Læs også:

Close

Bornholm, Bornholm, Bornholm!

Nyheder  | 

Postkort fra Bornholm! Vores bogblogger Carina har været en uge på Danmarks klippeø, og kommer her med nogle fif til, hvad man kan opleve på øen

Jeg har aldrig været på Bornholm før, men jeg må sige, at ligeså snart jeg sejlede ind i Rønne havn med båden fra Ystad, var jeg solgt! For hold nu op, hvor er der pænt! Og det er som – i ALLE steder! Der er så pænt på Bornholm, at Game of Thrones og Ringenes Herre ligeså godt kunne være optaget der. Og så er alle bare så søde!

Hammershus

Ja ja, når man er på Bornholm, skal man jo ligesom se Hammerhus, har man jo hørt –  og ja, faktisk! Der er SÅ pænt! Jeg er ret historieinteresseret, og synes at ruiner er spændende, men alt omkring Hammerhus er bare fascinerende. Det er virkelig som at være i et vikingelandskab, og faktisk er mange af planterne importerede lægeurter fra dengang, som gror omkring Hammershus, den dag i dag.

bornholm, hammerhus, ferie, holiday, postcard, postkort,
Hammerhus er så smuk. (Foto: Carina Christiansen)

 

Man skal vogte sig fra Hasleboere …

… Det siger et gammelt bornholmsk ordsprog, i hvert fald, men det er jo noget pjat, for der er ret pænt i Hasle, og hasleboerne er skidesøde! Jeg er så heldig, at jeg kender en, der bor i Hasle, så det var jo oplagt, at tilbringe en dag der, i solen.  Det fede ved Hasle er, at det er både Havn OG strand, så vi sad på havnen … Og på stranden … oO så Østersøen buldre over digerne i solskin.

Bornholm, hasle, ferie, strand, havn, beach, hygge, vand, fisker
Hasle strand. Eller havn? Pænt er der! (Foto: Carina Christiansen)

Ekkodalen

De fleste har hørt om Ekkodalen, og ved hvilken drik Møller drikker. Men udover at være et sted, hvor der kan råbes højt, så er der utroligt smukt i Ekkodalen. Jeg er stadig helt fascineret af, at klipperne ligner noget, man kan finde i Spanien eller Italien (eller igen, Ringenes Herre). Hvis du interesserer dig for dyre- og planteliv, kan du bruge flere timer her!

Bornholm, ekkodalen, almindingen, møller, ferie, holiday
Ekkodalen – her ved vi alle, hvad Møller drikker (Foto: Carina Christiansen)

Genlydstarteletten

Og når man nu er i Ekkodalen, så er det værd, at besøge Café Genlyd. “Du skal bestille bord, OG du skal huske at sige, at du vil bestille en tartelet”, fortalte en kollega mig. Selve tarteletten er 16 centimeter i diameter og fyldt med asparges, og bliver bagt af den lokale bager, som har begrænset plads i sin ovn. Såååå, 500 grram høns i asparges? Det er yum! Og personalet er skidesøde, og altid klar på et smil, så du føler dig ikke andet end velkommen.

Genlydstarteletten. (Foto: Mikkel Høy Hansen)

Svaneke – min nye yndlings-by

Jeg blev lidt overfaldet af de lokale, som ville overtale mig til at flytte til øen – og ja, her er pænt, men jeg elsker stadig København for højt til at skulle flytte til Bornholm. Alligevel er Svaneke så vidunderligt dragene og fantastisk. Det er i hvert fald min yndlings-by på Bornholm, og hvis jeg SKULLE bo på Bornholm, ville det være her.

Bornholm, review, svaneke, danmark, ferie, holiday
Svaneke havn  – Så pænt er her i Danmark! (Foto: Carina Christiansen)

Og skulle jeg shoppe i Svaneke, ville det være her

I Borgergade i Svaneke, ligger Roger, som er en genbrugsforretning, der for mange år siden lå i Pisserenden i København. Jeg fandt den fedeste jakke, som er syet genbrugstæpper, og til ingen penge. Hvis du vil have et par billige Levis 501’r, kan det anbefales at handle her.

Billige originale Levis 501? Det får du her! (Foto: Mikkel Høy Hansen)

 

Det arkitektoniske vandtårn – Jørn Utzon

Hvis man er interesseret i arkitektur, så er Vandtårnet i Svaneke et godt bud på sightseeing. Inden Jørn Utzon blev “The Shit!”  (Operahuset i Sydney, og den slags) tegnede han Svanekes vandtårn (1952) – som er megaflot, faktisk! Det, som  er mest syret er, at hvis du vil besøge det, skal du lige igennem et par haver, hvor du kan møde den hyggelige haveejer, der egentlig bare vil slå sin græsplæne.

Utzons vandtårn, som blev indviet i 1952, og ligger i de lokales baghaver. (Foto: Mikkel Høy Hansen)

Sydøst for Paradis

Jeg blev gjort opmærksom på denne fantastiske strandbar – med egen badebro og strand, som serverer de dejligste drinks. Ved Hulle Havn (min kæreste og jeg er uenige om, det skulle udtales Hulle eller Hålle) ligger den hyggeligste hytte, som fungerer som en strandbar.! De har egen badebro, så badetøj er en god idé at have med. Her bliver serveret lækre – og rimeligt billige, drinks, morgenmad, tapas – og solcreme, hvis du mangler! Der var også en sød kat!

svaneke, bornholm, sydøst, sydsøst for paradis, paradie
Sydøst for paradis i Svaneke. (Foto: Mikkel Høy Hansen)

Timeglas-sandet

Jeg elsker at bade, og jeg elsker at være på stranden. Jeg var faktisk ikke klar over, at sandet på Dueodde strand er så fint, at det bliver brugt i timeglas. Men det siger “piv, piv,piv,” når man vader rundt i det, og det føles enormt blødt at røre ved. Bornholm – der var du jo – og jeg elsker dig! <3

bornholm, dueodde, badeferie, ferie, holiday
Dueodde er en fantastisk badestrand (Foto: Mikkel Høy Hansen)

Bonus: Selvfølgelig blev der læst bøger

Ingen ferie uden bøger! Så, selvfølgelig har jeg læst bøger på min ferie, og jeg vil virkelig gerne anbefale “Normale mennesker ” af Sally Rooney. Det er en af de bedste romaner, jeg har læst længe. En kærlighedshistorie? Mjaaaaa, yes and no. Men god, er den! Jeg er virkelig fan af Sally Rooney!

 

Læs også:

Underholdning til en regnvejrsdag

Regnvejr, regndråber på vindue

· Mere fra samme kategori ·