Læs også:

Close
krop bomuldsgrene hår kvinde hud mave (Foto: Unsplash)

Farvel til vintertør hud (og hår)

Skønhed  | 

Vintermånederne kan være en hård omgang for din hud, der er på overarbejde. Resultatet er ofte tør og kedelig hud. Få her gode råd, så du kan sige farvel til vintertør hud

Vinterkulden og de lange mørke måneder kan være hård – ikke bare ved dit humør og velbefindende, men det tærer faktisk også på huden – og ja også håret. Kroppen tørrer nemlig ud, og det giver en ru, tør, skallet hud. Og så er der håret, der også bliver mere tørt og elektrisk. Men som med naturen, så har kroppen brug for fugt – masser af fugt. Så her er et par trin, så den igen kan være i balance.

plant tør tørhed blomst vissen vinter (Foto: Unsplash)
Vi skal være gode ved naturen – og vores HUD. (Foto: Unsplash)

Først “rydder vi op”

Du skal jo starte et sted, for din hud er virkelig på overarbejde i disse måneder, hvor det er koldt og vådt udenfor, og varmt og tørt (på grund af varmen fra radiatorerne) indenfor. Det får din hud til at tørre ud, og det at fugte den nok, kan nærmest være en umulig opgave.

Huden bliver nemlig tør, “skællet” og kan klø. Men du skal starte med at få de døde hudceller væk. Og husk at din ansigtshud er tyndere, end på kroppen, så den kan ikke klare lige så voldsom en behandling, så brug ikke samme peelings eller scrubprodukter i ansigtet som du har til kroppen. “Kornene” i er nemlig ikke lige store.

Peeling eller eksfoliering – bare noget med “korn” i, er godt. Hvis du er en af dem, der ikke har gjort det længe, så gør det et par gange den første uge, og fortsæt derefter en gang om ugen. Gør det til et hyggeligt ritual, så det ikke er godt “åhhh nu skal jeg også lige huske”.

Og husk også at drikke rigeligt vand om vinteren. Du kan fugte og pleje din hud nok så meget, men den vil stadig ligne Saharaørkenen, hvis du ikke får væske nok.

silva vand drikke glas (Foto: MY DAILY SPACE)
Husk at drikke masser af vand. (Foto: MY DAILY SPACE)

Peeling eller scrub

Den billige til kroppen

Body Shop har mange scrubprodukter – og køber du dem i den lille størrelse er både prisen god, og du har mulighed for at prøve flere – for de kan lidt noget forskelligt.

Men den med arganolie i fra Marokko synes jeg er ekstra god. For den giver nemlig også huden ekstra hjælp fra den fede arganolie. Den indeholder også arganskal, som mildt eksfolierer og fjerner død hud. Og så giver den en smuk glød og en silkeblød hud bagefter.

body shop wild-argan-oil-exfoliating-gel-body-scrub-1094197-wildarganoilexfoliatinggelbodyscrub

Body Shop scrub, 45 kr., www.bodyshop.com/dk

Den lækre og lidt dyrere maske til ansigtet

Denne maske er ekstra smart, fordi det er en dobbeltvirkende peeling og maske, som skånsomt og effektivt virker eksfolierende. Ilter huden og stimulerer cellefornyelsen ved hjælp af NCTF og hyaluronsyre. Porerne reduceres og huden får en øget glans. Den både eksfolierer og udglatter hudens overflade, rengør i dybden, reducerer porer, ilter, øger cellefornyelsen samt giver øget glans, modvirker træthedstegn.

Sådan bruger du den: Kan bruges 1-3 gange om ugen afhængigt af hudtype og behov.

  • To pumpeslag påføres på et renset ansigt.
  • Massér med lette cirkelbevægelser i 1 minut.
  • Lad virke i nogle minutter.
  • Når boblerne forsvinder efter cirka 5 minutter skylles masken af med lunkent vand.

FILORGA_Scrub_and_Mask

Filorga Scrub and mask, 379,95 kr., www.matas.dk

Rens – rens – rens ansigt

Det er vigtigt at rense – sådan ordentligt. UDEN at gå amok – for huden kan også blive overstimuleret. Dette er verdens mindste T-Sonic ansigtsrensebørste fra FOREO. Selvom den er lille i størrelsen er LUNA play ansigtsrensebørsten en stor innovation. Den fjerner blidt døde hudceller, renser tilstoppede porer og fjerner 99,5% af alt snavs og olie samt makeuprester fra huden.

Efter rensen føles din hud blød og glat og har en smuk glød. Den ultra-hygieniske silikonebørste er 35 gange mere hygiejnisk end en nylonbørste. Hver LUNA play ansigtsbørste kan bruges op til 100 gange og fås i 7 farveglade nuancer. En god lille hjælper – også nem at have med på farten.

FOREO Luna Play (Foto: Matas)

FOREO Luna Play, 299,95 kr., www.matas.dk

Billig og dybdegående maske til ansigt

Der findes et utal af “engang”masker – men de svinger meget i pris. Tyske Lavera har mange gode produkter, som denne Lavera dybderensende fugtighedsmaske med økologisk mynte og salt fra det Døde Hav. Mineralsk ler absorberer overskudsolie fra huden og genopretter den fin mat og forfrisket. Ved løbende brug undgås også hudorme og bumser. Kan benyttes én til to gange om ugen.

Her hvor du bruger den som “nu rydder vi op”, så brug den et par gange indenfor et par uger. Og så kan du ellers efterfølgende bare bruge den, når du vil forkæle dig selv, eller huden trænger.

purifying-mask-dybderensende-faces-lavera

Lavera maske, 19,95 kr., www.helsebixen.dk

Så “forkæler og fugter vi”

Fugt – fugt – fugt. Du bliver nødt til at beskytte din hud med rigelig fugt både nat og dag, og giv gerne et skud ekstra fugt med en god serum eller en fugtmaske et par gange om ugen.

hånd pink creme hud (Foto: Unsplash)
Få gode råd til at få den vintertørre hud væk. (Foto: Unsplash)

Et tip er at bruge en lidt federe creme om vinteren. Så gå altså efter dem der hedder creme og ikke lotion, lotion indeholder nemlig mere vand. Og også gerne SPF i din ansigtscreme – selvom det er vinter, du har stadig brug for at beskytte huden mod solens stråler. Og skal du på vinterferie, er det ekstra vigtigt. Husk din hud ikke har set meget lys og solstråler siden oktober.

Hurtig fugt til ansigt

En mist er godt at have ved hånden – både sommer og vinter. Caudalies Beauty Elixir har den der tørre, rene, urteagtige duft, som jeg især synes føles perfekt både en kold og varm dag. Det føles som om, den glatter huden, strammer porerne og giver en øjeblikkelig boost-eksplosion og en friskere hud. Jeg elsker at vågne om morgenen og lige spraye mig i ansigtet – den står nemlig lige ved siden af sengen på natbordet.

Det er en smart lille “helper” til huden. Den er god både før og efter makeuplægning – som opfrisker, og mænd kan bruge den som aftershave. Den indeholder forfriskende ekstrakter af drue, tonende rosmarin, plejende organisk myntebalsam og opløftende pebermynteolier.

PS. Husk at ryste den, så de lækre olier bliver blandet med de øvrige ingredienser.

caudalie ansigtsspray mist

Caudalie ansigtsmist, 288 kr.,, www.webapoteket.dk

Fugt til krop

En tørolie kan gøre underværker. Både for krop og hår. Denne tørolie fra Yves Rocher er god og dufter som er du på ferie. Duften er sådan lidt eksotisk i det, som giver en fløjlsblød hud uden at føles fedtet, med velgørende monoï fra Tahiti. Spray på kroppen for at genfugte og give huden en flot udstråling, eller i håret for glans og dejlig velduft.

yves rocher tørolie olie

Yves-Rocher tørolie, 119 kr., www.yves-rocher.dk

Fugt til læber

Læberne er oftest meget udsat om vinteren. Så husk balm før gloss – gloss udtører bare ekstra. Moisturizing Lip Balm fra Birkenstock er delikat pleje til den følsomme læbehud. Ud over korkeg-ekstrakt anvendes værdifulde planteolier og beroligende calendula-ekstrakt, som hydrerer, beskytter mod udtørring og giver læberne ny smidighed.

Birkenstock læbepomade

Birkenstock læbepomade, 119,95 kr., www.helsam.dk

Serum til ansigt

Serum kan virke som noget, man kan springe over, når man nu har fået en fin hud og giver den en god creme. Men husk der er en grund til, at serum er så stort – for serum kan noget. Den kan nemlig give ekstra boost og få din creme til at virke endnu bedre. Du skal tænke det lidt som et makkerpar – serum og creme (og også gerne øjencreme).

Seraer er også dyre – men husk de også holder længe og ofte er med til, at du bruger mindre dagcreme.

Denne fra Murad er virkelig lækker. Murad Intensive Age-Diffusing Serum indeholder en patenteret formel som øjeblikkeligt øger hudens fasthed. Ved vedvarende brug opnås en blød hud med en flot glød. Produktet er skabt med de effektive nøgleingredienser: Jerikos rose-protein hjælper med at bekæmpe aldersrelateret dehydrering og giver en ungdommelig glød. Sojabønnesteroler og ekstrakt af vild yams er med til at forbedre elasticiteten og tilføre huden masser af fugt. Palmitoyl Tripeptide-37, foryngende peptid, der udvisker synlige ældningstegn. Sidste er jo også en bonus.

murad serum

Murad serum, 700 kr., magasin.dk

Dagcreme til ansigt

Om vinteren på din dagcreme godt give lidt ekstra fugt. Tyske Annemarie Börlinds produkter er meget aktive og lækre og denne er god til hud fra 20 år af. Vitalizing Day Cream indeholder stamceller fra Schwalrzwaldrosen, som beskytter kollagenet i huden. derudover tilføres huden samtidigt fugt. Den er god til både normal og tør hud.

annemarie börlind dagcreme

Annemarie Börlind, 249 kr., helsebixen.dk

Maske til ansigt

Til ansigtet findes der så mange masker, du kan bruge. Bare forkæl dit ansigt engang imellem med en maske. Giv gerne ansigtet en ekstra maske og forkæl dig selv – gerne en gang om ugen. Jeg er ret vild med Sephoras og ohK!’s masker.

Denne maske fra Sephora er frisk og dufter skønt og er med litchifrugter. Den giver masser af fugt og fin hud, og trænger din hud vil sheet være tørt efter omkring 20 minutter.

sephora maske

Sephora maske, 49,95 kr., sephora.dk

Klar-parat-forår

Vil du have lidt farve

Self tanning produkterne er så gode idag, så der er rig mulighed for at snyde og få pæn glød, der vel og mærke hverken lugter eller giver et orange skær (nej tak).

Til ansigt

Den her synes jeg virkelig er genial og et af de self tanning produkter, jeg kan finde ud af at bruge. St.Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Face Mist er en revitaliserende mist, der på samme tid fastlåser selvbruner-ingredienserne på huden og hjælper med at beskytte mod skader fra det omgivende miljø.

Formuleringen indeholder let, tropisk Hhibiscusblomsterekstrakt, som hjælper med at beskytte huden mod frie radikaler og opfriskende Grøn mandarinvand. Den indeholder også Hyaluronsyre og PentavitinTM for at give huden langvarig fugt og en ungdommelig glød. Den klare vandformulering farver ikke, og mikrospraymundstykket skaber en behagelig findelt mist. Den kan også bruges som en primer til at opfriske makeup i løbet af dagen eller til at opretholde din solkyssede hudtone. I løbet af 4-8 timer udvikler gløden sig til en naturlig gylden tone, som holder i dagevis. Smart. Brug den med måde.

St. Tropez til ansigt, 269,95 kr., www.matas.dk

Til krop

Gradual Tan In Shower Golden Glow Medium er en banebrydende og unik selvbruner-lotion formuleret til at give en dybde solbrun glød, når du bruger den i brusebadet. Den unikke formel virker på ren, våd hud, på bare tre minutter. Efter badet begynder de aktive ingredienser at virke. Farven udvikles gradvis ved regelmæssig anvendelse. Brug 4-5 dage ad gangen for de bedste resultater.

Den patentanmeldte formel indeholder også mandelolie som hjælper med at bevare farven længere, og til at holde huden fugtet i op til 24 timer. Den er specielt udviklet til at skumme og være let at anvende jævnt på våd hud og producere et resultat uden striber og ujævnheder.

ST. TROPEZ Gradual Tan In Shower Golden Glow (Foto: Matas)

St. Tropez shower, 229,95 kr., www.matas.dk

Skal kroppen have glød 

Body Shops blødgørende Hemp Shower Oil hjælper med at beskytte og fugte ekstra tør hud, straks efter du træder ud af badet. Den lækre badeolie forvandler sig til et blødt skum, som nænsomt renser huden uden at udtørre for at afhjælpe meget tør hud og beskytte hudens naturlige fugtbarriere. Den er god til ekstra tør hud, er dermatologisk testet og tilfører fugt og beskytter hudens naturlige fugtbarriere. Og så giver den en flot glød og blød hud.

hemp-hydrating-protecting-shower-oil olie body shop

Hemp shower oil, 85 kr., bodyshop.com/dk

Vil du have ekstra blød hud

I ansigtet

Kiehl´s Daily Reviving Concentrate er en dagsolie, som revitaliserer huden og reducerer de træthedstegn som opstår i løbet af dagen. Den styrker og beskytter hudens barriere og giver et sundt, glat og frisk udseende til huden hele dagen. Formlen indeholder et mix af essentielle og botaniske olier som er af 100% naturlig oprindelse og nøgleingredienserne er olier fra ingefærrod som er rig på antioxidanter, Tamanu og solsikkefrø.

Anvendelse: Masser et par dråber ind i huden – undgår øjenområderne.

Kom gerne din almindelige serum og dagcreme over.

Kiehl's Daily Reviving Concentrate - Hudpleje (Foto: Boozt)

Kiehls olie, 190 kr., boozt.com

På kroppen

Matas Fugtigheds Bodycreme er en dejlig, let creme, der er velegnet til hele kroppen. Den er rig ogvelduftende og trænger hurtigt ind i huden uden at efterlade den fedtet. Indholdet af glycerin beskytter huden og tilfører den rigeligt med fugt samt modvirker udtørring.

MATAS STRIBER Fugtigheds Bodycreme (Foto: Matas)

Matas body creme, 49,95 kr., matas.dk

Og også lidt godt til håret

hår pige ansigt kvinde (Foto: Unsplash)
Pas også ekstra godt på håret om vinteren. (Foto: Unsplash)

Det stakkels hår er også på overarbejde om vinteren. Her kan du dog lidt nemmere og hurtigere få bugt med elektriciteten eller tørheden. Der findes en del shampooer og conditioner, som netop går ind og modvirker statisk elektricitet.

En god og nærende shampoo og conditioner

Jeg har altid været vild med ogx produkter. Og denne serie med dejlig fed arganoile og silkeproteiner er perfekt til  dit vinterhår. Den bidrager til at levere enestående genfugtning med en fyldigere og mere cremet formel. Den er god til tørt hår men modvirker også statisk elektricitet. Ved brug vil håret få sit fine silkebløde feel tilbage.

ogx shampoo conditioner hår

ogx shampoo og conditioner, 99 kr. pr. styk. ellos.dk

Men en hårkur eller maske en gang om ugen – ikke mere så det begynder at klaske – er også en rigtig god ide. I ovenstående serie er der også en fed maske. Og brug gerne en hårmaske en ekstra gang her om vinteren, når du synes håret trænger.

En god hårmaske

Denne hårkur er perfekt netop nu til det tørre og lidt genstridige hår. Kuren virker blødgørende og tilfører ekstra fugt og styrke til håret. Og så giver den ekstra næring og energi. Den virker også anti-statisk og modvirker statisk elektricitet. Den indeholder nemlig Arganolie som modvirker krus og statisk elektricitet. Samtidig tilfører den en smuk glans og virker styrkende på hårets struktur. Indeholder ingen Parabener eller Sulfater.

Anvendelse:

Fordel kuren i nyvasket fugtigt hår, lad virke i 3-5 minutter, og skyl ud. For ekstra intens pleje, fordeles kuren i nyvasket håndklædetørt hår, med en virketid på 5-10 minutter.

maria nila hårmaske

Maria Nila maske, 239 kr., www.beautycos.dk

Leave-in produkt

John Masters Organic er super lækkert mærke – også deres dufte (her med lækre citrus og neroli). Dette er en let og mild balsam, der udglatter og plejer uden at tynge håret. Proteiner og vitaminer genopretter styrke og glans. Den indeholder 18 økologiske ingredienser. Brug den som leave-in conditioner når dit hår er ekstra tørt.

john masters leave in

John Masters leave-in conditioner, 234,95 kr., matas.dk

Læs også:

Marrakech – kontrasternes by

marrakech rejse farver afrika rejseguide (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·