Læs også:

Close
Microsoft

NEWS: Microsoft-grundlægger er død af kræft

Nyheder  | 

Microsoft-grundlægger er død af kræft · A-kasser i eksklusive sponsoraftaler med studerende · Afslagene vokser på lejligheder i København · Vagtcentralen får mange henvendelser om sæler i efterårsferien · Dagens billede: Prins Harry og Meghan skal være forældre

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Microsoft-grundlægger er død af kræft

Paul Allen, der grundlagde Microsoft sammen med Bill Gates, døde mandag af kræft i en alder af blot 65 år. Det skriver Ritzau.

Paul og Bill droppede begge ud af universitetet for at jagte deres fælles computerdrøm, hvilket resulterede i, at de i 1975 grundlagde it-firmaet Microsoft, hvilket endte med, at gøre dem begge til milliardærer. I starten af 80’erne forlod Paul Microsoft og stiftede i stedet Vulcan Inc.

Paul Allen har igennem årene doneret flere milliarder kroner til velgørenheder. I følge Forbes efterlader han sig en formue på 20,3 milliarder dollars. Det svarer til cirka 130 milliarder kroner.

Microsoft
Microsoft-grundlægger er død af kræft. (Foto: Pixabay)

Læs også: Otte mænd ejer det samme som verdens 3,6 millioner fattigste

A-kasser i eksklusive sponsoraftaler med studerende

Fagforeningernes og a-kassernes kamp om at få adgang til de studerende på landets højere læreanstalter betyder, at der ved studiestart pumpes titusindvis af sponsorkroner ud fra de faglige kasser til tutorer og rusvejledere på de enkelte studier. Det sker for at skabe synlighed om fagforeningernes og a-kassernes tilbud og for at få nye medlemmer blandt de studerende. Men i mange kontrakter medfølger der krav om, at sponsorerne får positiv omtale, eller at andre foreninger ikke må få adgang til de studerende. Det skriver Prosa i en pressemeddelelse.

Prosabladets afsløringer af eksklusivaftalerne har fået rektor ved Københavns Universitet, Henrik C. Wegener, til omgående sætte en stopper for den nuværende praksis, fordi universitetets samarbejde med fagforeningerne ”skal være båret af et hensyn til universitetets neutrale rolle i studerendes valg af fagforening”. Men på Syddansk Universitet (SDU) eksisterer der lignende problematiske aftaler mellem fagforeninger og a-kasser på den ene side og de studerende på den anden side, viser en aktindsigt, som Prosa har modtaget fra SDU.

eksamen, eksamensopgave, prodoktivitet, fokus
A-kasser i eksklusive sponsoraftaler med studerende. (Foto: Pexels)

Læs også: Studerende rammes af stress

Afslagene vokser på lejligheder i København

Nye tal fra Boligheds Markedsstatistik viser de seneste måneders udvikling på ejerlejlighedsmarkedet i Københavns Kommune. Her er priserne steget 25 kvartaler i træk, hvilket svarer til mere end seks års uafbrudte stigninger. Men udviklingen tyder på, at prisfesten snart bliver afløst af tømmermænd. Boligøkonom Hans Møllnitz Olsen fra køberplatformen Bolighed.dk vurderer, at priserne nu er toppet. Køberne kan forvente store afslag i de kommende måneder.

– Når man dykker lidt ned i de seneste tal, så viser det sig, at forskellen vokser mellem sælgernes og købernes forventninger. Og sælgerne må forberede sig på, at køberne fremover stiller større krav i prisforhandlingen, siger Hans Møllnitz Olsen.

Boligheds Markedsstatistik viser forskellen mellem den første udbudspris og den endelige salgspris. Statistikken viser, at det gennemsnitlige afslag i august 2018 var på 4 procent. Det er mere end en fordobling i forhold til året før, hvor afslaget i august 2017 kun var på 1,7 procent. Det skriver Bolighed.dk i en pressemeddelelse.

Afslagene vokser på lejligheder i København
Afslagene vokser på lejligheder i København. (Foto: Bolighed.dk)

Læs også: Jagten på studieboligen: Undgå at blive snydt!

Vagtcentralen får mange henvendelser om sæler i efterårsferien

Når skolerne lukker, så begynder telefonerne at gløde hos Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. Vagtcentralen modtager nemlig mange henvendelser fra bekymrede borgere, som spotter sæler i nød. Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelse 100 henvendelser i efterårsferien om sæler. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

– Vi kan helt tydeligt mærke på telefonerne, når folk får ferie. Så har folk tid til at gå en tur på stranden, hvor der lige nu er god sandsynlighed for at spotte sæler. De ligger midt i det hele, og det er et underligt syn for mange mennesker, som tror, at sælen må være i nød, siden den er endt dér. Det er dog altid vigtigt at holde afstand til sæler, da de er vilde dyr, der vil finde det truende, hvis et menneske nærmer sig, siger Camilla Jensen, der er leder af Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Men ofte er sælerne slet ikke i nød, forklarer Camilla Jensen:

– Sæler har også brug for hvile. Så kommer de op og lægger sig på stranden, på havnen eller på nogle sten for at hvile sig. Sæler kan ikke opholde sig i havet hele tiden, fortæller hun.

Sæl
Vagtcentralen får mange henvendelser om sæler i efterårsferien. (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

Læs også: 4 ud af 5 danskere: Slagtekyllinger skal have bedre vilkår

Dagens billede: Prins Harry og Meghan skal være forældre

I går blev det offentliggjort, at Prins Harry og Meghan skal være forældre til foråret.

https://www.instagram.com/p/Bo8nNJAA0bA/?taken-by=cnn

Læs også: Vores favoritøjeblikke fra det royale bryllup

· Mere fra samme kategori ·