Læs også:

Close
Odense Håndbold går ind i kampen for at bryde tavsheden om menstruation

NEWS: Odense Håndbold går ind i kampen for at bryde tavsheden om menstruation

Nyheder  | 

Odense Håndbold går ind i kampen for at bryde tavsheden om menstruation · Fem personer anholdt for drab nytårsnat · Ole Stephensen er død · Autisme i job via kommunalt-privat samarbejde · Hver tredje dansker har efterladt bilen i tomgang · Tidligere tv-vært i retten for hæleri · Dagens billede: New York Fashion Week er startet

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Odense Håndbold går ind i kampen for at bryde tavsheden om menstruation

Indenfor kvindehåndbold er der stort fokus på, hvordan kost, søvn, mental sundhed, opvarmning, og medicin kan påvirke spillernes træning og præstationer. Men når det handler om menstruationscyklus, hormoner og træning, er der typisk larmende tavshed i træningslokalerne.

Odense Håndbold vil bruge 2019 til aktivt at sætte fokus på menstruationstabuet i samarbejde med hygiejnefirmaet Libresse, som har stor erfaring på feltet fra lignende tiltag i Sverige, Norge og Finland. Libresse kommer til at bistå Odense Håndbold med konkret viden, værktøjer og uddannelse af klubbens trænere og spillere i løbet af året.

– Som klub er vi bevidste om, at mange piger følger vores spillere og lader sig inspirere af, hvad de gør og siger. Vi vil derfor gerne være med til at vise, at vi tør bryde tavsheden om menstruation og håber, det kan hjælpe flere unge til at få et naturligt forhold til menstruation. Vi håber også, at vi med projektet her kan inspirere andre idrætsklubber til at gå med ind i kampen, forklarer cheftræner i Odense Håndbold Jan Pytlick. Det skriver Odense Håndbold i en pressemeddelelse.

Odense Håndbold går ind i kampen for at bryde tavsheden om menstruation
Odense Håndbold går ind i kampen for at bryde tavsheden om menstruation. (Foto: PR)

Læs også: Menstruationsblod: Rustent, brunt, tyndt, klumpet … Det betyder farve og konsistens

Fem personer anholdt for drab nytårsnat

Politiet har anholdt fem mænd for knivdrabet på en ung mand nytårsnat. Dog er en af de fem personer efterfølgende blevet løsladt.

Mændene er i alderen 18 til 28 år, en af dem er dansk statsborger hvoraf de tre af dem er tyrkiske statsborgere. De vil alle fire blive fremstillet i grundlovsforhør senere i dag.

Knivstikkeriet fandt sted omkring Gothersgade og Borgergade, og politiet fik anmeldelsen om hændelsen klokken 04.12 nytårsnat. Det skriver TV 2.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Fem personer anholdt for drab nytårsnat. (Foto: Pexels)

Læs også: Tre mænd anholdt efter drab på 58-årig kvinde

Ole Stephensen er død

Onsdag aften døde journalist Ole Stephensen pludseligt i sit hjem i Gentofte. Han blev 63 år, og han efterlader sig hustru og to døtre på 19 og 21 år.

Omkring klokken 18.30 mistede han bevidstheden, og selvom han fik hurtig hjælp fra redningsfolk og læger, så lykkedes det ikke at genopleve ham.

Ole Stephensen har gennem flere år arbejdet som vært på forskellige tv-programmer. Desuden har han også medvirket i flere film – blandt andet i Walter og Carlo’-filmene med Jarl Friis-Mikkelsen. Det skriver TV 2.

Læs også: Microsoft-grundlægger er død af kræft

Autisme i job via kommunalt-privat samarbejde

Unge med en autismediagnose har lange udsigter til at få et rigtigt job, men KLAR TIL START-forløbet knækker koden ved at matche borgere, kommuner og virksomheder. Nu kommer nummer 100 i job.

For godt et år siden valgte Københavns Kommune at investere i 25-årige Morten Frølund Jess, der har en autismediagnose. Det betyder, at Morten i dag kan blive fastansat i et 20-timers fleksjob hos fakta i Brøndby. Morten tjener nu sine egne penge og får en indholdsrig og struktureret hverdag, fakta får en dygtig medarbejder, og det offentlige sparer udgifter til forsørgelse.

– Jeg har været igennem en del praktikforløb, hvor man bare kommer ind og ud igen, så det var rigtig rart, at kommunen sagde ja til KLAR TIL START, så jeg kunne få fast job og tjene mine egne penge. Jeg er glad for jobbet og kan især godt lide at sidde ved kassen, siger Morten Frølund Jess, der indtil for nylig var KLAR TIL START-kursist og nu er nyansat i fakta.

– Det kan være udfordrende for mennesker med handicap at få et arbejde. Men Mortens historie viser, at det godt kan lade sig gøre med en målrettet og effektiv indsats. Det synes jeg er glædeligt, for vi vil rigtig gerne have flere mennesker med handicap i job, så de kan udnytte deres ressourcer og blive en del af arbejdsfællesskabet, siger Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Det skriver First Link Kommunikation i en pressemeddelelse.

Autisme i job via kommunalt-privat samarbejde
Autisme i job via kommunalt-privat samarbejde. (Foto: PR)

Læs også: Kommunen hjælper unge med at stå op, købe ind og gøre rent

Hver tredje dansker har efterladt bilen i tomgang

Vinteren er over os, og det betyder, at mange efterlader bilen tændt, alt imens de ordner de sidste ting i hjemmet eller lige holder varmen. Men selvom det kan være fristende at varme bilen op, inden turen går ud i trafikken, dækker forsikringen ikke, hvis bilen bliver stjålet med nøglerne i tændingen.

Og det er et reelt problem, at hver tredje efterlader bilen i tomgang, fortæller Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

– Samlet set bliver der stjålet 20.000 biler i Danmark hvert år, og det er fuldstændig uforståeligt, at så mange tager chancen ved at efterlade bilen i tomgang. Vi ser flere af denne type biltyverier hvert år, og det er især om vinteren, at de finder sted. For biltyven kan det ikke blive lettere, men det kan desværre få den konsekvens, at forsikringen ikke dækker, hvis bilen bliver stjålet med nøglerne i foran eksempelvis ens hjem eller på tankstationen, siger Henrik Sagild. Det skriver Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

Hver tredje dansker har efterladt bilen i tomgang, bil, vinter, frost
Hver tredje dansker har efterladt bilen i tomgang. (Foto: PR)

Læs også: Forsikringssvindel bliver oftere opdaget

Tidligere tv-vært i retten for hæleri

I går begyndte retssagen mod Maria Hirse, som blandt andet er kendt fra tv-programmet ‘Lykkehjulet’. Maria Hirse er tiltalt for hæleri, tyveri og våbenbesiddelse.

Tilbage i 2017 ransagede politiet et sommerhus i Nordsjælland, som Maria Hirse og en 46-årige mand boede i. Her fandt politiet en masse genstande, som ifølge politiet skulle være stjålet fra et sommerhus i nærheden.

47-årige Maria Hirse har gennem hele sagen nægtet sig skyldig i alle anklager. Det skriver Ekstra Bladet.

Dommer, dømt, hammer, sigtet, lov, politi, retten
Tidligere tv-vært i retten for hæleri. (Foto: Pexels)

Læs også: Året der gik 2018: Tilbageblik på nogen af de største danske begivenheder

Dagens billede: New York Fashion Week er startet

Læs også: Selina Juul i New York: Danmarks kamp mod madspild høster international anerkendelse

· Mere fra samme kategori ·