
Venindemad: Delesalat
At have veninder på besøg og måske spise lidt nem og lækker mad sammen behøver på ingen måde at være besværligt. Det beviser dygtige Julie Karla også i sin bog ‘Venindemad’. Her får du opskriften på en delesalat
Delesalat med melon, tomater og parmaskinke en en lækker og frisk salat at lave, når veninderne kommer på besøg. Og så er det der med en delesalat også mega hyggeligt. Og uformelt. Her gør det ikke noget, at salaten ser
rustik ud, og slet ikke når den ude ̊ lukkende gemmer på lutter gode sager.
Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge
Ingredienser
700 g blandede store tomater og cherrytomater
1 lille melon, fx cantaloupe, honning eller galia
1 handfuld frisk mynte
1 handfuld frisk basilikum 90 g parmaskinke
2 spsk god olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
Sådan gør du
Skær de større tomater ud i mindre stykker, og halvér cherrytomaterne.
Skræl melonen, og skær den ud i mundrette stykker.
Læg tomater og melonstykker på et fad.
Snit mynten fint, og drys over.
Drys hele blade basilikum over.
Placér tynde skiver parmaskinke på salaten.
Hæld olivenolie og balsamico over salaten, og servér med det samme.

Sådan ser bogen ud:
Du kan læse mere om den her.
Læs også:
Dybe venskaber skabt i 20’erne holder ofte resten af livet