Læs også:

Close
(Foto: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd)

NEWS: Hver fjerde ung med handicap eller diagnose står uden for uddannelsessystemet

Nyheder  | 

Hver fjerde ung med handicap eller diagnose står uden for uddannelsessystemet · Flere forbund tilslutter sig boykot af sociale medier · Rigshospitalet har modtaget en desinfektionsrobot fra EU Kommissionen · Konservative vil fordoble antallet af fertilitetsbehandlinger · Hele 18 procent af lærerne har ingen læreruddannelse · Dagens billede: Viktor Axelsen misser EM-finale på grund af coronavirus

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden. 

Hver fjerde ung med handicap eller diagnose står uden for uddannelsessystemet

Tre ud af fire 18-årige med en psykiatrisk diagnose eller et handicap er i gang med ungdomsuddannelse, en uddannelse på grundskoleniveau eller en anden form for uddannelse. Til sammenligning gælder det for ni ud af ti blandt alle 18-årige. Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

– Det er utroligt nedslående, at så få unge med diagnoser og handicap er i gang med en uddannelse. Der ligger en vigtig samfundsopgave i at sørge for, at flere får mulighed for at uddanne sig, udtaler Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker og projektchef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Alene på ungdomsuddannelserne er der kun 66 procent af de 18-årige med en psykiatrisk diagnose eller et handicap, der er i gang, mens det gælder for 86 procent af alle 18-årige.

– Vores analyse viser, at unge med diagnoser og handicap har en svær start på uddannelseslivet. Det er et problem, som vi skal løse. De må ikke blive efterladt på perronen, uddyber Mie Dalskov Pihl.

Mange af de unge med handicap eller diagnoser, der står uden for uddannelsessystemet, er i stedet på uddannelseshjælp. Det gælder for 38,5 procent af dem. Af de unge uden diagnoser uden for uddannelsessystemet gælder det kun for 11,8 procent. Det oplyser Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en pressemeddelelse.

(Foto: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd)
Unge med diagnoser og handicap har en svær start på uddannelseslivet. (Foto: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd)

Læs også: NEWS: Mange forældre er bekymrede for unges druk

Flere forbund tilslutter sig boykot af sociale medier

I disse dage boykotter samtlige 20 fodboldklubber i Premier League sociale medier i protest.

De forlanger, at Facebook, Twitter og Instagram gør mere for at komme diskriminerende adfærd på deres platforme til livs. Det skriver DR.

Først valgte Det Internationale og Europæiske Fodboldforbund (Fifa og Uefa) at følge trop med engelsk fodbold og lade deres profiler på Facebook, Twitter og Instagram gå i sort over weekenden.

Nu har Det Internationale Tennisforbund (ITF) og Det Internationale Mixed Martial Arts Forbund (IMMAF) også valgt at deltage i protesten.

– Ingen skal være udsat for skældsord, racisme eller chikane på sociale medier, fordi de spiller eller er involveret i professionel sport, lyder det fra ITF på Twitter.

Læs også: Hvorfor bliver vi påvirket af de sociale medier, når vi ved, det er opstillet?

Rigshospitalet har modtaget en desinfektionsrobot fra EU Kommissionen

Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne. Det skriver Blue Ocean Robotics i en pressemeddelelse.

UVD Robots, en del af servicerobotkoncernen Blue Ocean Robotics, er udvalgt af Europa-Kommissionen til at levere 200 UVD robotter til hospitaler i EU. Robotterne skal bidrage til at håndtere Covid-19-pandemien. UVD Robots er vurderet som bedst i EU-Kommissionens gennemgang af forskellige desinfektionsrobotter, hvor den tekniske kvalitet, teknologiens modenhed, implementerings-venligheden, responstiden på teknisk support og vedligeholdelse indgår. UVD Robotterne er allerede blevet implementeret på hospitaler i Holland, Belgien, Estland, Slovenien, Irland, Luxembourg, Kroatien, Letland, Grækenland og Spanien.

– Vi er meget begejstrede over, at vores UVD robotter er blevet udvalgt af Europa-Kommissionen i kampen mod spredningen af Covid-19 på hospitaler over hele Europa. Vi vurderer, at der er tale om den hidtil største ordre på servicerobotter af denne type, udtaler Per Juul Nielsen, CEO, UVD Robots.

(Foto: Blue Ocean Robotics)
Nu har Rigshospitalet i København modtaget en robot. (Foto: Blue Ocean Robotics)

Læs også: NEWS: Corona har ændret danskernes online købsmønstre

Konservative vil fordoble antallet af fertilitetsbehandlinger

Antallet af inseminationsforsøg i det offentlige bør hæves fra tre til seks, og andre typer, for eksempel reagensglasbehandling, bør underlægges behandlingsgarantien. Dermed foreslår Det Konservative Folkeparti i et nyt fertilitetsudspil, at man skal tilbydes behandling på et privathospital, hvis ikke man kan komme til ved det offentlige inden for 30 dage.

Ifølge partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard, er det et kæmpe samfundsproblem.

– Man skal hjælpe folk, som lider af en sygdom, der gør dem barnløse. Det er der desværre rigtig mange ganske almindelige par, som gør. Det er et kæmpe samfundsproblem og en stopklods for familielivet, udtaler Mette Abildgaard til TV 2.

gravid kvinde mave kejsersnit føde fødsel (Foto: Unsplash)
Antallet af inseminationsforsøg i det offentlige bør hæves fra tre til seks. (Foto: Unsplash)

Læs også: En ægdonors fortælling: Rebecca giver sine æg til barnløse kvinder

Hele 18 procent af lærerne har ingen læreruddannelse

En analyse foretaget fra tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at andelen af lærere uden en læreruddannelse er steget fra 10,3 procent i 2012 til 18,1 procent i 2019.

Det fremgår desuden, at der i flere sjællandske kommuner er omkring 30 procent, der ikke har en læreruddannelse. Her mener Danmarks Lærerforening, at tallet skal bringes ned. Det skriver DR.

– Det er en gevaldig glidebane, at kommunerne fylder ledige lærerstillinger op med personer, der ikke har den rette uddannelse, udtaler foreningens formand, Gordon Ørskov Madsen, i en pressemeddelelse.

lærer, undervisning, skole, uddannelse (Foto: Unsplash)
18 procent af lærerne har ingen læreruddannelse. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Mikroorganismer i sengen kan måske gavne børns sundhed

Dagens billede: Viktor Axelsen misser EM-finale på grund af coronavirus

Læs også: NEWS: Tivoli slipper kulturoplevelserne løs i St. Bededagsferien

tivoli pjerrot

 

· Mere fra samme kategori ·