Læs også:

Close

Er du en dovenkrop? Så har du brug for denne app

Nyheder, Sundhed  | 

Har du også svært ved at komme op af sofaen? En ny app vil hjælpe dig med at få dyrket den der motion, du har gået og tænkt på at begynde på

Du har alle gode intentioner om at få rørt dig lidt, men det er altså svært at gå fra tanke til handling, når Netflix kalder med sin søde røst. Det vil en ny app nu lave om på. Der er nemlig rigtig mange danskere, der har det ligesom dig, og det er gået støt nedad de sidste par år.

Faktisk viser forskning fra DTU, at hver tredje kan betegnes som inaktiv, og især os kvinder halter efter, når det kommer til at få pulsen lidt i vejret. Derfor har Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen udviklet appen Ta’ Cyklen for at få flere kvinder til at motionere regelmæssigt.

– Langt de fleste har allerede en cykel, så det kræver hverken en masse penge eller tid at komme i gang, fortæller projektchef i Kræftens Bekæmpelse Gitte Laub Hansen til DR Syd.

I stedet for hård træning, som de færreste af os kan finde ud af  at svinge os op til, fokuserer appen på de små ting, du kan gøre for at få pulsen op i hverdagen. Cykler er lettilgængelige og en nem måde at få rørt sig på, og derfor er appen baseret på tohjulet motion.

Læs også: Nem sundhed: 5 små ting, du kan gøre

App’en hepper på dig

Tidligere i år skrev DR.dk, at der – trods fokus på kost og motion i medierne og stor viden blandt danskerne om, at regelmæssig aktivitet er godt for både krop og sjæl og forebygger sygdomme – er et stigende antal danskere, der ikke får rørt sig nok.

Især kvinders taljemål vokser af en stillesiddende dagligdag, for meget tid foran skærmen på job og i fritiden og lang afstande til arbejde.

Det tager appen Ta’ Cyklen højde for. Den holder dig til ilden med motiverende beskeder om at cykle, den bakker dig op, når du har cyklet mere, end du havde sat dig for, og den roser dig, når du har gennemført en cykeltur.

Og det er måske meget godt, for ifølge Ta’ Cyklen-kampagnen vil 31 procent af danskerne gerne cykle mere, men gør det ikke regelmæssigt. Derfor er målet med kampagnen også at få 50 millioner ekstra cykelture ud af danskerne om året.

Den nye app er ude nu og kan hentes i Google Play og App Store. Du kan læse mere om kampagnen her og se videoen med frivillige Sophie, der er jurastuderende, her:

Hvor tit tager du cyklen?

· Mere fra samme kategori ·