Læs også:

Close
plastik, service, plastikservice, bestik, tallerkner, kopper, miljø, plastik

NEWS: Flere butikskæder fjerner alt plastikservice

Nyheder  | 

Flere butikskæder fjerner alt plastikservice · Otte personer omkommet i togulykken på Storebæltsbroen · Ukendte gerningsmænd spuler kvindehjem i smadder · Forsikringssvindel bliver oftere opdaget · Dagens billede: Kim Kardashian og Kanye West venter sig barn nummer fire

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere butikskæder fjerner alt plastikservice

Lige inden jul fjernede Irma alt plastikservice fra deres sortiment. Kæden er altså den første danske kæde, som erstatter engangsservice af plastik med varer, der er produceret af bæredygtige materialer.

Men fra den 1. januar var det heller ikke længere muligt at købe plastikservice hos Føtex. I stedet finder man blandt andet tallerkener, bestik og sugerør fremstillet af hvedestrå, bambus, sukkerrør, træ og papir. Dermed sparer Føtex sammen med kunderne mere end 87 tons plastik om året. Bilka og Netto følger, og det betyder en besparelse på i alt over 300 tons plastik om året. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

plastik, service, plastikservice, bestik, tallerkner, kopper, miljø, plastik
Flere butikskæder fjerner alt plastikservice. (Foto: PR)

Læs også: Ny 6-pack sparer miljøet for 1.200 tons plastik om året

Otte personer omkommet i togulykken på Storebæltsbroen

Efter togulykken med et lyntog på Storebæltsbroen i går meldes otte personer nu omkommet. Der er tale om fem kvinder og tre mænd. Der var i alt 131 passagerer ombord på toget.

Lyntoget afgik klokken 05.19 i går fra Aarhus H og blev ramt af en lastvognstrailer fra Carlsberg, der stod på et godstog, da lyntoget befandt sig på lavbroen over Storebælt.

Banedanmark kalder det den værste togulykke i 30 år. Det skriver TV 2.

Storebæltsbroen
Otte personer omkommet i togulykken på Storebæltsbroen. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Mindst to dræbt i tysk togulykke

Ukendte gerningsmænd spuler kvindehjem i smadder

Den 1. januar mødte der medarbejderne på Reden i Aarhus en strøm af vand, da de skulle starte dagen. Være- og rådgivningscenteret for kvinder var sat under vand fra det lukkede den 31. december, til medarbejderne kom på arbejde igen dagen efter. Det skriver TV 2.

Ukendte gerningsmænd havde ved hjælp af haveslanger oversvømmet værestedet. I køkkenet var gulvet fyldt med alt fra køkkenruller, fade, brød til viskestykker, og alt soppede rundt i en grød af vand og smadret porcelæn.

– Vi er rystede over den voldsomhed, som hærværket er udøvet med, men vi elsker vores meningsfulde arbejde og glæder os til at komme i gang igen, skriver Reden Aarhus på Facebook.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2070512526573997&id=1533786353579953

Læs også: Krisecentre må afvise tusindvis af voldsramte kvinder

Forsikringssvindel bliver oftere opdaget

Der svindles for meget store beløb i Danmark. I 2017 blev der afsløret forsikringssvindel for 208 millioner kroner på tingskadeområdet og for 386 millioner kroner i forbindelse med personskader. I forhold til året før er der tale om en stigning på 12 procent. Det skriver Forsikring & Pension i en pressemeddelelse.

– Det er positivt, at vores medlemmer afslører flere forsikringssvindlere. Men der er lang vej endnu. Vi ser kun toppen af isbjerget. Internationale undersøgelser peger på, at op mod 10 procent af alle erstatningsudbetalinger går til svindel. Og så taler vi altså om 4,3 milliarder kroner årligt for skadesforsikringerne i Danmark, siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen fra Forsikring & Pension.

– Hvis forsikringssvindel ikke bliver opdaget, så tvinges de ærlige kunder til at betale for de personer, der snyder. Det er helt klart ikke i orden, og derfor har vi en pligt til at sikre os, at der ikke udbetales erstatninger til svindlere, siger Hans Reymann-Carlsen.

Arbejde, arbejdsløs, aftale, folketinget, møde, job, jobsøgende, kontanthjælp, dagpenge
Forsikringssvindel bliver oftere opdaget. (Foto: Pexels)

Læs også: Ferie: Har du styr på det blå sygesikringskort?

Dagens billede: Kim Kardashian og Kanye West venter sig barn nummer fire

Kim Kardashian og Kanye West venter nu barn nummer fire ved hjælp af en rugemor.

https://www.instagram.com/p/BsIyYZKgtuv/

Læs også: Babyboom, velgørenhed og familiedrama: Ny sæson af Keeping Up With The Kardashians

· Mere fra samme kategori ·