Læs også:

Close
island

Rejsefeber: Smukke Island er en tur værd

Rejser  | 

Trænger du også til at rejse … Komme ud at opleve verden igen … Island slår alle toprejsedestinationer i en ny undersøgelse blandt danskerne, der viser, at COVID-19 ikke har skræmt dem fra at rejse til udlandet

Men danskerne er forsigtige og foretrækker friluftsferie i sikre lande. Badeferien på de typiske europæiske topdestinationer bliver overhalet af friluftsrejser til lande som Island, der har formåede at inddæmme coronavirusen tidligt og holde en flad smittekurve.

 

island
Den blå lagune er smuk … (Foto: Daniel Weissenhorn)

Vidste du … Den Blå Lagune er nogle damme med varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, omgivet af lavasten og sorte sandstrande og er et af de mest besøgte turistmål i Island. Den ligger på halvøen Reykjanes ved Grindavík i det sydvestlige Island nær Keflavik cirka 50 km sydvest for Reykjavík.

island
En tur på hesteryg er også en mulighed – her rider de ved Vestrahorn … (Foto: Icelandair PR)

Vidste du … Vestrahorns højde er 889 meter over havets overflade.

Vi vil rejse ud som før – også de ældre

Med øget rejseaktivitet i sigte, har det islandske flyselskab Icelandair undersøgt danskernes rejselyst i forhold til COVID-pandemien. I en ny analyse foretaget af Analyse Danmark, har Icelandair adspurgt 1.000 danskere, der har rejst i forskellige grad inden for de seneste 5 år om deres tilgang til rejser fremadrettet.

To ud af tre adspurgte danskere vil rejse til udlandet som de plejer, og samme andel vil heller ikke ændre transportmidlet for at undgå potentielt smitte med COVID-19. Knap halvdelen peger stadig på fly som deres foretrukne transportmiddel, når de skal rejse. Også når det kommer til den ældre del af befolkningen, vil halvdelen af de adspurgte på 65 år og derover stadig rejse som før.

Dog angiver omkring halvdelen, at de vil tage bestik af situationen og vente et par måneder endnu før de rejser til udlandet igen.

Island og friluftsferie topper hos danskerne

Vi danskere foretrækker normalt at tage på ferie i Spanien, Tyskland, Italien, Grækenland og Frankrig, men når vi skal tage stilling til landene som sikre rejsedestinationer ift. COVID-19, så vinder Island over de europæiske topdestinationer.

Hele 63 procent angiver Island som den sikreste rejsedestination frem for vores normale favoritdestinationer. På anden pladsen kommer Tyskland og Grækenland med 14 procent efterfulgt af Spanien med 6 procent og Frankrig og Italien kommer på en delt sidsteplads med 2 procent. Det hænger måske sammen med, at COVID-19 også har fået mange til at ændre ønske til typen af ferie.

Normalt er bade- og storbyferie et hit blandt danskerne, men ifølge undersøgelsen foretrækker tre ud af fire adspurgte danskere at tage på friluftsferie. Det gør sig også gældende på tværs af aldersgrupperne og landsdele.

island
Her ses Vestmannaeyjar … (Foto: Benjamin Hardman Heimaklettur)

Vidste du … Vestmannaeyjar er en øgruppe af vulkansk oprindelse syd for Island, der består af 15 øer, 30 skær og 30 klipper. Området ligger i regionen Suðurland, som danner kommunen Vestmannaeyjabær, der i 2009 havde 4.086 indbyggere. Kun den største af øerne, Heimaey, er beboet. 

Danskernes perspektiv på rejse vækker begejstring hos Icelandair

– Vi er glade for, at så mange danskere stadig har lyst til rejse, når man tager COVID-pandemien i betragtning. Og vi mener bestemt også, at Island er det ideelle sted at besøge lige nu. Det er ikke kun sikkert, rent og rummeligt med en lille befolkning, men Island tilbyder også smuk natur og vildmark, som matcher enhver friluftsferie, fortæller Birna Ósk Einarsdóttir, Chief Commercial Officer, Icelandair.

Book med tryghed

Hvis danskerne er bekymret for at booke rejser i disse usikre tider, så kan de godt tage det roligt. De kan trygt book med Icelandair og deres Simply Travel policy, som tilbyder yderligere fleksibilitet udover selskabets standardbetingelser. Hvis flyafgange bliver aflyst, eller hvis man er nødt til at aflyse en kommende flyrejse, vil Icelandair koordinere andre rejsemuligheder eller ændre rejsedatoen uden ændringsgebyr. Man kan også acceptere en rejsekupon, der er gyldig i tre år eller anmode om fuld refusion.

dettifoss island
Her ses Dettifoss … (Foto: Icelandair PR)

Vidste du … Dettifoss er et vandfald i Jökulsá á Fjöllum i det nordlige Island. Fossen er 51 meter høj og 171 meter bred og har en vandføring på gennemsnitligt 269 kubikmeter pr. sekund. I samme elv ligger to andre fosser; Selfoss og Hafragilsfoss.

Fun facts om Island

  • Island har ingen jernbaneanlæg, tog, metro eller sporvogne
  • Island er den mindste nation, målt på befolkningstal, der har kvalificeret sig til en VM-slutrunde i fodbold.
  • Islændinge har ikke familienavne. Et fornavn efterfølges af faren eller morens navn med endelserne ‘-son’, ‘-dóttir’ eller ‘bur’ bestemt af køn.
  • Der findes omkring 50 ord for sne på islandsk.
  • Islandsk er et af de ældste sprog i verden. Dog er der kun 350.000, som taler islandsk.
  • Islændinge finder løbende på nye ord for at bevare og modernisere sproget.
  • 11% af landet er dækket af gletsjere, blandt andet af Europas største gletsjer Vatnajökull.

Om Icelandair

Icelandair er Islands nationale flyselskab. Siden stiftelsen i 1937 har Icelandair støt udvidet sit rutenetværk ved at bruge Islands unikke geografiske placering som et knudepunkt midt imellem Europa og Nordamerika. I 2019 transporterede Icelandair 4,7 millioner passagerer til 42 destinationer i Europa og Nordamerika.

Icelandair og Air Iceland Connect (AIC), som for nyligt blev samlet i ét stærkt netværk, er en del af Icelandair Group, der er en luftfragt- og logistikvirksomhed samt tilbyder flyudlejning og konsulent- og rejsetjenester. Icelandair Group er børsnoteret på Nasdaq Island.

Kilde: Icelandair, Wikipedia & visiticeland.com

Se og læs mere på icelandair.com.

Læs også:

Det skal du vide om rejseforsikringer

strand palme rejse

· Mere fra samme kategori ·