Læs også:

Close
(Foto: DR Sport 2020)

NEWS: Guldduo er nye medlemmer af Sportens Hall of Fame

Nyheder  | 

Guldduo er nye medlemmer af Sportens Hall of Fame · DI-direktør: Aftale med Storbritannien afværger kaos for dansk og europæisk erhvervsliv · Stærk tale af statsministeren · FOAs nytårsbudskab til kommunerne: Tag godt fat på sikkerheden · Sundhedsminister vil ikke afvise nye restriktioner · Dagens billede: Influenceres løn er erstattet af skattepligtige gaver og gavekort

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Guldduo er nye medlemmer af Sportens Hall of Fame

For første gang nogensinde er et makkerpar blevet optaget i Sportens Hall of Fame. Der er tale om den nu tidligere ro-duo Rasmus Quist og Mads Rasmussen, der i en årrække var verdens bedste letvægts dobbeltsculler. Det oplyser DIF og Team Danmark i en pressemeddelelse.

Sammen vandt de blandt andet VM-guld to gange, og de fik deres store folkelige gennembrud, da de vandt guld ved OL i London i 2012 efter et nervepirrende opløb. Nu kan de kalde sig medlem nummer 36 og 37 i dansk idræts mest eksklusive klub.

– Det er en kæmpe ære, og det er dejligt at få bekræftet, at det ikke kun er vores forældre, som synes, at vi gjorde det godt. Vi blev kåret til Årets Fund i 2002, i 2007 blev vi Årets Sportsnavn, og nu kommer vi med i Sportens Hall of Fame. Dermed kan man sige, at ringen er sluttet, udtaler Rasmus Quist, mens Mads Rasmussen tilføjer:

– Det er fantastisk at komme i selskab med de andre store navne. Jeg har ofte siddet i Herning til sportsshowet og set dem blive optaget i Hall of Fame, og med hånden på hjertet kan jeg sige, at jeg er superstolt af, at vi nu er med i samme selskab.

(Foto: DR Sport 2020)
Ro-makkerparret Rasmus Quist og Mads Rasmussen. (Foto: DR Sport 2020)

Læs også: Julenews: Landets største testcenter er åbnet i Parken

DI-direktør: Aftale med Storbritannien afværger kaos for dansk og europæisk erhvervsliv

Selvom EU og Storbritannien i sidste øjeblik fik en aftale om det fremtidige handelsforhold på plads, vil danske virksomheder stadig blive mødt med en helt ny virkelighed her i det nye år. Dog er danske virksomheder sikret adgang til Danmarks fjerde største eksportmarked, hvilket vækker glæde i Danmarks største erhvervsorganisation.

Handelsaftalen der i sidste øjeblik blev indgået mellem EU og Storbritannien skaber mere klarhed og sikkerhed om det fremtidige handelsforhold til Storbritannien. Det er vigtigt for de mange tusinde danske virksomheder med eksport til Storbritannien og de 67.000 danske arbejdspladser, der er knyttet på eksporten til briterne.

Danske virksomheder skal dog indstille sig på en helt ny virkelighed i det nye år, da aftalen absolut ikke er en fortsættelse af de forhold, som danske virksomheder var vant til førhen. Storbritannien er pr. 1. januar 2021 ikke længere medlem af EU’s indre marked og toldunion. Og det kommer til at mærkes i danske erhvervsliv.

– EU og Storbritannien har givet håndslag på at opretholde lige konkurrencevilkår. Derudover skal danske virksomheder ikke forbi en toldmur, og det kan også stadig lade sig gøre at sende medarbejdere til Storbritannien. Når det så er sagt, så forlader Storbritannien EU’s indre marked og toldunion, og samhandlen bliver langt fra så gnidningsfri, som vi har været vant til, udtaler DI’s administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen.

I det nye år vil dansk erhvervsliv blive mødt af nye benspænd i form af administrative byrder samt en række nye regler og procedure. Danske producenter af alt fra maskiner, elektronik til legetøj og fødevarer, skal ved årsskiftet opfylde nye produktkrav, der især er vanskeligt for virksomheder, som producerer flere forskellige steder i verden. Det oplyser DI i en pressemeddelelse.

Brexit (Foto: Pixabay)
Dansk erhvervsliv bliver mødt af nye benspænd.  (Foto: Pixabay)

Læs også: NEWS: Ny rapport fastslår Danmark som det dyreste land i EU

Stærk tale af statsministeren

Mette Frederiksen fremhæver, at krisen ikke må ramme de ufaglærte hårdest. Det er en meget vigtig melding, påpeger 3F’s forbundsformand Per Christensen og understreger, at statsministerens nytårstale var en stærk og samlende tale for Danmark, som er afgørende for, at vi kommer ud af krisen. Det skriver 3F i en pressemeddelelse.

– Statsministeren fremhævede rigtigt, at samarbejdet mellem regering og arbejdsmarkedets parter har holdt hånden under danske lønmodtagere og virksomheder. Det har været en af årsagerne til, at vi er kommet bedre gennem krisen end de fleste andre lande, udtaler Per Christensen.

Per Christensen mener, at det var en meget vigtig og konkret melding, at statsministeren fremhævede, at krisen ikke må ramme de ufaglærte hårdest, som kriser altid gør.

– Jeg synes, det sender et signal om, at regeringen også i 2021 vil kæmpe for, at alle danske lønmodtagere kommer igennem krisen, og at den ikke må føre til mere ulighed. Der var også et stærkt løfte om, at Danmark heller ikke skal skævvrides geografisk. Danmark skal hænge sammen, tilføjer han.

hånd hænder venskab samfundssind nærvær (Foto: Unsplash)
Det var en meget stærk tale, der lagde vægt på vores stærke fællesskab. (Foto: Unsplash)

Læs også: Klumme: Mig og samfundssind

FOAs nytårsbudskab til kommunerne: Tag godt fat på sikkerheden

Statsminister Mette Frederiksen er forsigtig optimistisk i kampen mod coronaen. Vi kan skimte daggryet, selvom vi også må forvente, at de sværeste måneder er foran os, sagde hun i sin årlige nytårstale. FOAs formand Mona Striib deler den forsigtighed, og håber optimismen er berettiget.

Både dronningen og statsministeren udtrykte i deres nytårstaler anerkendelse af det arbejde de ansatte udfører på plejehjem, hospitaler, væresteder og meget mere. FOAs formand kvitterer for den anerkendelse og støtte, men understreger også at anerkendelse ikke er nok. Den skal følges af handling. Det oplyser FOA i en pressemeddelelse.

– Uanset hvornår mareridtet er overstået, har vi brug for, at myndighederne i den sidste tid har fokus på personalets arbejdsvilkår. Derfor er FOAs nytårsbudskab til kommunerne: Tag godt fat på sikkerheden, brug jeres ret og pligt til at stramme op og lukke ned, før det er for sent. Sygefraværet stiger på grund af corona blandt personalet. Der er ikke en reserve at hente fra, udtaler Mona Striib.

I 2021 vil regeringen fremlægge en såkaldt ”velfærdslov”, som ifølge statsministeren skal sikre, at pengene følger med, når vi bliver flere børn og ældre.

– Det er et vigtigt skridt. Også fordi investeringer i den offentlige velfærd vil kunne være med til at løfte os ud af krisen igen. Hvis vi både skal godt gennem krisen og godt videre på den anden side, skal vi holde fast i sammenhold og samfundssind og have mod og styrke til at investere i fællesskabet, udtaler Mona Striib.

ældre ældrepleje plejehjem gammel mand hjælpe ældre syg (Foto: Pexels)
FOAs formand kvitterer for anerkendelse og støtte, men understreger også at anerkendelse ikke er nok. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Coronaledighed rammer de lavestlønnede hårdest

Sundhedsminister vil ikke afvise nye restriktioner

Sundhedsminister Magnus Heunicke vil ikke afvise, at der kommer nye restriktioner, eller at det bliver nødvendigt at forlænge de nuværende efter 17. januar. Det skriver ministeren i en mail til TV 2.

Reaktionen fra Magnus Heunicke kommer, efter at Statens Serum Institut (SSI) tidligere lørdag meldte ud, at en britisk mutation af coronavirus spreder sig i det danske samfund.

– Vores eksperter arbejder på at få opsat test, der kan bruges til at screene for, om man kan være smittet med blandt andet denne variant, udtaler Magnus Heunicke.

En ekspert i immunologi håber, at myndighederne vil overveje, om man kan teste flere for den britiske virusmutation. Det skriver TV2.

Magnus Heunicke vil ikke afvise, at der kommer nye restriktioner. (Foto: Unsplash)

Læs også: #Mettesmangemeninger: Om at være coronadeprimeret

Dagens billede: Influenceres løn er erstattet af skattepligtige gaver og gavekort

Læs også: NYTÅRSNEWS: Coca-Cola sætter danskernes corona-forsæt på flasker og dåser

coca cola citat 2021 (Foto: Coca Cola PR)

· Mere fra samme kategori ·