Læs også:

Close
En engelsk fertilitetsklinik har lavet en app, hvor kvinder kan købe donorsæd. (Foto: Polfoto)

MY DAILY NEWS: Nu kan du købe babyer gennem en app og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Køb en baby gennem en app

London Sperm Bank har lanceret en app, hvor kvinder kan finde deres foretrukne sæddonor for det ønskebarn, de drømmer om. Det skriver Berlingske.

På appen, der er døbt “bestil en far”, kan kvinderne få en række fakta om mulige sæddonorers etnicitet, øjenfarve, hudfarve, højde og vægt. De kan også læse om beskæftigelse, uddannelse og religion, og læse om sæddonorernes personlighed.

For en pris på omkring 8.500 kroner får man donorens sæd leveret til den ønskede fertilitetsklinik.

En engelsk fertilitetsklinik har lavet en app, hvor kvinder kan købe donorsæd. (Foto: Polfoto)
En engelsk fertilitetsklinik har lavet en app, hvor kvinder kan købe donorsæd. (Foto: Polfoto)

Kritik: Donores Organer går til spilde i fire ud af fem regioner

Næsten alle Danmarks regioner følger ikke Sundhedsstyrelsens anbefalinger for håndtering af organer, der skal doneres. Det betyder, at mange organer, der ellers kunne reddet liv, går til spilde, og at patienterne, hvis liv kunne have været reddet, dør, mens de er på venteliste. Det skriver DR.

Kun Region Syddanmark følger Sundhedsstyrelsens et år gamle anbefalinger om, hvordan organerne fra donorer skal håndteres for at kunne gives videre til patienter, der for eksempel har brug for en nyre eller et sæt lunger.

Omkring 400 danskere står lige nu på venteliste til nye organer.

Kritik: Organer går til spilde i fire ud af fem regioner. (Foto: Polfoto) Mau_Set, Mann, Arzt, Beruf, Heilberuf, Mediziner, Herzchirurg, Spezialist, OP-Kleidung, Handschuhe, OP, Transplantation, Herztransplantation, Organtransplantation, Organ, Spenderorgan, Spenderherz, Organspende, Gesundheit, Krankheit, Medizin,
Kritik: Organer går til spilde i fire ud af fem regioner. (Foto: Polfoto)

Studerende trætte af at gå til eksamen i weekender

Pladsmangel tvinger flere tusinde studerende på Københavns Universitet (KU) til at gå til skriftlig eksamen om aftenen, eller i weekenden. Det skriver Berlingske.

– Man kan risikere at være oppe til eksamen til efter klokken 22 en hverdagsaften og til efter klokken 20 i weekenden. Det er ikke okay, siger 25-årige Morten Jørgensen, medicinstuderende og formand for det studenterpolitiske MedicinerRådet på SUND.

Studerende fra samfundsvidenskab, jura og det sundhedsvidenskabelige fakultet, går nemlig til skriftlig eksamen i de lokaler på Frederiksberg, som de medicinstuderende også skal til eksamen i, og der er langt fra pladser nok til at eksaminere alle de studerende i dagtimerne på hverdage.

Det betyder, at især medicinstuderende skal til eksamen i weekenden.

Studerende trætte af at gå til eksamen om i weekender. (Foto: Polfoto).
Studerende trætte af at gå til eksamen om i weekender. (Foto: Polfoto).

· Mere fra samme kategori ·