Læs også:

Close
Dyr sæl strand Dyrenes Beskyttelse (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

NEWS: Sæler holder også vinterferie

Nyheder  | 

Sæler holder også vinterferie · Suspekt udgiver nyt album · Stort hacker-event i København · Kvindelige forfattere deler toplisten · Minister vil erstatte nedslidte jernbanestrækninger med moderne busbaner · Norwegian rammer milliardunderskud · Brande i australsk delstat er nu under kontrol · Dagens billede: Bieber redder din Valentinsdag med nyt album

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sæler holder også vinterferie

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 modtager ekstra mange opkald i vinterferien, fordi bekymrede borgere mener, at de har fundet en sæl i nød.

Der er dog i de fleste tilfælde ikke tale om døde sæler, eftersom sælerne ofte bare ligger og slapper af i vandkanten, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

– Vi kan mærke det på Vagtcentralen, når folk går på ferie. Her tager de typisk en tur på stranden, hvor de ser en sæl ligge alene i vandkanten. Det er de fleste mennesker ikke vant til, så de tror, at sælerne er i nød, forklarer Anne Sofie Conde Meilvang, der er biolog, og fortæller videre, at sæler også har behov for at hvile sig en gang i mellem, og at de derfor ikke kan opholde sig i vandet hele tiden.

Dyr sæl strand Dyrenes Beskyttelse (Foto: Dyrenes Beskyttelse)
Sæler også har behov for at hvile sig en gang i mellem, og derfor ligger de sig i vandkanten. (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

Læs også: Farvel til vintertør hud (og hår)

Suspekt udgiver nyt album

Suspekt udgav singlen Gonzo den 24. maj 2019, som gik hen og blev ét af gruppens største hits. Nu er Suspekt på vej med deres 7. studiealbum Sindssyge Ting, som udkommer i dag den 14. februar.

Albummet annonceres sammen med bandets største Arena tour til dato, hvor der vil blive holdt koncerter i Herning, Aalborg, Odense og København i løbet af november. Det oplyser Universal Music Danmark i en pressemeddelelse.

Suspekt Universal Music (Foto: Universal Music)
Sindssyge Ting annonceres sammen med bandets største Arena tour til dato, hvor der vil blive holdt koncerter i Herning, Aalborg, Odense og København. (Foto: Universal Music)

Læs også: 20 breakup sange, der får dig igennem dit breakup i 2020

Stort hacker-event i København

100 studerende og erhvervsfolk mødes på søndag på Aalborg Universitets (AAU) campus i København for at blive klogere på, hvordan de forebygger hackerangreb.

Baggrunden for at AAU har taget initiativ til at invitere studerende og virksomhedsfolk til cyber-træningsdag den 16. februar, er, at danske virksomheder i høj grad mangler eksperter inden for cybersikkerhed. Det skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Bag initiativet til søndagens arrangement står blandt andet AAU-lektor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen, som fortæller, at formålet med træningsdagen er dobbelt.

− For det første vil vi gerne give deltagerne viden og færdigheder inden for området og på den måde bidrage til at løfte Danmark, når det gælder cyberkompetencer. For det andet vil vi selvfølgelig også gerne vise, at cybersikkerhed er et spændende område at uddanne sig og arbejde indenfor, fortæller Pedersen.

Hacker it hacking koder (Foto: Unsplash)
100 studerende og erhvervsfolk mødes på søndag på Aalborg Universitets (AAU) campus i København til hacker-event. (Foto: Unsplash)

Læs også: ‘Don’t fuck with cats’ bryder internettets normer

Kvindelige forfattere deler toplisten

Bog & idés liste over sidste uges salg ser markant mere anderledes ud, end den plejer. For det er første gang nogensinde, at listen over de ti mest solgte skønlitterære bøger i Danmark udelukkende er bøger skrevet af kvinder.

Marianne Lyngby Pedersen som er direktør for Bog & idé mener blandt andet, at forklaringen er, at kvinder er langt bedre til at dele ud af sig selv.

– Den nuværende liste indeholder bøger, der vil noget, og som kan bevæge læseren. Det er oppe i tiden, at forfatteren har noget på hjerte. Det er ikke bare tomme kalorier, og den tendens køber særligt kvindelige forfattere ind i, forklarer hun.

Den bog som absolut topper listen, er ’Skyggedanseren’ skrevet af Sara Omar, efterfulgt af Lucinda Rileys ‘Sommerfugleværelset’. Hvor bestsellerforfatter Iben Mondrup med sin bog ’Tabita’ ligger nummer tre på listen. Det skriver TV2 Nyhederne.

Læs også: Fem på stribe: Boginspiration til dig

Minister vil erstatte nedslidte jernbanestrækninger med moderne busbaner 

Ifølge transportminister Benny Engelbrecht er mange jernbanestrækninger så nedslidte, at det ikke kan betale sig at udskifte dem. I stedet foreslår transportministeren at fjerne skinnerne helt og udskifte dem med asfalt og de højkvalitets BRT-busser, der er hurtigbusser med egne kørebaner.

To strækninger ved Køge og Lemvig har været undersøgt, hvormed det for eksempel vil koste 660 millioner kroner at udskifte skinnerne alene på Østbanen mellem Køge, Rødvig og Faxe Ladeplads.

Der er ingen tvivl om at flere strækninger har brug for renoveringer, da de er nedslidte, hvorfor transportministeren nu foreslår nye alternativer. Det skriver Jyllands-Posten.

jernbane tog (Foto: Unsplash)
Transportministeren foreslår at udskifte jernbanestrækninger med asfalt og  højkvalitets BRT-busser. (Foto: Unsplash)

Læs også: Airbnb guider til forårstendenser: Kulturfordybelse, Caribien og slow travel

Norwegian rammer milliardunderskud

Norwegians årsregnskab viser, at selskabet kommer ud af 2019 med et minus på 1,2 milliarder danske kroner. Milliardunderskuddet kommer af flyveforbuddet med flytypen Boeing 737 MAX.

Siden marts sidste år har Boeings 737 Max-fly haft globalt forbud mod at gå i luften. Forbuddet kommer af, at Boeing har haft store problemer med flytypen 737 Max, da to dødsulykker fandt sted den 28. oktober 2018 og den 10. marts 2019, hvor i alt 346 mennesker døde af flystyrtene.

Flyveforbuddet har derfor omfattet 18 af Norwegians fly, hvilket alene har kostet omkring 740 millioner danske kroner. Det skriver TV2 Nyhederne.

fly rejse norwegian himmel sky skyer (Foto: MY DAILY SPACE)
Norwegians årsregnskab viser, at selskabet kommer ud af 2019 med et minus på 1,2 milliarder danske kroner.  (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: 10 ting du skal være forberedt på, når du skal flyve

Brande i australsk delstat er nu under kontrol

I den australske delstat New South Wales har brande siden september hærget delstaten. Dog fik rekordstore mængder af regn i New South Wales slukket en gammel brand på østkysten.

De lokale brandmyndigheder NSW RFS skriver på Twitter, at brandene nu er under kontrol.

– I hvad der indtil videre har været en meget traumatisk, udmattende og ængstelig sæson for naturbrande er alle bush- og naturbrande nu under kontrol, skriver NSW RFS.

Læs også: NEWS: Koalaen meldes funktionelt uddød efter skovbrande i Australien

Dagens billede: Bieber redder din Valentinsdag med nyt album

Verdensstjernen Justin Bieber udgiver det længeventet album ’Changes’, som bliver hans femte studiealbum og udkommer i dag på Valentinsdag den 14. februar.

Universal Music Danmark Justin Bieber (Foto: Universal Music Danmark)
Justin Bieber udgiver albummet ’Changes’ i dag. (Foto: Universal Music Danmark)

Læs også: NEWS: Bernie Sanders vinder primærvalget i New Hampshire: Lover enden på Donald Trump

Bernie Sanders, valg, USA, primærvalg. Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·