Læs også:

Close

Ny app lader dig købe den mad, restauranter vil smide ud

Mad, Nyheder  | 

Hver dag smider restauranter den mad ud, som ikke bliver solgt. Men den slags madspild bliver nu forhindret af en ny, dansk app, der lader dig købe maden til spotpris

Hvis du hverken gider, har råd eller tid til at lave mad – eller du gerne vil forhindre madspild – vil du elske den nye, danskudviklede app Too Good to Go. Den fortæller dig, hvilke restauranter i dit nærområde, der sælger overskudsmad til en brøkdel af prisen.

Det eneste, du skal gøre, er at installere Too Good to Go og logge ind med din Facebook-profil. Derefter får du en liste over cafeer, bagere og spisesteder i nærheden af dig, som sælger overskudsmad til en brøkdel af den normale pris. Derefter indtaster du dine kreditkortoplysninger, og så er du klar til at købe.

Det skriver foodculture.dk.

De testede konceptet hos en kinesisk restaurant på Nørrebro i København. Maden kostede 30 kroner og kunne hentes efter lukketid klokken 21. Maden var kold, og wasabien manglede til sushirullerne, men var – som appens navn antyder – for god til at smide ud.

Forhindrer madspild i restauranter & supermarkeder

Interessen for Too Good to Go er vokset siden dens lancering i januar i år. Buffetrestauranterne var de første, der så en ide i appen. Siden er brands som Emmerys og Reinh Van Hauen kommet til, flere restauranter viser interesse, og supermarkeder som Rema1000 og Føtex rører også på sig, fortæller direktør Stian Olesen. 

150.000 har indtil videre downloadet appen i Danmark og Norge. 135.000 af dem har mindst købt én ting, og lige nu er der omkring 1.000 ordrer om dagen. Alligevel er der langt mellem restauranterne.

Too Good to Go er en app, hvor du kan finde restauranter, cafeer og butikker i dit nærområde, der gerne vil sælge overskudsmad til en brøkdel af prisen.

Appen er baseret på tre højaktuelle trends

1: Trenden om bekæmpelse af madspild, en sag de fleste gerne vil støtte.

2: Software eats all-virksomheder, der baserer produktet på smartphones og internet, kan hurtigt sætte dagsordenen. Uber og Airbnb er eksempler på det.

3: Peer to peer: Brugervenlig software gør kontakt mellem sælger og køber nemmere.

I skrivende stund fører de store byer på Sjælland med mere en 100 tilmeldte restauranter og butikker. I Aalborg er der otte tilmeldte restauranter, fem i Odense og omkring ti i Aarhus, men det forventer direktøren hurtigt kan ændre sig.

– Vi er ved at starte en helt ny bevægelse. Vi vil give helt almindelige danskere 1.000 kroner, hvis de går ned og får en restaurant med på ideen, siger Stian Olesen.

Han fortæller, at det ikke er svært at overtale restauranterne, men at der ikke er mandskab nok på Too Good to Go. Især i provinsen mangler der ekstra medarbejdere.

Du kan også bruge den i udlandet

Too Good to Go blev lanceret i Danmark i januar og er stadig i begynderfasen, men der har været så meget interesse om konceptet, at udviklerne af appen er i gang med at åbne filialer og franchise-samarbejder over hele verden. 

– Vi har også lanceret teams i flere andre lande: For eksempel i England, Østrig, Tyskland, Frankrig, Canada, New York, Brasilien og Australien, hvor de er i gang med at lave forarbejdet, og hvor de er begyndt at få restauranter ind. Vi tilbyder folk kontrakter, hvor de kan gøre præcis det samme, som vi gør, og så betaler de en form for royalty til os for at bruge appen, fortæller Stian Olesen, direktør i Too Good to Go.

· Mere fra samme kategori ·