
En klassikker: Wienerschnitzel med braiserede kartofler, ærter og brunet smør
Mormormad – gammeldags mad – lidt tung mad – mad med sovs … Åhh, vi kender dem, men spiser dem ikke så ofte. Men de smager jo godt. Og sådan en helt old school wienerschnitzel med det hele er manges favorit. Her får du opskriften
Opskriften er til 4 personer
Det tager cirka 1 time i forberedelse …
Jesper Vollmers kogebog ‘Jesper Vollmer – den levende kogebog’ er fyldt med lækre opskrifter – også dem du måske havde glemt, hvor godt smagte. Alle opskrifter er til at forstå og nemme at gå. Her er opskriften på en klassiker, der når den laves rigtigt, smager virkelig godt.

Det skal du bruge
Ingredienser wienerschnitzel
4 koteletter af kalve- eller svinekød
100 g mel
2-3 æg
100 g rasp
4 spsk smør
4 spsk olivenolie
Ingredienser pandestegte kartofler
4 spsk smør
600 g kogte kartofler
Salt
Ingredienser brunet smør
200 g smør
Saft af ½ citron
Ingredienser ærter
400 g ærter
2 spsk smør
2 dl vand
Ingredienser til servering og anretning
4 tykke skiver citron
8 små benfri sild
4 spsk friskrevet peberrod
4 spsk kapers
Sådan gør du
Wienerschnitzel
Bank koteletterne flade med en kødhammer, en espressotamper eller en kagerulle.
Vend dem først i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
Hold dem klar til panden.
Pandestegte kartofler
Varm smørret op på en anden pande. Skær kartoflerne i halve og lad dem simre i smørret på panden, mens du laver resten.
Brunet smør
Bring smørret i kog i en lille gryde og pisk, imens vallen i smørret bruner.
Kom citronsaft i, når smørret dufter dejligt af nødder.
Varm smør og olivenolie op på en pande og steg schnitzlerne brune og sprøde på begge sider.
Ærter
Lun ærterne i en lille kasserolle med lidt smør, vand og salt.
Servering
Læg sild, peberrod og kapers oven på de tykke citronskiver til fire ‘drenge’.
Anret schnitzlerne med pandestegte kartofler, lune ærter, brunet smør og en “dreng” på toppen.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Æblekage – så er desserten også på plads