a story, streaming, streamingguide, serieguide, serie, underholdning
I sæson to følger vi sangeren Ashley, livvagten Beau, advokaten Madde og forfatteren Tucker. (Foto: ©2019 CBS Interactive, Inc. All Rights Reserved)

Læs også: Filmanmeldelse: 21 Bridges

You (Netflix)

You var nok en af de mest omtalte serier i 2019, da første sæson af den amerikanske psykologiske thriller havde premiere i december 2018. Serien er baseret på novellen af samme navn skrevet af Caroline Kepnes og har 10 underholdende, spændende og chokerende episoder. Den handler om både kærlighed, stalking, besættelse og menneskeligt begær. Vi følgere boghandelejeren Joe Goldberg (Penn Badgley) i New York, der forelsker sig i den spirende forfatter og studerende Guinevere Beck (Elizabeth Lail).

Men er det nu også i virkeligheden kærlighed? For efter Joe og Becks (som hun vil kaldes) tilfældige møde i Joes boghandel, starter Joes fascination af den smukke studerende – og tingene tager meget hurtigt en yderst dyster drejning. Joe begynder at stalke Beck. Jeg taler ikke om det søde og uskyldige “gud er du også her?” type men hardcore stalking. Joe holder sig ikke til at støvsuge Becks sociale medier og finde information online. Han tager også mere fysiske midler i brug.

Han begynder at følge Beck over alt, står ude foran hendes lejlighed og stirrer ind af vinduerne i timevis, får adgang til hendes lejlighed og stjæler noget af hendes under- og træningstøj. Men Joes indsats slutter ikke der. Da de “tilfældigt” mødes igang, begynder den intetanende Beck også at blive fascineret af Joes udadtil charmerende facon. Og der går ikke lang tid, før de to begynder at date. Og Joe fremstår som den perfekte mand: Sød, forstående, rummelig, sjov og kærlig. Lige indtil man hører hans tanker.

you, netflix, stalking, serie, serier, serieguide, tvserie
Umiddelbart virker Joe som en rigtig fin fyr. Indtil det går op for dig, hvor creepy han i virkligheden er. (Foto: Netflix)

Indsigt i en stalkers dystre sind

Det, der gør serien ekstra fed er nemlig, at Joe er seriens fortæller. Vi ser tingene fra hans perspektiv. Vi hører hans tanker. Og det er et virkelig mørkt sted at være med på sidelinjen til tider. Joe er begavet. Og han er overbevisende. Hans tanker er i starten (og sporadisk) både jordbundne, rationelle og til tider relaterbare. Lige indtil de ikke er det mere. Overhovedet. Selvom Joe udadtil virker som den perfekte fyr for Beck, så afslører hans tanker en helt anden side af ham.

Han er som besat. Alt hvad Beck foretager sig, får en helt bestemt betydning i Joes hoved. Han analyserer hver en bevægelse, hun laver og alt, hvad hun siger. Og han overbeviser sig selv om, at det hele er oplagte valg fra hendes side. At det er bevidst. Og værst af alt: At hun gør det for ham. Selvom de dater, kan Joe ikke stoppe sig selv: Han stalker hende, forfølger hende og begærer hende i det skjulte. En form for  moderne, dyster og kalkulerende udgav af Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

Lige så sød og forstående, han prøver at være over for Beck – lige så manipulerende og passiv aggressiv er han over for alle, der potentielt kan skabe problemer mellem de to. Og her kommer de virkelig dystre afkroge af hans sind frem i lyset: Der er ikke det, Joe ikke vil gøre for kærlighed. Eller for Beck. Men måske i virkeligheden mest for sig selv?

serieguide, tvserie, stalking, serier, serieguide, drama, thriller
Det, der især gør You noget helt særligt, er det indblik, vi får I Joes tanker. Og i særdeleshed hvordan han retfærdiggør dem over for sig selv. (Foto: Netflix)

Når du holder med ‘the bad guy’

Jeg var skeptisk, da jeg startede serien. Men det ændrede sig hurtigt, og jeg var fanget til skærmen og dybt fascineret allerede fra slutningen af første afsnit. You formår virkelig at overraske, chokere, underholde men i særdeleshed også at rykke dine grænser. For selvom Joe er dybt irrationel, uforudsigelig og til tider er fuldstændig vanvittig, så kan man ikke lade være med at holde lidt med ham.

Jo mere sindssyge hans handlinger og tanker blev, og jo længere og længere han kom ud, så tog jeg mig selv i at krydse fingre for, at det hele endte godt for ham, og at han ikke blev opdaget. Og det havde jeg alligevel ikke regnet med, hvilket er en af årsagerne til, at jeg synes, serien er ekstra fed.

Når man har en hovedperson, der er så dyster, så manipulerende og foretager sig så mange dybt moralsk forkerte og direkte utilgivelige handlinger, så skal der altså en helvedes god historie, fortællestil og skuespil til for at vinde seeren over. Og det lykkedes.

tvguide, tv-guide, serier, tvserie, stalking, you, underholdning, drama, serieguide
Selvom Joe foretager sig ting, som vi alle ved er forfærdelige og utilgivelige, så kan man som seer ikke lade være med at håbe, han ikke bliver opdaget. (Foto: Netflix)

Læs også: 11 fantastiske filmscener, vi aldrig glemmer

Manifest (HBO)

En af mine favorit serier på HBO i øjeblikket er den amerikanske overnaturlige drama-serie Manifest. Serien er den perfekte blanding af krimi, spænding, drama og mystik rammet ind en overnaturlig fortælling. Jeg havde ikke de store forventninger, inden jeg startede serien. Men denne fortælling, plottet og karaktererne er anderledes end noget, jeg har set før. På den fede måde selvfølgelig.

Da kommercielle fly 828 lander på sikker grund, er det med lettede passagerer og besætning. Der har været et turbulent hjemtur og grundet et overbooket fly fra deres afrejsedestination. er flere passagerer blevet splittet fra deres venner og familie, fordi de frivilligt valgte at tage et senere fly mod kompensation.  Efter et par timers flyvetur ser  seriens hovedpersoner to søskendeparret Michaela (Melissa Roxburgh) og Ben Stone (Josh Dallas) og Bens kraftramte søn Cal derfor frem til at blive genforenet med deres forældre, Bens kone og Cals tvillingesøster.

Der er bare lige én ting, der vender fuldstændig op og ned på passagerernes tilværelse: Mens de har været i luften et par timer, er der for resten af verdenen gået 5 år. Fly 828 har været forsvundet og formodet styrtet og druknet til søs, og alle deres kære har sørget over tabet af dem og derefter forsøgt på bedst mulig vis at komme videre med deres liv.

serieguide, tvserie, underholdning, mystik, drama, manifest, hbo
Manifest er både mystisk, spændende og fuld af drama. Og så byder den på flere overnaturlige og uforklarlige twist. (Foto: 2018 NBCUniversal Media, LLC)

Tabt tid og mystiske kald

En af de mest interessante ting ved Manifest er netop de 5 års tidsforskel, der er for karakterene. Bens kone har arbejdet sig igennem tabet af sin mand, hans datter er blevet teenager og Michaelas kæreste er blevet forfremmet og fundet kærligheden. Det skaber selvsagt noget drama, når genforeningen og genetableringen af hverdagen skal finde sted. For hvordan finder man lige balancen, når der for den ene part kun er gået for timer, mens den anden har levet 5 år af sit liv?

Men det er ikke det eneste Manifest har at byde på. For efter passagererne vender hjem, begynder de at opleve mystiske ting. Både Michaela og Ben hører pludselig deres egne stemmer i hovedet, der kommer med klare udmeldinger om, hvad de skal gøre i bestemte situationer. Men udmeldingerne, som de hurtigt omtaler som ‘kald’, er ikke præcise, og det er op til Michaela og Ben at tolke, hvad de skal gøre med dem. En ting er sikkert: Deres egne stemmer får dem til at rette op på uretfærdigheder og guider dem til måske at finde ud af, hvad der skete på flyet.

Da Cal vender tilbage er hans tvillingesøster 5 år ældre end ham. (Foto: 2018 NBCUniversal Media, LLC)

Hvad er det med passagererne på 828?

Men det er ikke kun kaldene, der er nyt efter flyet er vendt tilbage. Cal, der var voldsomt kræftsyg inden flyturen, er pludselig i bedring. Og hvad der starter med at være Ben og Michaelas solo missioner om at forhindre forfærdlige ting i at ske, bliver hurtigt til et langt mere indviklet blot, der involverer alle passagererne på fly 828. De er nemlig alle forbundet. Og da flere af passagererne pludselig er forsvundet, er det op til familien Stone at finde ud af, hvad der er sket med dem.

Det leder familien ud på en farlig færd, der involverer både det lokale politi, hospitalerne, og en højere del af ordensmagten. Men hvem kan de i virkeligheden stole på? Og har alle deres bedste interesser for øje? Kan de overhovedet stole på hinanden? Er blot nogle af de spørgsmål man får undervejs. Men de trumfer ikke: Hvad skete der på det fly? Hvordan kan der være gået 5 år på jorden, når de var væk få timer? Hvad betyder deres kald? Og hvad skal der ske med dem nu?

Spørgsmål er der rigeligt af, og som serien (og spændingen) skrider frem, kan jeg ikke vente på, at få dem alle besvaret.

serieguide, tvserie, underholdning, drama, overnaturligt, hbo
Hvis du kan lide serier, der er et godt mix af overnaturlig mystik og drama, så er Manifest et rigtig godt bud. (2018 NBCUniversal Media, LLC)

Læs også: Anmeldelse: Den som dræber – Fanget af mørket 

Lost (Viaplay)

Hvis du endnu ikke har set (eller bare har lyst til at gense) ABC’s populære hit-serie fra 2004, så har du chancen nu. Alle seriens 6 sæsoner er nemlig for nylig blevet tilgængelige på Viaplay. Serien tog verden med storm, da den udkom for 16 år siden. Og det er der mange grunde til! Udover at være spændende, mystisk, have fantastiske karakterer, plots og twist, så er serien utrolig fængende – og det er da også den primære grund til, at den trods sine mange år på bagen står på denne liste.

Vi følger de overlevende fra Oceanic Flight 815 – et fly der skulle flyve fra Sidney til Los Angeles, men styrter ned på en ukendt tropisk ø. Og allerede fra første afsnit er der gang i den: Flyet er netop styrtet ned på stranden, der er flere sårede, og alt er kaos. Men lægen Jack Shephard (Matthew Fox), træder hurtigt i karakter og får styr på situationen og sine medpassagerer, og herfra er lederrollen for de overlevende lagt på hans skuldre.

 

lost, tvserie, tv-serie, tvserier, serieguide, guide, underholdning
Så mange karakterer, så mange historier. Det ,der især gør Lost fantastisk, er den måde, vi lærer karakterene at kende på. (Foto: Viaplay)

Mange store personligheder på én ø

Selvom Jack er den første overlevende, vi hurtigt stifter bekendtskab med, byder serien på et hav af spændende personligheder. Alle har de deres problemer, udfordringer og i særdeleshed hemmeligheder. Og når alt kommer til alt, er det så i virkeligheden så skidt for dem at være landet på øen? Seriens fortælling følger to separate tidslinjer: En i nutiden på øen. Og en i fortiden. Hvor vi både får indsigt i deres liv langt op til flystyrtet, men også hvilke begivenheder der var skyld i, at de befandt sig på Flight 815.

Den smukke og naturlige brunette Kate Austen (Evangeline Lilly) får hurtigt opmærksomheden fra øens to alfahanner Jack og Sawyer (Josh Holloway), men noget tyder på, at hun er langt mindre uskyldig, end hun ser ud. Og man finder hurtigt ud af, at hun har både skeletter i skabet og en fortid, hun i den grad prøver at flygte fra. Sawyer er endnu mere mystisk: Han er egoistisk, flabet og gør ingen ting, der ikke gavner ham selv. Hvorfor er han blevet sådan? Og er det hele egentlig bare en facade?

Derudover møder vi blandt andet den højgravide unge pige Claire (Emilie de Ravin), der var på flyet for at bortadoptere sin søn til et par i Los Angeles. Det koreanske pars Jin (Daniel Dae Kim) og Sun (Yunjin Kim) Kwon hvis ægteskab er på randen til at briste. Misbrugeren Charlie Pace (Dominic Monaghan), der tidligere var rockstjerne i England. John Locke (Terry O’Quinn) der før flystyrtet var bundet til sin kørestol men pludselig kan gå igen. Michael Dawson (Harold Perrineau) der netop har fået forældremyndighed over sin søn Walt (Malcolm David Kelly) og mange flere.

underholdning, lost, karakterer, serieguide, tvserie, tvserier
Jeg har sjældent set en serie, hvor jeg er så engageret i karakterernes liv. Kan du gætte hvem der er Jack, Kate og Sawyer?  (Foto: Viaplay)

Meget mystik og endnu flere spørgsmål

Seriens karakterer og fortællestil er i sig selv nok til at skabe et utrolig spændende plot. Og der går ikke lang tid, før man som seer bliver mere og mere interesseret i, hvem de her mennesker egentlig er. Hvad er deres historie og deres hemmeligheder? Men hvad der lynhurtigt også står klart er: Øen er ikke almindelig ø. Der begynder allerede tidligt i sæsonen at ske uforklarlige ting, som ikke burde kunne lade sig gøre. De overlevende stifter bekendskab med en isbjørn, en hest, og en yderst mystisk grå røg, der laver en metallisk lyd.

Som serien skrider frem, bliver ens spørgsmål ikke ligefrem besvaret men snarere fordoblet. Har der været nogen på øen for de overlevende fra Flight 815? Hvad blev der af dem? Er der andre på øen? Hvad er deres hensigter? Hvad er Dharma Initiative? Og hvad er den grå røg?

Nogle spørgsmål bliver besvaret i løbet af seriens 6 sæsoner. Andre gør ikke. Og jeg kan også med sikkerhed sige, at flere spørgsmål kommer til. Selvom serien er mystisk, og efterlader dig med ubesvarede spørgsmål, så vil jeg stadig klart anbefale dig at sætte Lost på, næste gang du skal starte en ny serie.

underholdning, mystik, serie, tvserie, serieguide,
Lost er for dig, der elsker en god blanding af drama, spænding og mystik (Foto: Viaplay)

Læs også: Det ‘binger’ vi for tiden. Se vores favoritserier lige nu

· Mere fra samme kategori ·