Læs også:

Close
piger kvinder arbejde job computer

Ny forskning: Lønningerne i Danmark er blandt Europas højeste

Nyheder  | 

Ny forskning: Lønningerne i Danmark er blandt Europas højeste · Milliondonation skal styrke politiets muligheder for at hjælpe voldsudsatte · Op mod 70 procent af voksne danskere har haft corona · Ukraines præsident vil tale til Folketinget og danskerne · 18-årig fængsles for drab på to gymnasielærere i Malmø · Dagens billede: Sydpolen er 40 grader varmere end normalt

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny forskning: Lønningerne i Danmark er blandt Europas højeste

En ny forskning foretaget af Lensa viser, hvilke europæiske lande der har de lavest lønnede arbejdere, hvor Danmark viste sig at være landet med den tredjehøjeste gennemsnitlige årsløn i hele Europa.

Undersøgelsen så på den gennemsnitlige timeindkomst for 35 lande for at undersøge, hvor i verden arbejdere er underbetalt mest, og hvor arbejdere tjener de højeste lønninger.

Island tager førstepladsen, som det land, der betaler sine arbejdere mest. Hertil løber Luxembourg med andenpladsen, hvor det tredjehøjest indtjenende land er Danmark. Danskerne tjener i gennemsnit cirka 293 kr. i timen, det er over 101 kr. højere end det globale gennemsnit.

Desuden er Danmark og Tyskland de lande, der har den laveste gennemsnitlige arbejdstid med et gennemsnit på 25 ugentlige timer. Det skriver Lensa i en pressemeddelelse.

(Foto: Lensa)
(Foto: Lensa)

Læs også: NEWS: Danmark i top med kontaktløse kortbetalinger

Milliondonation skal styrke politiets muligheder for at hjælpe voldsudsatte

En donation på knap 2 millioner kroner fra TrygFonden og Augustinus Fonden muliggør, at et pilotprojekt med Københavns Politi nu kan bredes ud til landets øvrige politikredse. Gennem et samarbejde med Lev Uden Vold skal projektet sikre mere og tidlig hjælp til mennesker, som lever med vold tæt på livet.

Flere borgere, som lever med vold i nære relationer – særligt partnervold – skal have hjælp til at bryde ud af volden tidligere. Det skal projektet Partnerskab Mod Vold, som TrygFonden og Augustinus Fonden har støttet med henholdsvis 1.4 og 0.5 millioner kroner, understøtte.

Politiet er løbende i kontakt med voldsudøvere og voldsudsatte borgere. Det kan for eksempel være i forbindelse med alarmopkald vedrørende igangværende vold i hjemmet eller i forbindelse med anmeldelse af vold. Med indsatsen udnyttes denne kontakt som et fundament for det tidlige forebyggende arbejde, og politiet kan i den forbindelse agere bindeled til Lev Uden Volds nationale hotline. Rådgiverne kan blandt andet tilbyde voldsfaglig, socialfaglig og juridisk rådgivning og henvise til krisecenterophold og ambulante tilbud.

Donationen fra TrygFonden og Augustinus Fonden glæder Lev Uden Volds konstituerede direktør og videnscenterchef Louise Glerup Aner, som peger på, at en tidlig indgriben er væsentligt, hvis vi som samfund skal styrke den forebyggende indsats mod vold i nære relationer. Det oplyser Lev Uden Vold i en pressemeddelelse.

– Tid er en væsentlig faktor. Jo længere tid volden har stået på, jo sværere bliver det at bryde med den. Derfor kan en tidlig opsporing af volden sikre, at flere bryder med volden, men også forebygge, at volden eskalerer yderligere, udtaler Louise Glerup Aner.

(Foto: Lev Uden Vold)
Projektet gennemføres i perioden marts 2022 til juni 2024. (Foto: Lev Uden Vold)

Læs også: Bliv klogere på psykisk vold i parforholdet

Op mod 70 procent af voksne danskere har haft corona

Op mod 70 procent af voksne danskere mellem 17 og 72 år har været smittet med corona siden november 2021. Det skriver Statens Serum Institut på sin hjemmeside.

Resultaterne er baseret på undersøgelser af blod fra landets bloddonorer. SSI direktør Henrik Ullum fastslår, at den øgede immunitet i befolkningen vil gøre, at danskerne fremover ikke bliver så hårdt ramt af corona.

– Tallene bekræfter, at rigtig mange har været smittet med corona de sidste måneder, udtaler Henrik Ullum og fortsætter.

– Når vi kigger ind i fremtiden, betyder de mange infektioner, at den grundlæggende immunitet, som vi har opbygget med vacciner, bliver yderligere styrket.

bloddoner, bloddonation, sprøjte, blod
Flertallet af danskerne mellem 17 og 72 år har haft corona. (Foto: Unsplash)

Læs også: Nu kommer babyboomet efter corona

Ukraines præsident vil tale til Folketinget og danskerne

Tirsdag den 29. vil Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, tale til Folketinget via videolink. Det oplyser Folketinget. Volodymyr Zelenskij, der er tidligere komiker, er blevet i sit land trods Ruslands invasion. Dermed er han blevet nærmest personificeringen af den hårde modstand, som Ukraine har budt de invaderende tropper fra Rusland. Det skriver TV 2.

– Præsidenten vil give en orientering om situationen i Ukraine og takke det danske folk for den støtte, som er blevet vist hans land.

– Da forholdene i Ukraine kan ændre sig med kort varsel, er der en vis usikkerhed om arrangementet. Det kan således blive nødvendigt at ændre eller aflyse mødet med kort varsel, skriver Folketinget i en pressemeddelelse.

Læs også: Stærkere EU-samarbejde er det stærkeste forsvar mod Ruslands aggressioner i Ukraine

18-årig fængsles for drab på to gymnasielærere i Malmø

Den 18-årige mand, der har tilstået drabet på to kvindelige lærere på et gymnasium i Malmø, blev i går varetægtsfængslet. Ifølge svenske SVT pegede anklager Johanna Liljeblad blandt andet på risikoen for, at den 18-årige ville fjerne beviser, hvis ikke han blev anholdt. Det skriver DR.

Hans advokat, Anders Elison, beskriver motivet til mordene for “uhåndgribeligt”, beretter nyhedsbureauet.

– Han har givet en detaljeret beskrivelse af, hvad der er sket, men motivet er ikke helt klart. Der kan være flere motiver, lyder det fra Elison til det svenske medie SVT.

Politi
Det var mandag klokken 17.12, at politiet modtog den første melding om en mulig forbrydelse på skolen. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: De mest alvorlige henvendelser fra unge er steget

Dagens billede: Sydpolen er 40 grader varmere end normalt

Læs også: PensionDanmark rejser skov for at erstatte træer brugt til bæredygtigt byggeri

skov træer

· Mere fra samme kategori ·