
Vegataropskrift: Kartoffeltortilla med ærter og spinat
Bogen ‘Little Green Kitchen’ er netop kommet, og her får du opskriften på kartoffeltortilla med ærter og spinat, som du selv kan lave
Vegetarmad kan være fantastisk at spise, hvis man ellers har fantasien til at sætte de rigtige ting og ingredienser sammen. Her har vi fået hjælp af David Frenkiel og Luise Vindahl, der står bag den lækre bog, der både er god for familier med små børn, men også for alle, der bare vil lave lækker vegetarmad og som mangler inspiration. Her får du opskrift på de lækreste kartoffeltortilla med ærter og spinat.
Giver 8 stykker / Aktiv tilberedning: 25 minutter / Start til slut: 40 minutter
Det skal du bruge
3 spise smør, olivenolie eller kokosolie
1 løg, pillet og hakket fint
350 gram kartofler, skrubbet eller skrællet og revet groft
2 håndfulde (50 gram) frisk spinat, stænglerne fjernet, hakket groft
150 gram frosne ærter
8 æg havsalt og friskkværnet sort peber
Andre ting til madkassen rugbrød eller skiver af glutenfrit brød med chokolade- eller anden smørepålæg, frugt- og grøntsagssalat eller stave og stykker (hakkede tomater, gulerødder, selleri, jordbær og blåbær).

Kolde tortilla-trekanter serveret ved disken i hver eneste tapasbar i Barcelona er vores børns yndlingsfingermad, når vi er der. Vores udgave er lidt forenklet, fordi vi river kartoflerne i stedet for at dybstege dem, så tilberedningstiden halveres. Vi kommer også spinat og ærter i for at få nogle flere grøntsager med. Men helt som den traditionelle udgave smager vores tortillatrekanter skønt kolde, kan spises med fingrene og er ideelle i en madkasse med lidt salat til.
Sådan gør du
Varm ovnen op til 250° grill.
Smelt en spiseskefuld smør på en stor pande med låg (helst støbejern), der kan tåle at komme i ovnen.
Sauter løget ved middel-lav varme i 5 minutter, eller til det begynder at blive blødt.
Kom kartoflerne på panden sammen med endnu en spiseskefuld smør og sauter i yderligere 5 minutter.
Kom derefter spinat og ærter på panden, tilsæt salt og peber og sauter i yderligere 5 minutter, eller til løget er mørt.

Slå, mens grøntsagerne steger, æggene ud i en stor skål, tilsæt salt og peber og pisk det sammen.
Når grøntsagerne er møre, tages panden af varmen.
Hæld grøntsagerne ned i skålen med æggene og fold det forsigtigt sammen.
Tør panden af, sæt den tilbage på varmen og smelt resten af smørret.
Hæld tortillablandingen ud på panden, læg låg på og lad den stege i nogle få minutter.
Tag låget af, sæt panden ind i ovnen og grill tortillaen i 7 minutter, eller til den er gylden og fast.

Tag den færdige tortilla ud af ovnen og sæt den til side, så den kan køle helt af.
Skær den kolde tortilla i otte stykker, pak dem ind i madpapir eller genanvendelig madindpakning og læg dem i en madkasse sammen med de andre ting.
En hjælpende hånd fra børn: Det kan være kedeligt at rive kartofler, men de fleste børn synes, det er sjovt. Giv barnet en tyk vante på, så I undgår, at barnet skærer sig, og så det hele bare bliver lidt mere sjovt og skørt.
Bogen ser således ud:
Læs også: