Læs også:

Close

GOD MAD let at lave: Svampegratineret selleri

Mad  | 

Svampegratineret selleri er faktisk en super lækker ret – enten alene eller som tilbehør. Den er fra den ikoniske kogebog ‘God mad let at lave’, der fylder 50 år og netop er genudgivet

Bogen ‘God mad let at lave’  er en kogebog, som alle lidt oppe i årene har i deres reol. Og nu fylder den 50 år og kommer i en ny og gennemrevideret 50-års jubilæumsudgave med fokus på de klassiske retter, vi stadig laver, og det bedste af det nye.

God mad let at lave er ikke bare en opskriftssamling men et stykke dansk madhistorie. Igennem 50 år har danskerne med den i hånden lært at lave mad fra bunden. De pædagogiske opskrifter og grundige forklaringer på fx filetering af fisk og braisering af et stykke kød har gjort det lettere at lave hjemmelavet mad.

Så er der lækker ret med svampe og selleri … (Foto: God mad let at lave 2023 – PR)

Det skal du bruge

Ingredienser

1 lille knoldselleri olivenolie

250 g frisk spinat salt

Svampestuvning

300-400 g svampe, fx portobello, karljohan eller champignoner

20 g smør

2 spsk hvedemel 2½ dl fløde

salt og friskkværnet peber 4 spsk friskreven parmesan

Tilbehør

godt brød

Sådan gør du

Skræl sellerien og skær den i 1,5 centimeter tykke skiver.

Pensel skiverne med olivenolie og læg dem enkeltvis i et ovn- fast fad Bag i ovnen ved 180° i 15 minutter.

Skyl spinaten grundigt.

Rens svampene, skær dem i mindre stykker og svits dem i smørret.

Rør fløden i og tilsæt 2 spiseske hvedemel og kog det igennem.

Tilsæt spinaten og vend det godt rundt.

Fordel svampe- spinatstuvningen på selleriskiverne.

Drys parmesan over.

Gratiner retten 10 minutter i ovnen ved 200° ,og lad den stå 5 minutter før servering.

Server som forret eller som en let hovedret med godt brød til.

TIP
Alle slags svampe kan bruges, men retten bliver allerbedst med karljohansvampe …

knoldselleri, selleri, rodfrugter
Selleri har mange fordele og er en lækker grøntsag … (Foto: Unsplash)

Fakta om selleri:

Selleri, også kaldet rodselleri eller knold- selleri, er en stor knold, som bør være rund og uden for mange dybe furer.

Smagen er ret kraftig, sød og nøddeagtig Selleri kan bruges til suppe, i gryderetter, bages i ovnen sammen med andre rodfrugter el lynsteges i wokken sammen med andre grønsager Også god som puré, enten alene el sammen med for eksempel kartoffel.

Selleri og vildt smager godt sammen Rå revet selleri kan bruges i salater Frisk selleritop kan bruges som suppevisk eller som grønt drys.

Opbevaring: I plastpose i køleskabet i en måned.

Rensning: Skræl sellerien og skyl den Skær sellerien i skiver, tern, både, strimler el riv den.

 

Sådan ser bogen ud:

 

bog forside god mad let at lave

 

Læs også:

 

Vidste du det om cataloupe melon

 

melon cantaloupe

· Mere fra samme kategori ·