Læs også:

Close
strand palme rejse

Skal du snart rejse: Her er de ting du skal vide om rejseforsikringer

Rejser  | 

Savner du også helt vildt at rejse og næsten ikke kan vente … Men alligevel er bekymret for dine fremtidige ferieplaner og coronarestriktioner? Her er svar på fire typiske spørgsmål om din rejseforsikring

Udsigten til at rejserestriktioner bliver lempet, har tidligere kunne ses direkte i antallet af usikre danskere, der henvender sig med spørgsmål til dækningen på deres rejseforsikring. Topdanmark, landets næststørste forsikringsselskab, forventer derfor, at ekstraordinært mange rejselystne kunder ringer de kommende dage.

– Da grænserne blev lukket i marts og april 2020, så vi en rekordstigning på hele 417 procent i antallet af henvendelser om rejseforsikring og COVID-19. Og der er nok ingen tvivl om, at vi også får rigtig travlt, når nu grænserne åbner igen, forklarer Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

– Selvom vi efterhånden har lært at tage højde for COVID-19 i vores gøren og laden, oplever vi fortsat, at kunder kan være bekymrede for, hvordan de er dækket, uanset om de skal på storbyferie, sommerhustur eller solferie sydpå. Vi sidder klar til at besvare alle de spørgsmål, der måtte komme, fortsætter Rasmus Ruby-Johansen.

strand rejse
Topdanmark, landets næststørste forsikringsselskab, forventer at ekstraordinært mange rejselystne kunder ringer de kommende dage med spørgsmål om deres rejseforsikring. (Foto: Topdanmark)

Kunder ringer typisk for at høre, hvilke muligheder de har for at få hjælp, hvis deres situation og rejseplaner ændrer sig kort tid før afgang, eller mens de er på destinationen.

Dette er fire typiske spørgsmål om rejseforsikring, hvilket en kortlægning af henvendelserne om rejseforsikring hos Topdanmark afslører er de mest typiske ting, folk gerne vil have svar på …

Her er spørgsmålene og svarene på dem:

1. Hvordan er jeg dækket, hvis jeg tager afsted til et land eller område, hvor der frarådes indrejse?

Som udgangspunkt dækker forsikringen ekstraordinært rejser til destinationer eller lande, som Udenrigsministeriet har kategoriseret som ‘orange’ eller ‘rødt’ på grund af COVID-19. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at udgifter relateret til COVID-19 ikke dækkes, for eksempel hvis du bliver syg med coronavirus og har brug for behandling.

Vær opmærksom på, at ‘gule’ områder, hvor der er karantæneregler, gælder som ‘orange’ områder.

Vi anbefaler, at du altid følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

plane, air, fly, flyskam, udledning, co2, klima, miljø, klimaforandringer
Tænk endelig at kunne komme OVER de hvide skyer … (Foto: Unsplash)

2. Hvordan er jeg dækket, hvis jeg opholder mig et sted, hvor der pludselig frarådes indrejse?

Som udgangspunkt dækker forsikringen på normale vilkår, selvom landet eller destinationen ændrer kategori til ‘orange’ eller ‘rødt’, det vil sige rejser frarådes, mens du er afsted.

Dækningen af udgifter relateret til COVID-19 afhænger dog af, om landet var ‘gult’ ved afrejse.

Rejseforsikringen dækker ikke hjemrejse før tid, hvis der ikke er tale om evakuering. Du kan som udgangspunkt sagtens blive på rejsedestinationen indtil din planlagte hjemrejse.

3. Kan jeg bestille en rejse og fortsat være dækket på min ferie?

Du kan roligt bestille en rejse til en destination og land, hvor rejser ikke frarådes, og stadig være dækket – også selvom Udenrigsministeriet senere kategoriserer området eller landet som ‘orange’ eller ‘rødt’, hvor rejser frarådes.

Overvejer du at bestille en rejse til et sted, der lige nu frarådes rejser til, skal du være opmærksom på, at rejsevejledningen på købstidspunktet også har betydning for din dækning.

ferie, rejse, kuffert, sommer, folkemøde
Det skal ikke tage os lang tid at få pakket kufferten … (Foto: Unsplash)

4. Kan jeg få dækket afbestilling, hvis jeg har booket en rejse til et land, hvor der frarådes rejser til, eller hvor danskere skal i karantæne?

Hvis du selv har booket din rejse, for eksempel flybilletter og ferielejlighed, campingplads eller hotelophold, kan du bruge din afbestillingsforsikring, hvis rejsen er købt, mens din destination var kategoriseret som ‘grøn’ eller ‘gul uden karantæneregler’.

Afbestillingsforsikringen dækker, hvis din destination på grund af COVID-19 er ændret til ‘rød’, ‘orange’ eller ‘gul med karantæneregler’, når afrejsedatoen nærmer sig.

ferie strand sten rejse travel (Foto: Unsplash)
Få styr på alt, før du tager ud at rejse … (Foto: Unsplash)

Afbestillingsforsikringen dækker derimod ikke, hvis du skal rejse til et land eller område, der er ‘gult’, men ønsker at afbestille, fordi:

– du ikke længere har lyst til at rejse dertil
– du nu har bestilt en ny ferie – for eksempel sommerhus i Danmark – i den tro, at din udlandsrejse ville være frarådet
– formålet med din rejse – for eksempel fodboldkamp, koncert, fødselsdag eller krydstogt – er blevet aflyst
– dit fly fortsat er aflyst, og du skal finde en anden transport til rejsedestinationen

Vær opmærksom på at der kan være forskel på dækningen hos hvert forsikringsselskab, og at erhvervsrejser dækkes på en lidt anden måde.

Her kan du læse mere om dækningen for Topdanmarks rejseforsikring og spørgsmål om covid19: topdanmark.dk

 

Læs også:

Marrakech – kontrasternes by

 

marrakech rejse farver afrika rejseguide riad dør mosaik (Foto: MY DAILY SPACE)

 

 

· Mere fra samme kategori ·