
15 uundværlige rejseapps til en fantastisk ferie
Smartphonen er din bedste ven på ferien – og ikke bare til at snappe og dele billeder på Instagram. Her er de bedste rejseapps, der kan gøre din tur endnu bedre

Yelp sørger for femstjernede middage
Nu er det slut med at spise dårlig mad på personlighedsløse restauranter. Yelp er et slaraffenland af anbefalede (og frarådede) spisesteder, så du kan få et ordenligt måltid – for nogen af os er maden jo 50 procent af grunden til, at vi overhovedet tager på ferie …
Læs også: Fem partyapps, der kickstarter din fest
Yelp bruger din lokalitet til at se, hvad der ligger i nærheden, og du kan vælge specifikke køkkener, du foretrækker, ligesom appen også gør det muligt at indstille priskriterier. Den fungerer virkelig godt i Danmark også, men er endnu ikke tilgængelig i alle lande. Vi krydser fingre for, at Yelp virker på din destination, for den er altså en kæmpe hjælp til at opdage restauranter.

Tripadvisor – en klassisk rejsemakker
Allerede inden din tur er Tripadvisor et hit. Her får du oplistet alle seværdigheder efter andre rejsendes anmeldelser og kan gemme dem, du finder interessante. Appen vil også foreslå dig ting, når den kan se, at du for eksempel er ved at planlægge en tur til Budapest.
Under ferien vil Tripadvisor fortælle dig, hvis du for eksempel er i nærheden af en lækker restaurant, eller der er en fed bar lige om hjørnet. Så smart!
Læs også: Hold øje med dine modermærker med denne app
Lonely Planets guide”bøger”
Guides by Lonely Planet er en app, hvor du kan hente rejseguides til 55 forskellige byer. Lidt a la Politikens rejsebøger, men i en smart appform, hvor du får automatiske forslag og – ligesom med Tripadvisor – får notifikationer, når der er noget spændende inden for rækkevidde.
Den største forskel er dog, at der er kælet meget mere for detaljerne. Det er ikke brugerne, men “professionelle”, der guider dig, og billederne er helt fantastisk flotte.

Google Maps – din rejseplan på ferien
Google Maps er meget mere end bare et kort (som jo også er ret fedt at have med, når du snuser rundt et fremmed sted). Rejseplanen virker som bekendt kun i Danmark, men Google Maps kan nøjagtigt det samme, så du hurtigt får overblik over bus, tog og metro og kan færdes næsten som en lokal uden at skulle diskutere med eller kaste penge efter dyre taxachauffører.
Læs også: Ny app lader dig købe den mad, restauranter vil smide ud
Flush, når du skal (så skal du)
Flush bruger mobilens gps til at finde det nærmeste lokum, og det er altså en feature, man kan værdsætte både i ind- og udland!
Få det økonomiske overblik med WeShare
I WeShare laver du en gruppe med dem, du rejser med. Hver gang, nogen lægger ud, skriver vedkommende beløbet ind i appen. Når ferien er slut, regner WeShare ud, præcis hvor meget I hver skylder hinanden. Det er rent ud sagt genialt.

Det norske vejr – i hele verden
At vælge vejrapp er som at vælge religion, og jeg har shoppet lidt rundt. Den, der altid laver de mest sandfærdige forudsigelser, er ifølge mine erfaringer Yr.no. “Yr” betyder “vejr” på norsk, men appen kan selvfølgelig vise dig vejrudsigten over hele kloden, og det er ret praktisk, når man skal ud en hel dag og ikke ved, om man skal tage en paraply med, eller om frisuren skal kunne bære et regnslag.
Send postkort med dine egne fotos
Du kan uploade dine egne billeder direkte fra kamerullen på mobilen til Touchnote og sende familien et postkort, du selv har designet.

Offline kort
Du kan lige så godt downloade Maps.me med det samme. Her kan du hente offline bykort ned, inden du tager af sted, så du ikke skal bruge mobildata på ferien, når du pludselig er faret vild. Det kan jo være, du rent faktisk ikke får brug for det (yeah right), men better safe than sorry.
Læs også: Drømmejobbet? Flyselskab vil betale dig for at rejse og Snappe
En personlig tourguide i øret
HearPlanet er et univers af indtalte cityguides, så du kan få information om de steder, du står foran – uden at hyre en guide eller skulle være en del af en gruppe. Du bestemmer selv, hvad du vil se og høre noget om. Det er bare at fatte høretelefonerne og komme i gang.
Din ven fra lufthavnen
Du kan sagtens rejse uden, men der er altså noget lækkert over at have tastet rejseoplysningerne ind i CPH Airport. Lufthavnens app holder nemlig styr på det hele for dig. Du kan holde øje med aflysninger og forsinkelser, og du kan sætte alarmer til og få notifikationer, så du hele tiden er opdateret på din flyafgang.

Valutaomregner
Hvis din hjerne også skal holde ferie sammen med resten af dig, så er det en god ide at bruge en app, der kan omregne de udenlandske priser til danske kroner. XE kan netop det, og den virker også offline.
Solcremesreminderen
Rejser du ned i solen? Selv om det er fristende at give den en ordentlig skalle med solbadningen, så du kan være rigtig brun, når du kommer hjem, så vil vi jo gerne undgå at skade huden. Tast din solcremes faktor ind i appen Sunscreen, og så får du en notifikation, når det er tid til at smøre dig ind igen.
Aldrig. Mere. Rød. Hud.
Læs også: Er du en dovenkrop? Så har du brug for denne app
Tal på befolkningens modersmål
-ish. Duolingo giver dig i hvert fald værktøjerne til at lære forskellige sætninger på det sprog, du har valgt. Appen fungerer lidt som et spil, og det er ret sjovt at lære nye ord og løse grammatiske opgaver. For det fylde udbytte er det dog en rigtig god ide, hvis du begynder, inden du rent faktisk står på din feriedestination.

Google Translate
Det kommer næppe bag på dig, at Google har begået noget helt genialt (her ignorerer vi lige Google+, ikke?). Google Translate findes nemlig også som app, og den allersmarteste feature, som jeg er ovenud begejstret for, er, at du kan holde din telefon op foran en tekst, som om du skulle tage et billede, og så oversættes teksten på skærmen foran dig, som var du på ferie i Harry Potters univers!
Læs også: Nu kan du finde spermdonor gennem en app
Læs også: Rejseguide: Warszawa – østen møder vesten
Læs også: Den ultimative spilleliste til flyturen