Læs også:

Close
play

PLAY’s lavprisrute mellem København og New York er åbnet

Nyheder  | 

PLAY’s lavprisrute mellem København og New York er åbnet · Danmarks Lærerforening i opråb · Politiets Online Patrulje er nu på TikTok · 7-Eleven gentager succes på Folkemødet · 22-årig mand varetægtsfængslet efter blufærdighedskrænkelser · Dagens billede: Nye anklager

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

PLAY’s lavprisrute mellem København og New York er åbnet

Det nye islandske flyselskab, PLAY fløj torsdag sidste uge for første gang fra København til New York. Ruten skal bringe danskerne til storbyens fantastiske kultur, arkitektur og sport til lavpris, uden at gå på kompromis med serviceniveauet.

Sidste torsdag lettede  PLAY’s fly for første gang med kursen mod ’The Big Apple’ fra København. Dette markerer starten på den nye helårsrute med flyvninger til New York fire gange om ugen fra Københavns Lufthavn, med mellemlanding i smukke Keflavík på Island.

– Det er en stor fornøjelse at åbne ruten mellem København og New York. Vi mærker i særdeleshed danskernes styrkede rejselyst og behov for at komme ud at opleve verden, og vi er i PLAY glade for at kunne levere gode lavpristilbud til alle, der er klar til at pakke kufferten siger Birgir Jónsson, CEO i PLAY.

PLAY har stadig flere billige billetter fra København til New York her over sommeren, med priser ned til 1.075 kroner. Se mere information om, hvordan du kan få fingre i billetterne på flyplay.com.

Som det eneste internationale selskab, flyver PLAY til lufthavnen, New York Stewart International Airport, hvilket forkorter rejsetiden fra flysæde til NYC betydeligt. Lufthavnen ligger 75 minutters køretur fra Times Square på Manhattan, men er langt lettere at komme til og fra, end de øvrige internationale lufthavne på grund af dens lille lufthavnsstørrelse med få rejsende. Til sammenligning tager det i gennemsnit to til tre timer at nå til Manhattan fra JFK Airport og Newark Airport, på grund af lufthavnenes overvældende størrelse og antal passagerer med dertilhørende langtrukne sikkerhedsprocedurer.

PLAY’s belægning var i maj 70% og flyselskabet transporterede 56.601 passagerer, en stigning på 54% fra den foregående måned, hvor PLAY transporterede 36.669 passagerer. Maj måned havde dermed samme antal passagerer som hele første kvartal (januar, februar og marts) tilsammen.

Og der er flere USA-ruter fra København … Udover PLAY’s nye rute til New York, er yderligere to ruter til USA åbnet i 2022, nemlig Baltimore/Washington International Airport (BWI) og Logan Airport, Boston (BOL).

play
Nu flyver islandske PLAY fra København til New York … (Foto: PR)

Læs også: Smukke Island er en tur værd

Danmarks Lærerforening i opråb

Danmarks Lærerforening: Skolen har behov for investeringer, ikke en historisk stram økonomiaftale … KL og regeringen har landet en stram aftale om kommunernes økonomi for 2023. DLF’s formand, Gordon Ørskov Madsen, er bekymret over udsigten til besparelser på skolerne og efterlyser politisk mod til at investere i børnene.

Aftalen om kommunernes økonomi næste år er på plads, og der er lagt op til en stram økonomi, der kræver prioriteringer i kommunerne. Danmarks Lærerforenings formand, Gordon Ørskov Madsen, er bekymret for skolernes økonomi i en situation, hvor stadigt flere børn har behov for specialtilbud eller støtte.

– Vi står med en ungdomsgeneration, der mistrives som aldrig før. Og det er meget dyrere at lappe skaderne, når det er kørt skævt, end det er at forebygge. Folkeskolen kan spille en afgørende rolle, men der behov for at investere i vores børn, og det bliver svært med en historisk stram økonomiaftale, siger Gordon Ørskov Madsen.

Rammen til velfærd løftes med 1,3 milliarder kroner for at imødekomme den demografiske udvikling, men samtidig vokser udgifterne til det specialiserede socialområde. Flere børn har behov for specialtilbud, og de store udgifter til specialskoler og støtteordninger udhuler almenskolens økonomi.

– Vi skal have vendt udviklingen og gribe flere børn tidligere, inden mistrivslen udvikler sig. Det betaler sig på sigt, både menneskeligt og økonomisk, men det kræver, at politikerne tør vende den om og investere i folkeskolen. Folkeskolen kan løfte opgaven, men vi kan ikke gøre det, hvis vi samtidig skal spare, slutter Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening.

skole abc parathed klumme (Foto: Pxhere))
Danmarks Lærerforening i opråb … (Foto: Unsplash)

Læs også: Midlerne til folkeskolen halter efter den generelle fremgang i samfundet

Politiets Online Patrulje er nu på TikTok

Politiets Online Patrulje vil fra i går være til stede på TikTok. Her vil patruljen på en ny og utraditionel måde dele videoer med en forebyggende vinkel, der skal være med til at give børn og unge viden om, hvordan de kan færdes sikkert på internettet.

Politiets Online Patrulje er nu klar til at patruljere på mediet TikTok, som har det yngre segment som målgruppe. Patruljen vil lave forebyggende indhold til børn og unge.

– Det er vigtigt, at vi i politiet er der, hvor børnene færdes. Børn og unge bruger adskillige timer om dagen bag computer og telefon – blandt andet på mediet TikTok. Derfor er det en oplagt platform for os at nå ud med vores budskaber. Her har vi mulighed for at kommunikere en række forebyggende budskaber til børnene, og samtidig også gøre opmærksom på, at vi er tilstede, og kan rådgive dem, fortæller politikommissær Sisse Birkebæk, der er leder af Politiets Online Patrulje.

Foruden Politiets Online Patruljes forebyggende opgave med at skabe synlighed og tryghed i den digitale verden, så samarbejder patruljen med øvrige dele af politiet om ’disruption’, herunder nedtagning af profiler på sociale medier, der kan være skadelige for andre, og efterforskning af kriminalitet på nettet.

– Børn og unge kan være lette ofre for kriminalitet som afpresning og grooming, men de kan også selv komme galt afsted med for eksempel ulovlig deling af billeder og videoer. Det er sådan nogle emner, vi tager op på TikTok på en pædagogisk måde. Derfor vil man på patruljens TikTok kunne opleve politiet kommunikere i øjenhøjde med børnene og på deres præmisser. Vores håb er naturligvis også, at børn og unge på den måde finder en tryghed i at gå til os, hvis de oplever noget utrygt eller ulovligt på internettet, siger Sisse Birkebæk.

Siden den 1. april 2022 har Politiets Online Patrulje været i gang med at patruljere på internettet. De første par måneder efter patruljens opstart er blandt andet gået med at få etableret en række profiler til patruljen på gaming sites, etablere en profil på Facebook og at få etableret et operationsrum, hvorfra politiet blandt andet kan spille online med børn og unge.

Hvis man har tips til politiet om mistænkelig adfærd på internettet, så er det via Politiets Online Patruljes profil på Facebook og Messenger (facebook.com/onlinepatrulje/ ) eller på mail nsk-onlinepatrulje@politi.dk, man skal henvende sig.

Hvis der er tale om anmeldelse af kriminalitet, så skal man gøre det ved enten at ringe 114, politi.dk eller kontakte sin politikreds ved personligt fremmøde. Ved akut behov skal der ringes 112.

Sådan finder du dem:

Politiets Online Patrulje hedder på TikTok @onlinepatrulje og kan findes her.

Online Patruljen er desuden i øjeblikket til stede på gaming medierne Discord, Steam, Minecraft og Fortnite.
Patruljen vil løbende udbygge med profiler på flere platforme. På politiets hjemmeside politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet/politiets-online-patrulje kan man danne sig et overblik over, hvilke medier Politiets Online Patrulje bruger, ligesom man kan se, hvilke profilnavne politiet bruger, så man er sikker på, at det er politiet, man er i dialog med.

Fakta om Politiets Online Patrulje:

Med flersårsaftalen for politiets og anklagemyndighedens økonomi fra 2021-2023 blev det besluttet, at der skulle oprettes en digital patrulje i politiet for at styrke politiets digitale tilstedeværelse på nettet. Den digitale politipatrulje er blevet tilført 10 årsværk og er placeret i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i National Cyber Crime Center. Politiets Online Patrulje blev sat i drift 1. april 2022 og forventes at være fuldt implementeret ultimo 2022.

tiktok
Politiet kan du nu også møde på TikTok … (Foto: Pexels)

Læs også: Polsk chauffør udvist af Danmark

7-Eleven gentager succes på Folkemødet

For andet år i træk skal 7-Eleven og Foreningen Folkemødet sikre sund, nem, bæredygtig og bornholmsk mad. I år bliver indsatsen endnu større og vil igen byde på samarbejder med lokale producenter, der byder gæsterne på lækre bornholmske specialiteter til årets Folkemøde.

Pandemien har endelig sluppet sit tag i Folkemødet, der i år vender tilbage med fuld kapacitet fra idag den 16.-19. juni 2022. I år vil der således være flere end 110.000 gæster, der lægger vej forbi solskinsøen.

For andet år i træk er 7-Eleven med som partner, hvor de vil gøre det nemt og hurtigt for de tusindvis af deltagere at sætte tænderne i sund mad og lokale specialiteter. Det sker i tæt samarbejde med bornholmske producenter, der skal være med til at gøre madoplevelsen helt særlig og lokal.

7-Eleven kommer således i år med tre midlertidige butikker på Folkemødet, som vil udbyde et bredt sortiment med vægt på de sunde og bæredygtige valg som to go salater, wraps og sandwich. Derudover vil der også være et udvalg af lokale bornholmske specialiteter. Ved siden af de midlertidige butikker vil 7-Eleven også medbringe en streetfood truck, der skal servere frilandshotdogs til de sultne Folkemøde-gæster.

– Vi glæder os enormt meget til årets Folkemøde, som endelig er tilbage for fuldt blus. Vi kommer til at bygge videre på de positive erfaringer fra sidste år og har igen i år flere spændende samarbejder med lokale bornholmske producenter, der sætter sit helt særlige præg på sortimentet, siger administrerende direktør i 7-Eleven Danmark Jesper Østergaard.

7-Eleven kommer i år blandt andet til at samarbejde med Bornholms Ismejeri og Karamel Kompagniet. Det har tidligere vist sig at være en vej til hylderne i den populære convenience-kæde. Sidste år samarbejdede 7-Eleven eksempelvis med den unge virksomhed Bornholm Kombucha, hvis sortiment i dag er på hylderne i convenience-kædens 176 butikker landet over.

– Vi ser meget gerne, at de mindre danske producenter kommer på hylderne i 7-Eleven. Det er en win-win. Vi får nogle spændende og innovative varer på hylderne, mens producenterne får mulighed for at komme bredt ud til danskerne med deres produkt.

På årets Folkemøde vil der igen være et stort fokus på bæredygtighed. Derfor samarbejder 7-Eleven også med New Loop, ligesom resten af Folkemødet. De serverer derfor kaffen i New Loops genanvendelige kopper, hvor de fem kr. går ubeskåret til Røde Kors.

7-eleven folkemøde
7-eleven disker op med spændende ting på folkemødet … (Foto: PR)

Læs også: Bornholm, Bornholm, Bornholm

22-årig mand varetægtsfængslet efter blufærdighedskrænkelser

En ung man er sigtet for blufærdighedskrænkelser i Esbjerg og blev sidste uge fremstillet i retten i Esbjerg i grundlovsforhør.

Syd- og Sønderjyllands Politi anholdt sidste uge en mand efter tre tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Krænkelserne fandt sted i løbet af en times tid onsdag eftermiddag i den nordlige del af Esbjerg, hvor den 22-årige mand først krænkede en 10-årig pige i Vognsbølparken. Omkring 20 minutter senere blev en 50-årig kvinde udsat for blufærdighedskrænkelse på en parkeringsplads. Kvinden råbte op og gerningsmanden flygtede. Omkring et kvarter senere krænkede den 22-årige mand en 14-årig pige.

Politiet kom til stedet efter den første anmeldelse og satte straks gang i en eftersøgning af gerningsmanden. Lige efter den tredje krænkelse fortalte vidner, hvor de kort tid forinden havde set en mand, der svarede til signalementet og den 22-årige blev herefter hurtigt anholdt.
Dommeren valgte at varetægtsfængsle den 22-årige mand i fire uger. Den sigtede erkendte delvist og kærer ikke kendelsen.

blotter blufærdighedskrænkelsemand tunnel
Ung mand varetægtsfængslet for blufærdighedskrænkelser i Esbjerg … (Foto: Unsplash)

Læs også: Politiet advarer unge mod deling af børneporno

Dagens billede: Nye anklager

 

· Mere fra samme kategori ·