Læs også:

Close
airbnb forårstendenser (Foto: Pixabay)

Airbnb guider til forårstendenser: Kulturfordybelse, Caribien og slow travel

Rejser  | 

Hemmelige strande og tid til kulturel fordybelse er en stigende tendens, men også det nye fænomen slow travel viser en helt ny side af turisme og er blandt forårets globetrottertrends i 2019

Selvom vi allerede har set antydningen af forårsvejr herhjemme, er det danske vejr lunefuldt nok til at skrue ned for temperaturen igen, selvom der står forår på kalenderen. Derfor er det også oplagt at drømme sig væk til lunere himmelstrøg, når vores vejr er så utilregneligt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

rejser billeder (Foto: Pexels)
Hemmelige strande og kulturelle oplevelser kalder på os. (Foto: Pexels)

Læs også: Gode råd før din næste rejse

Generelt er vi danskere vilde med at rejse, og særligt forårsmånederne er populære at rejse i med alle de skønne helligdage som påsken, pinsen og Kristi Himmelfart i kalenderen. Det kommer næppe som den store overraskelse, at på danskernes top-3 for foråret i Airbnb-booking er, som altid:

 1. London
 2. Berlin
 3. Rom

Men selvom vi er vilde med de traditionelle storbyer, har både København, Århus og Herning også sneget sig ind på danskernes top-10 over fortrukne rejsemål i foråret. Danskernes foretrukne boligform på Airbnb er for øvrigt den klassiske bondegårdsferie. Faktisk er vi danskere selv dem, der booker flest overnatninger i Danmark over Airbnb i forårsmånederne. Top-3 over hvor de fleste besøgende i Danmark kommer fra, er:

 1. Danmark
 2. Spanien
 3. Italien

Når det kommer til de lidt mere afsidesliggende og utraditionelle destinationer, siger Airbnb’s rejsende på verdensplan farvel til de typiske strandområder og vælger i stedet at udforske hemmelige sandoaser, store kulturelle oplevelser og uudforskede regioner med turisme i lavt gear.

Nedenfor kan du se de mest trendende destinationer fra Airbnb, med de steder hvor rejsende har booket overnatning i denne forårssæson, baseret på procentvis vækst i bookinger sammenlignet med sidste år:

 • Menterrey, Mexico: 678 procent i vækst
 • Carolina, Puerto Rico: 643 procent i vækst
 • Santos, Brasilien: 432 procent i vækst
 • San Juan, Puerto Rico: 392 procent i vækst
 • Dapa, Filippinerne: 380 procent i vækst
 • St. Thomas, US Virgin Islands: 338 procent i vækst
 • Vladivostok, Rusland: 323 procent i vækst
 • Williams, Arizona: 315 procent i vækst
 • Köln, Tyskland: 164 procent i vækst
 • Guadeloupe, Guadeloupe: 157 procent i vækst

(Artiklen fortsætter under billedet)

Svømmende mand (Foto: Airbnb)
Vi drømmer os væk til varmere himmelstrøg. (Foto: Airbnb)

Læs også: Nysgerrige rejsende søger autentiske og alternative rejsemål

Autentiske oplevelser i høj kurs

Rejsende higer efter autentiske oplevelser i mindre besøgte kulturelle regioner i stedet for klassiske, populære hotspots. Monterrey, Mexico er et førsteklasses eksempel på netop denne type rejse. Destinationen ligger som nummer ét på Airbnb’s liste over mest trendende forårsrejsemål. Byen i det nordligste hjørne af Mexico er kendt for kultur, historie og fantastisk mad.

Længere sydpå er både Carolina og San Juan i Puerto Rico særdeles populære. De er en del af den trend, der har bredt sig, hvor rejsende ønsker at bidrage til lokalsamfundet, samtidig med at de oplever noget nyt. Og netop Puerto Rico nyder godt af denne form for turisme, da landet led store ødelæggelser efter orkanen Maria i 2017.

I dette forår er Köln i det vestlige Tyskland også populær. Kun seks timers kørsel fra den dansk-tyske grænse kan du komme til byens karneval, der omdanner byen til en af landets største gadefester.

Köln rejsedestination (Foto: Airbnb)
Köln er en af de europæiske byer, der har set størst stigning i antallet af booking i forårsmånederne. (Foto: Airbnb)

Utraditionelle strandferier trækker

Brasilien er kendt og eftertragtet for sit store farverige karneval, men i år viser tendensen, at også andre dele af Brasilien får opmærksomhed. Byen Santos ligger smukt placeret på kysten med lange sandstrande. Airbnb’s tal viser, at Santos har oplevet en 432 procents stigning i antal besøgende. Også Dapa i Filippinerne og Guadeloupe stiger i popularitet som frodige, grønne palmedækkede getaway-øer med øde strande og udsigt over bjergene. Det tidligere Dansk Vestindien, der i dag hedder US Virgin Island, har netop fejret 100-års jubilæum. Særligt den mindste af de tre øer, St. Thomas, er kendt for sin frodige, skønne natur og sine turkisblå mangrovelaguner. Øen er desuden også den mindst besøgte af de tre.

Slow travel tager fart

Flokke af rejsende på roadtrip valfarter til Grand Canyon, der i år fejrer 100 år som nationalpark. Det nyder nabobyerne, på grænsen til nationalparken, godt af. Det gælder eksempelvis Williams, Arizona, der har oplevet en 315 procent vækst i gæsteankomster i forhold til sidste år.

Grand Canyon (Foto: Airbnb)
Grand Canyon fejrer 100 år som nationalpark i 2019, hvilket har skabt kraftig vækst hos de små nabobyer. (Foto: Airbnb)

Men det er ikke kun de amerikanske roadtrippere, der springer vækstkurvene i slow travel; Ifølge en undersøgelse foretaget af Airbnb i 2018, siger over 70 procent af respondenterne, at de overvejer togrejser til nationale rejser i stedet for fly, men alt tyder på, at denne holdning også har spredt sig til rejsende globalt. I Rusland fjerneste østlige hjørne ses der, i havnebyen Vladivostok, en 323 procent stigning i bookinger i forårets rejsesæson. Vladivostok kaldes Ruslands San Fransisco, og byen er den østligste endestation af den transsibiriske jernbane, og nyder derfor godt at rejsende, der stiger af og på toget i netop deres by.

Slow travel udspringer fra bevægelsen slow living og slow food, der opstod i Italien i 1980’erne. Det handler dybest set om en jagt på autencitet, hvor rejsen også handler om at komme til at lære dig selv og andre bedre at kende, samt at åbne øjnene op for dine omgivelser og ikke lade dig stresse af teknologi og alt muligt andet.

Læs også: Her er gode tips til at gå offline i ferien

Tallene er baseret på interne data fra Airbnb for årets vækst bookinger foretaget i foråret, sammenholdt med booking foretaget i samme periode i 2018.

Airbnb har foretaget en undersøgelse af 2.000 personer i USA på 18 år eller derover i juni 2018, for at lære mere om deres brugeres rejsevaner.

· Mere fra samme kategori ·