Læs også:

Close

Vegansk bolognese af linser og svampe

Mad  | 

Kødfri mandag, onsdag eller søndag? Denne lækre veganske bolognese er helt perfekt til enten frokost eller aftensmad, og den tager kun 30 minutter at mestre

I denne opskrift får du mit bud på en vegansk bolognese, da vi skifter oksekødet ud med linser og svampe … Tja, det smager måske ikke helt som den klassiske bolognese du kender, men én ting kan jeg love dig for – denne fantastiske ret er yderst smagfuld og ikke mindst fyldt med massere af protein. Du kan både anvende den som bolognese til pasta, eller bruge den som fyld i din lasagne.

Siden 2016, har jeg skruet gevaldigt ned for mit kødforbrug. Selvom det har været svært at skulle vende sig til at kødet ikke længere var en central del af måltiderne, har jeg siden da brugt tid på at eksperimentere med nye råvarer. Jeg har især fået øjnene op for nye retter fra blandt andet Sydøst Asien og Mexico.

Jeg fik inspiration til denne specifikke ret da jeg i sommeren var i New York i en længere periode. Jeg spiste næsten dagligt på et sted, der hedder Le Botaniste, som er et sundt, billigt vegansk sted. Le Botaniske har de lækreste retter, hvor man kan få alt fra vietnamesiske salater til thai curry’s og mexicanske bowls. Læs mere om Le Botaniste her.

Vegansk bolognese kan nydes over pasta eller som fyld i lasagnen (Foto: Pexels)

Til denne veganske bolognese skal du bruge:

3 gulerødder (revne)
1 løg
2 fed hvidløg
10 champignoner
2 deciliter røde linser
1 dåse flåede tomater
1 pakke tomat pure
6-7 deciliter vand
1 (grøntsags) bouillonterning
1 spiseske eddike
1 spiseske citronsaft
1 spiseske oregano
1 spiseske paprika
1 spiseske chili
1 spiseske salt
Basilikum og parmesan til pynt (Undlad parmesan hvis du vil have en 100 procent vegansk ret)

Linser og bønner er en god kilde til vegetarisk protein. (Foto: Pexels)

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg og champignoner og steg i en gryde ved medium varme.
Tilføj gulerødder og steg i yderligere 5 minutter.
Opløs bouillonterningen i kogende vand.
Tilføj tomatpure, hakkede tomater, linser, den opløste bouillonterning i gryden.
Tilføj salt, peber og krydderier.
Dæk gryden til og lad den hvile i 25 minutter (tilsæt evt. mere vand hvis nødvendigt).
Server over ris, pasta eller bulgur.
Pynt med basilikum og parmesan.

(Foto: Pexels)

 

Læs også:

Linsesuppe med nøddedrys

· Mere fra samme kategori ·