
Det skal du vide om cantaloupe melon
Cantaloupe er en af de meloner, mange elsker. Og om sommeren er smagen uovertruffen. Men faktisk er det også en frugt, der er god for din krop at spise. Bliv klogere på cantaloupe her
I bogen ‘Den komplette guide til anti-inflammatorisk kost og hvad den gør for helbredet og immunsystemet’ kan du lære de bedste anti-inflammatoriske fødevarer at kende men også få gode idéer til, hvordan du kan og skal nyde dem. Det kan være starten på en sundere og måske endda gladere livsstil. I bogen får du en nem guide til de 50 bedste anti-inflammatoriske fødevarer, hvor cantaloupe er en af dem. Den lækre melon går vi tættere på her. Bliv klogere på den skønne melon.

Den karotenoid-holdige frugt cantaloupe
Cantaloupe er rig på mikronæringsstoffer, der fungerer som antioxidanter, især vitamin C og A i form af karotenoiden beta-karoten. Indtagelse af karotenoid-holdige frugter, som cantaloupe, er forbundet med et fald i inflammatoriske markører i blodet.

Hvilken cantaloupe skal jeg vælge?
Vælg cantalouper med ‘rygge’ på overfladen. I stil med vandmeloner har modne cantalouper også en ‘gul plet’. De skal også helst dufte sødt og have en fast skal, der giver en smule efter, når man trykker på den, og ingen bløde pletter.
I køkkenet
Spis cantaloupe rå for at bevare vitamin C. Man ved ikke meget om tilberedningmetoderns effekt på andre næringsstoffer i cantalouper, men en kort til- beredningstid har sandsynligvis minimal betydning for frugtens indhold af gavnlige næringsstoffer og forbindelser.

Sådan spiser du mere af den gode frugt
• Spis friskhakket cantaloupe som en snack
• Kom cantaloupestykker i salater
• Lav en kold suppe ved at blende hakket cantaloupe, appelsn- og citronsaft, kanel, honning og frisk mynte
Næringsindhold
Så meget næringsindhold er der i 100 gram rå cantaloupe:
Kalorier 36 kcal
Fedt 0,2 g
Protein 0,8 g
Tilgængelige kulhydrater 7,3 g Kostfibre 0,9 g
Natrium 16 mg
Kalium 267 mg
Cantaloupe i kosten
Cantaloupe er naturligt vegetarisk, vegansk og glutenfri, men den passer ikke ind i alle lavkulhydrat- og keto- kostplaner. Frugten indeholder naturligt sukker, men den indeholder også kost- fibre, der kan hjælpe diabetikere med at opretholde et godt blodsukkerniveau. Cantaloupe er en god kilde til kalium, der er et vigtigt næringsstof for individer med forhøjet blodtryk, men hvis man lider af nyresygdomme, bør man nok holde lidt igen.
Cantaloupernes netagtige skal kan danne grobund for bakterier, der kan give maveforgiftning, hvilket kan være særlig problematisk for ældre, gravide og individer med nedsat immunforsvar. Når man forbereder en cantaloupe, skal man passe på, at man ikke kommer til at flytte bakterier fra skallen over på kødet. Skyl og skrub cataloupen under rindende vand med en grøntsagsbørste, inden du skærer den ud.
Når melonen er skåret, kan den holde sig et par dage i køleskab. Undgå at spise cantaloupe, der har været i stuetemperatur i mere end to timer …
Her er opskrift på delesalat med blandet andet cantaloupe.

Vidste du?
At honningmelon også giver inflammatoriske fordele? Den mangler beta-karoten, men indeholder vitamin C, kostfibre og andre karotenoider, som for eksempel lutein og zeaxantin.
vand med en grøntsagsbørste, inden du skærer den ud. Når melonen er skåret, kan den holde sig et par dage i køleskab. Undgå at spise cantaloupe, der har været i stuetemperatur i mere end to timer.

Sådan ser bogen ud:
Bogen kan købes her.
Læs også:
Fokus på fordøjelsen: Vi taler med en ekspert