Læs også:

Close

Nourish Bowl – en lækker måde at undgå madspild på

Mad  | 

Har du grøntsager til overs? Undgå madspild, og tryl dine rester om til en lækker Nourish Bowl på bare 10 minutter

I har måske lagt mærke til, at jeg elsker alt, der kan spises ud af en skål. Det gælder både grød, mexi-bowls, buddha-bowls, min yndlings Thai Curry og selvfølgelig denne nourish bowl.

Ja, denne ret er bestemt ingen undtagelse og i dette indlæg vil jeg dele min skønne nourish bowl opskrift med jer. Denne bowl indeholder ordet “nourish”, som oversættes til “ernæring” da den er smækfuldt med lækre, og sunde ingredienser. Dertil er den super nem, og kan tilberedes på under 10 minutter, såfremt at man har lavet nogle forberedelser i forvejen (så som at have kogt ris eller perlebyg). Jeg plejer ofte at lave nourish bowls, når jeg har en masse grøntsagsrester. På denne måde, kan du give de ellers kedelige grøntsager lidt liv igen, og samtidigt undgår du madspild. Som jeg skriver i mange af mine opskrifter, kan denne bowl sammensættes efter dine smagspræferencer. Du kan altså nemt erstatte eller tilføje ingredienser, afhængigt af hvad du synes er lækkert.

Jeg foreslår dog, at man laver en bund af “leafy greens” – altså en form for grønne blade og grove kulhydrater, men hvilke blade og kulhydrater du vælger, er helt op til dig selv. Jeg plejer at toppe min bowl med nødder eller frø, da det giver bowlen crunch, og gode fedtstoffer.

Amalie’s Nourish Bowl

Til basen:
– Spinat
– Perlebyg

Grøntsager:
– Agurk
– Avokado
– Cherrytomater
– Radiser
– Squash
– Rødbede
– Sød kartoffel

Protein:
– Falafel eller tun

Toppings:
– Tahini blandet med citron
– Græskarkerner og/eller mandler
– Koriander

Nourish bowl med sød kartoffel, tomater, falafel og spinat (Foto: Pexels)

Lidt facts om de vitaminer du får i denne bowl

Spinat – indeholder jern, vitamin k, vitamin a
Perlebyg – indeholder fiber og sænker kolesterol
Radiser – indeholder kalium, kolat, riboflavin
Squash – vitamin a, vitamin b6, magnesium
Rødbede – indeholder masser af antioxidanter og giver energi
Sød Kartoffel – har cancer-modvirkende egenskaber, forbedrer hjernefunktionen
Tun – indeholder omega 3
Tahini – indeholder sesamfrø, som er godt for knoglerne, og øger næringsabsorption af mad
Græskarkerner – rig på fiber, sunde fedtstoffer og antioxidanter

Grøntsager er sundt! (Foto: Pexels)

 

Læs også:

Vegansk bolognese af linser og svampe

· Mere fra samme kategori ·